Cursele Voila - Pram au mers trei ani pe un alt traseu decât cel aprobat de Consiliul Local, fără ca nimeni să bage de seamă

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul întâlnirii lunare cu cititorii CâmpinaTV.ro, sub genericul "Nouă ne pasă de Câmpina", unul dintre subiectele abordate a fost cel al traseului local de transport public Pram - Voila și retur, care și-a schimbat recent ruta pe o anumită porțiune, fără ca nimeni să știe sau să înțeleagă de ce. De fapt, cea de acum este ruta corectă, aprobată în 2014 de Consiliul Local.

De aproape două săptămâni, microbuzele care vin de la Voila și merg spre Pram fac dreapta la Răcitor, pe Strada B.P Hasdeu, apoi pe Strada Oituz, pe la Mițu - Chițu, până la sensul giratoriu de la Fibec și își continuă drumul pe bulevardul central. Călătorii au început să se întrebe și să-i întrebe pe șoferi de ce această “buclă” ocolitoare de vreme ce până acum, timp de trei ani, de la Răcitor s-a ieșit în Bulevardul Carol I  pe la Școala Centrală (unde se făcea o oprire) și apoi direct în intersecția de la Casa Cărții. Răspunsul șoferilor – “așa au hotărât șefii”. 
Ei bine, adevărul este următorul: acesta este traseul corect, aprobat de Consiliul Local Câmpina, de pe Calea Doftanei la dreapta, pe B.P. Hasdeu – Oituz – Carol I. Practic, de trei ani, de la aprobarea delegării serviciului de transport public local prin Hotărârea Consiliului Local nr. 113 din 28 august 2014, firma Eliro nu a respectat traseul stabilit de administrația locală, ca să nu mai vorbim despre faptul că, astfel, s-a făcut și o economie de mai bine de un kilometru la fiecare cursă, ceea ce înseamnă ceva în trei ani.
Subiectul a fost discutat şi în plenul şedinţei de săptămâna trecută a Consiliului Local, după ce consilierul Andrei Duran l-a întrebat pe primarul Horia Tiseanu cum se explică schimbarea bruscă a traseului. Răspunsul primarului a fost următorul: „Da, s-a mers până acum fără respectarea hotărârii Consiliului Local, poate şi la dorinţa călătorilor, cu staţii neprogramate la Rafinărie şi la Şcoala Centrală. Explicaţia este destul de simplă: de câteva săptămâni s-a schimbat şeful Poliţiei Municipale şi s-au aplicat o serie de amenzi destul de mari firmei de transport pentru nerespectarea traseului, astfel că firma s-a conformat şi acum merge pe traseul legal, aprobat de Consiliul Local”. Putem înţelege o astfel de explicaţie, dar cine răspunde pentru faptul că timp de trei ani nu s-a respectat o hotărâre a Consiliului Local?!

7257 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ovidiu 05.09.2017 14:48 Se poate calcula cât a furat firma Eliro prin nerespectarea traseului, dar problema este cine plătește? De fapt, marea problema in Prmaria Câmpina pare a fi responsabilitatea. Cu un primar cu multe probleme penale, un viceprimar cu alte apucături, angajați cu ochii numai după șpagă și consilieri locali atenți doar la interesul lor personal, nici nu e de mirare!
  • Razvan 05.09.2017 18:18 Transportul public local - cea mai mare afacere din Campina ultimilor 10 ani!
  • Adrian Marinescu 05.09.2017 20:20 Interesele mentinerii societatii Eliro,de a efectua in Campina traseele de Voila si Gara Banesti,sunt vizibile,este clar pt toata lumea,cand un oras intreg isi exprima nemultumirea pt activitatea de transport al unei societati,si in continuare acea firma ramane cu anii pe traseu,este clar ca cineva ,adica o persoana sau un grup o sustine.Eu sunt convins ca daca se vor face in continuare mii de sesizari legate de aceasta firma,ei vor ramane in continuare neatinsi pe aceste trasee,deoarece nu se vrea modernizarea si schmbarea starii de lucruri cu privire la transportul din Campina.
  • Iza 05.09.2017 20:37 Si le mai da primaria si un miliard pe an un fel de subventie. Tot la voi am citit, ca doar asa mai aflam si noi cate ceva!
  • Ivan 06.09.2017 11:43 Domnu Dochia, până să vedeți ce iese prin gardurile Campinenilor puneți mâna și toaletați copacii de pe trotuarele orașului, plătim iluminatul public aiurea,nu se mai văd becurile,de văzut strada castanilor și parcările din zonă !!!!
  • Cristina Beja 13.11.2017 11:14 Si totusi a vazut cineva dintre cei care comenteaza pe aici(inclusiv administratorul site-ului) caietul de sarcini al traseului?Ma tem ca nu!Atunci de ce comentati lucruri pe care nu le cunoasteti?Pentru ca va place sa aruncati cu noroi!Atentie,Dumnezeu e sus si va vede!Eu m-am interesat la primarie si pe caietul de sarcini nu scrie strazile Hasdeu,Oituz si apoi Carol I.Atunci de ce mintiti cu totii??
  • Bogdan 14.11.2017 08:16 Pt d-na Cristina Beja (sau oricare ar fi adevaratul ei nume) - In primul rand, vehementa cu care sustineti firma Eliro si o serie intreaga de alte aberatii, denota o careta intelectuala majora. Limbajul, tonul si agresivitatea comentariilor dvs va plaseaza din punct de vedere geografic undeva intre Mogador si Dallas. Apoi, da, ce sa vezi, au mai vazut si altii faimosul caiet de sarcini. Si va intreb, pentru ca va vad inteligenta, daca pe traseul de intoarcere de la Voila este statie la Racitor, iar statia se afla pe strada Hasdeu, imediat ce faci dreapta de pe Calea Doftanei, cum poti ajunge apoi la urmatoarea statie, care este la Milia, fara a trece pe strazile Hasdeu, Oituz si Carol?! Ca ele nu sunt trecute explicit, aceasta denota doar intelegerea ilicita dintre firma Eliro (PSD) si primarul (PD-PNL), care o favorizeaza de foarte multi ani, pentru ca, deh, banii nu au nici miros, cu atat mai putin culoare politica!
  • Fost sofer 14.11.2017 15:47 Eu propun invitarea dl Tiparescu (Ave Diana),Mazilu (Autogara Cord),Nedelcu (Geamila) pe langa cei de la Eliro-dar sa vina toti 9 actionarii.Va fi circ pe paine

Actualitate

394 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

187 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

633 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

659 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).