Gercom Business și-a prezentat raportul de activitate pentru cei cinci ani în care a administrat bazinul de înot

Social (Categoria articolului)

Luna viitoare expiră contractul de administrare a bazinului de înot didactic, încheiat între Primăria Câmpina și Gercom Business. Patronul firmei, George Armașu, a trimis administrației locale un raport de activitate pentru perioada iulie 2011 - mai 2016, raport care va fi discutat în ședința de joi a Consiliului Local Câmpina.  

În acest raport de activitate, pe care vi-l prezentăm integral în facsimil, sunt menționate, printre altele, evenimentele organizate la bazin, informații despre cele trei cluburi de înot înființate în municipiu, rezultatele obținute de înotătorii câmpineni, programele sociale derulate la bazin. În același timp, se vorbește despre prezența redusă a elevilor, în timpul anului școlar, în intervalul în care se beneficiază de gratuitate. Cu alte cuvinte, cu mici excepții (Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" și ocazional Școala Centrală) orele de sport ale elevilor de la unitățile de învățământ câmpinene nu se fac la bazinul de înot. Lucru explicabil, de altfel, având în vedere faptul că școlile din Câmpina nu au profesori de specialitate, în multe cazuri orele de educație fizică sunt intercalate și nu la finalul programului, nu există microbuze pentru transportul elevilor la bazin și de la bazin înapoi la școală, ba mai mult, înotul nici măcar nu este inclus în programa școlară. În aceste condiții, cum să-și atingă scopul pentru care a fost construit acest bazin de înot DIDACTIC?
Copiii din Câmpina învață să înoate pe banii părinților, plătesc instructor, închiriază culoare, asta în funcție de programul fiecăruia. Partea cu gratuitatea e doar pe hârtie, pentru că, din păcate, nu se poate aplica. Un sistem gândit prost de la început, deoarece, iată, copiii nu pot fi duși cu clasa.

Referitor la partea financiară, după cum poate știți, conform contractului (aprobat de Consiliul Local Câmpina), firma Gercom plătește 20% din cheltuielile cu utilitățile, iar de la bugetul local se plătește diferența de 80%. Ca o paranteză, cheltuielile cu utilitățile și curățarea bazinului înseamnă în medie 200.000 lei pe an, adică în jur de 2 miliarde lei vechi. Cât privește profitul, aici 40% merge la bugetul local, iar 60% rămâne la firma care administrează bazinul. Ce a însemnat asta în ultimii ani acest profit? După cum reiese din raportul de activitate al Gercom Business, la bugetul local s-au virat următoarele sume:
- anul 2011 - 2.716 lei (profit total 6.790 lei)
- anul 2012 - 7.840 lei (profit total 19.600 lei)
- anul 2013 - 9.855 lei (profit total 24.637 lei)
- anul 2014 - 14.319 lei (profit total 35.797 lei)
Pentru 2015 nu s-a depus încă bilanțul contabil.

Citiți și Luna aceasta se încheie perioada de garanție pentru bazinul de înot. Luna viitoare expiră și contractul de administrare

5513 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1090 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4747 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

163 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

378 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.