Ample acțiuni de căutare a unui turist american, dispărut cu parapanta în Bucegi

Social (Categoria articolului)

UPDATE ORA 19.30 - Corpul turistului decedat a fost recuperat de salvamontiști. Va fi transportat la Piatra Arsă, de unde va fi preluat de IML.
UPDATE ORA 17.30 - Turistul american este decedat. Au ajuns la el, cu elicopterul, doi salvamontiști. Nu poate fi preluat cu troliul din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Urmează ca o altă echipă de salvamontiști să meargă cu mașinile până la Piatra Arsă, iar de acolo pe jos până la colegii lor și împreună să preia trupul neînsuflețit.
UPDATE ORA 15.50 - Turistul a fost localizat din elicopter, undeva în dreapta Crucii Caraiman, pe stânci, înfășurat în parapantă. ISU a solicitat elicopterul cu troliu pentru ridicarea bărbatului. Nu se știe, încă, dacă turistul este în viața sau nu.


Trei tineri s-au lansat cu parapanta, în această dimineață, de la Crucea Caraiman, dar numai doi dintre ei au ajuns în Bușteni. Cel de-al treilea, un turist american, a dispărut și este căutat de salvamontiști, jandarmii montani și 100 de pompieri militari de la ISU Prahova. La operațiune participă și două elicoptere: unul de căutare - salvare de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI și un elicopter Smurd, de asistență medicală de urgență, care este prealarmat și se află în Brașov.

Salvamontiștii, jandarmii montani și pompierii militari au constituit echipe mixte și au pornit pe traseele Valea Albă - Kalinderu și Vâlcelul Înspumat - Valea Spumoasă - Brâna Portiței. La Salvamont Bușteni s-a constituit un punct de comandă, șeful operațiunii de căutare fiind locotenent colonel Mihai Drăgan, inspectorul șef al ISU Prahova. Pe măsură ce grupurile de pompieri militari au ajuns la punctul de comandă, au fost constituite și alte echipe de căutare. Este vorba despre o arie mare care trebuie acoperită de echipajele de intervenție, sunt zone dificile, iar plafonul de nori este foarte jos. Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, este cea mai amplă acțiune de căutare din ultimii ani. Se utilizează inclusiv o dronă.
Cei trei turiști, doi americani și un neozeelandez, s-au lansat cu parapanta de la Crucea Caraiman, în condițiile unor curenți de aer destul de periculoși. Vom reveni.

(Sursă foto - ISU Prahova)

3527 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

670 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

487 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

445 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

200 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.