Ample acțiuni de căutare a unui turist american, dispărut cu parapanta în Bucegi

Social (Categoria articolului)

UPDATE ORA 19.30 - Corpul turistului decedat a fost recuperat de salvamontiști. Va fi transportat la Piatra Arsă, de unde va fi preluat de IML.
UPDATE ORA 17.30 - Turistul american este decedat. Au ajuns la el, cu elicopterul, doi salvamontiști. Nu poate fi preluat cu troliul din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Urmează ca o altă echipă de salvamontiști să meargă cu mașinile până la Piatra Arsă, iar de acolo pe jos până la colegii lor și împreună să preia trupul neînsuflețit.
UPDATE ORA 15.50 - Turistul a fost localizat din elicopter, undeva în dreapta Crucii Caraiman, pe stânci, înfășurat în parapantă. ISU a solicitat elicopterul cu troliu pentru ridicarea bărbatului. Nu se știe, încă, dacă turistul este în viața sau nu.


Trei tineri s-au lansat cu parapanta, în această dimineață, de la Crucea Caraiman, dar numai doi dintre ei au ajuns în Bușteni. Cel de-al treilea, un turist american, a dispărut și este căutat de salvamontiști, jandarmii montani și 100 de pompieri militari de la ISU Prahova. La operațiune participă și două elicoptere: unul de căutare - salvare de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI și un elicopter Smurd, de asistență medicală de urgență, care este prealarmat și se află în Brașov.

Salvamontiștii, jandarmii montani și pompierii militari au constituit echipe mixte și au pornit pe traseele Valea Albă - Kalinderu și Vâlcelul Înspumat - Valea Spumoasă - Brâna Portiței. La Salvamont Bușteni s-a constituit un punct de comandă, șeful operațiunii de căutare fiind locotenent colonel Mihai Drăgan, inspectorul șef al ISU Prahova. Pe măsură ce grupurile de pompieri militari au ajuns la punctul de comandă, au fost constituite și alte echipe de căutare. Este vorba despre o arie mare care trebuie acoperită de echipajele de intervenție, sunt zone dificile, iar plafonul de nori este foarte jos. Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, este cea mai amplă acțiune de căutare din ultimii ani. Se utilizează inclusiv o dronă.
Cei trei turiști, doi americani și un neozeelandez, s-au lansat cu parapanta de la Crucea Caraiman, în condițiile unor curenți de aer destul de periculoși. Vom reveni.

(Sursă foto - ISU Prahova)

2170 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2332 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3434 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1770 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2925 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.