Ample acțiuni de căutare a unui turist american, dispărut cu parapanta în Bucegi

Social (Categoria articolului)

UPDATE ORA 19.30 - Corpul turistului decedat a fost recuperat de salvamontiști. Va fi transportat la Piatra Arsă, de unde va fi preluat de IML.
UPDATE ORA 17.30 - Turistul american este decedat. Au ajuns la el, cu elicopterul, doi salvamontiști. Nu poate fi preluat cu troliul din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Urmează ca o altă echipă de salvamontiști să meargă cu mașinile până la Piatra Arsă, iar de acolo pe jos până la colegii lor și împreună să preia trupul neînsuflețit.
UPDATE ORA 15.50 - Turistul a fost localizat din elicopter, undeva în dreapta Crucii Caraiman, pe stânci, înfășurat în parapantă. ISU a solicitat elicopterul cu troliu pentru ridicarea bărbatului. Nu se știe, încă, dacă turistul este în viața sau nu.


Trei tineri s-au lansat cu parapanta, în această dimineață, de la Crucea Caraiman, dar numai doi dintre ei au ajuns în Bușteni. Cel de-al treilea, un turist american, a dispărut și este căutat de salvamontiști, jandarmii montani și 100 de pompieri militari de la ISU Prahova. La operațiune participă și două elicoptere: unul de căutare - salvare de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI și un elicopter Smurd, de asistență medicală de urgență, care este prealarmat și se află în Brașov.

Salvamontiștii, jandarmii montani și pompierii militari au constituit echipe mixte și au pornit pe traseele Valea Albă - Kalinderu și Vâlcelul Înspumat - Valea Spumoasă - Brâna Portiței. La Salvamont Bușteni s-a constituit un punct de comandă, șeful operațiunii de căutare fiind locotenent colonel Mihai Drăgan, inspectorul șef al ISU Prahova. Pe măsură ce grupurile de pompieri militari au ajuns la punctul de comandă, au fost constituite și alte echipe de căutare. Este vorba despre o arie mare care trebuie acoperită de echipajele de intervenție, sunt zone dificile, iar plafonul de nori este foarte jos. Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, este cea mai amplă acțiune de căutare din ultimii ani. Se utilizează inclusiv o dronă.
Cei trei turiști, doi americani și un neozeelandez, s-au lansat cu parapanta de la Crucea Caraiman, în condițiile unor curenți de aer destul de periculoși. Vom reveni.

(Sursă foto - ISU Prahova)

2267 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1439 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3244 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

1717 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1791 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.