Aceasta este baza sportivă de la Clubul Petrol din Câmpina. Aici este locul (a se citi mizeria) unde se antrenează sportivii de la CSS "Constantin Istrati". Atleții Câmpinei, multiplii campioni naționali, niște eroi, credem noi, având în vedere condițiile în care se pregătesc pentru competițiile naționale și internaționale la care participă.
Nu este pentru prima dată când semnalăm bătaia de joc la care sunt supuși acești copii și antrenorii lor. Spațiul în care se antrenează (care include și pista de coritan pentru săritura în lungime și zona de aruncări) este situat în vecinătatea terenului sintetic de fotbal. La partidele de fotbal, spectatorii vin cu mașinile până lângă tribune, deși ar putea foarte bine să le lase în parcarea amenajată din incinta Clubului Petrol și să meargă pe jos, pe alee, până la teren. Dar nu, efortul ar fi prea mare. E mai ușor să cobori din mașină și să urci direct în tribună, fără să te intereseze că distrugi terenul pe care se antrenează atleții.
“Pista de coritan și terenul de aruncări ale secției de atletism a clubului nostru sunt transformate în pistă de autoturisme de către părinții copiilor de la fotbal. Clubul și-a construit cu forțe proprii sectoarele de antrenament unde se pregătesc campionii naționali ai României, sportivi care reprezintă municipiul Câmpina la finale de campionate naționale, balcanice, europene și mondiale. Am solicitat celor din administrația locală sprijin pentru împrejmuirea terenului de antrenament al secției de atletism, dar nimic. De atletism își aduc aminte doar la festivitățile anuale de premiere. I-am rugat pe directorul Clubului Sportiv Câmpina - Aurelian Stoican și pe antrenorul Mircea Hagianu să atragă atenția celor care vin la fotbal că nu este cazul să vină cu mașinile până la tribună, în condițiile în care parcarea este asfaltată și... goală, dar asta este situația, o vedeți cu toții”, ne-a declarat profesorul Nicolae Pavel, coordonatorul secției de atletism de la Clubul Sportiv Școlar “Constantin Istrati”.
Da, vedem cu toții această situație, mai puțin cei care ar trebui să ia și măsuri. Sau mai degrabă se fac că nu văd. Poate ar trebui ca, înainte de a iniția proiecte aberante de zeci de miliarde de lei vechi pentru tribună și vestiare la terenul sintetic de fotbal, membrii Comisiei de Cultură și Sport a Consiliului Local Câmpina să vadă noroaiele în care se antrenează atleții. Și ei sunt tot ai Câmpinei și cer o împrejmuire, un gard, o delimitare simplă pentru terenul lor de antrenament. Nu le dați microbuzul care le-a fost destinat pentru transportul la competiții, din motive numai de Primăria Câmpina știute, dar nici măcar un gărduleț nu merită copiii ăștia?!
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.