Administrația locală câmpineană va elabora o strategie de dezvoltare a zonelor marginalizate

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, săptămâna trecută, într-o ședință extraordinară, o serie de documente necesare pentru accesarea de fonduri europene în cadrul unei axe noi de finanțare destinată orașelor și municipiilor cu peste 20.000 locuitori. Concret, este vorba despre un program privind combaterea sărăciei în comunitățile marginalizate de romi și nu numai.

Într-o primă etapă s-au aprobat participarea municipalităţii la acest program şi depunerea cererii de finanţare în vederea elaborării Strategiei Locale de Dezvoltare pentru zonele marginalizate. De asemenea, ca manager al acestui proiect a fost desemnată Dana Hoitan, consilier în cadrul Compartimentului de programe de finanțare, relații internaționale și protocol din Primăria Câmpina. Principalele rezultate ale acestei etape vor consta în înfiinţarea unui GAL (Grup de Acţiune Locală) şi elaborarea strategiei pentru zonele marginalizate cu planul de acţiune aferent şi lista de proiecte pentru implementarea strategiei. În etapa a doua, GAL va depune strategia la Comitetul Comun de Selecţie, stabilit la nivel naţional, iar în etapa a treia, GAL va avea trei luni la dispoziţie pentru a stabili pachetul de proiecte pentru care se va solicita finanţare europeană. 

'Acest program permite realizarea unor proiecte de mare valoare – dezvoltarea infrastructurii, inclusiv a celei stradale, proiecte în învăţământ, cursuri de calificare. Este o mare oportunitate să accesăm fonduri europene cu care vor putea fi rezolvate o parte dintre problemele câmpinenilor, nu numai ale unor comunităţi marginalizate', a spus primarul Horia Tiseanu. Uniunea Europeană finanțează astfel de programe în cadrul unei axe noi, pentru orașele și municipiile cu peste 20.000 locuitori. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 50.000 euro.

4104 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 21.11.2016 13:34 Din nou strategia vorbelor goale si a planurilor marete cu finalitate zero. Sa ne aducem aminte de lansarea fabuloasa a parcului industrial. In afara faptului ca proprietarii au fost scutiti de impozitele si taxele locale s-a mai intamplat ceva? Pasarela de la iesire : desi trebuia executata cu bani europeni o platim cu totii din buzunarele noastre (probabil ca oarece procent din astea intrand de data asta in alte buzunare). Baietii astia din primarie se pare ca au mintea foarte odihnita si din cand in cand se mai gandesc la ceva actiune.Care din pacate moare in fasa.... Tare sunt curios ce va iesi de aici... Prin inductie matematica insa probabil ca nimic!
  • Dan 23.11.2016 09:44 Și uite cum în prag de alegeri Tiseanu vine iar cu promisiuni pentru rromi. Le mai face ceva case, iluminat, ajutoare de multe feluri .... etc. Pentru o căciulă de voturi trebuie să înghită tot orașul efectele acestor actiuni
  • Mihai valeriu 23.11.2016 15:58 Oare de ce Curtea de Conturi nu verifica mizeria cu Parcul Industrial ,ori a fost promisiune de campanie ori prostie trebuie lamurita situatia,bugetul local este afectat.De ce nu mai avem noutati in legatura cu Calea Dacia ,ultima data erau blocati 7 milioane de lei ,ce se intampla acum?Cat despre noile proiecte pe bani europeni nu este ideea primarului se inspira de la altii sunt proiecte comune nimic original .
  • gigi campina 24.11.2016 09:17 Se pare ca la indicatiile pretioase ale primarului ,umili servitori din primarie,cand isi mai odihnesc ei lenea din cauza la 24 grade celsius din birourile lor moderne facute cu banii contribuabilului ,plus gasca cealalta a consiliului local, le mai trazneste prin cap cate o idee mareata pentru o comunitate locala mica dar loiala si disciplinata la vot. P.S.Cine este curioS, sa deschida pagina de internet (neactualizata)a primariei si sa numere asistatii sociali din categoria sus mentionata,va previn ca o sa va dea cafeaua in foc...Mari succesuri....

Actualitate

379 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1293 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

451 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1384 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.