89 de câmpineni au încheiat contracte cu Floricon Salub pentru a scăpa de plata taxei speciale de salubrizare

Social (Categoria articolului)

De la începutul anului și până în prezent, de când la Câmpina a fost introdusă taxa specială de salubrizare, 89 de persoane au încheiat contract cu operatorul Floricon Salub. În continuare, 30% dintre gospodăriile din municipiu nu au contracte pentru ridicarea gunoiului menajer.

Taxa specială de salubrizare afost aprobată de Consiliul Local Câmpina în noiembrie 2015 și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. Este o taxă pe care trebuie să o plătească cetățenii care nu au contract cu Floricon Salub. Cuantumul acestei taxe este de 20,64 lei de persoană pe lună (cu tot cu TVA). Din acești bani, operatorului de salubritate îi va fi decontată suma de 10,32 lei de persoană pe lună (echivalentă tarifului), iar diferența rămâne la bugetul local. Taxa este valabilă exclusiv pentru persoanele fizice care locuiesc în Câmpina și prin introducerea ei se urmărește determinarea populației să încheie contracte cu Floricon pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. 

"În aceste aproape trei luni de când a fost introdusă taxa specială, am încheiat 89 de noi contracte cu cetățeni din municipiu. Din câte șiu eu, Primăria a trimis adrese la toate familiile care nu au contract pentru ridicarea gunoiului, adrese prin care anunță introducerea taxei speciale de salubrizare și prin care oamenii sunt invitați să vină la noi pentru a încheia contracte. Dar uite că numai 89 de persoane au fost mai conștiincioase. Vom vedea ce se întâmplă mai departe, pentru că, în momentul în care vor merge la Direcția Economică să achite impozitele locale sau pentru orice altă problemă, oamenii vor afla că au de achitat și această taxă nouă de salubrizare. Și, probabil, pentru a scăpa de taxă, vor veni la noi și vor încheia contracte", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu. 
Taxa specială de salubrizare nu este o taxă inventată pe plan local, ci introdusă la nivel național, prin Legea 99/2014, care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Pe plan local s-a stabilit doar cuantumul acestei taxe.

6875 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2827 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1739 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

0 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

261 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.