Litigiul dintre CS Câmpina și HM Junior, întors pe toate părțile în plenul Consiliului Local

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru prima dată de la începerea scandalului dintre CS Câmpina (clubul sportiv finanțat de la bugetul local) și HM Junior (club sportiv privat), consilierii locali au discutat pe larg despre această problemă. În cadrul ședinței de la sfârșitul lunii aprilie, primarul și mai mulți consilieri au spus lucruri plăcute și mai puțin plăcute referitoare la acest conflict care, pe lângă implicațiile sportive și juridice, generează și situații jenante, cum a fost cea de la începutul acestei săptămâni, când porțile terenului sintetic au fost încuiate cu lacătul, chiar dacă în incintă se aflau sportivi la antrenament.

După cum știți, între CS Câmpina și HM Junior a existat un contract de colaborare reziliat unilateral de conducerea CS pe motiv că HM nu și-a îndeplinit obligațiile. A început procesul la Asociația Județeană de Fotbal, unde HM a câștigat în toate fazele. Apoi, a venit hotărârea definitivă și executorie a Federației Române de Fotbal, prin care CS Câmpina este obligat să plătească 24.000 lei către HM și să returneze clubului lui Mircea Hagianu 9 din cei 18 jucători preluați de la acesta. Povestea este lungă și destul de urâtă, pornind chiar de la contractul dintre cele două părți și ajungând până la riscul excluderii CS Câmpina din toate competițiile fotbalistice. În rândurile de mai jos spicuim din declarații, dar vă invităm să urmăriți materialul video pentru a afla punctele de vedere ale reprezentanților administrației locale, dar și ale conducerii CS Câmpina (președinte și membri ai Comitetului Director).
Consilierul local Florin Frățilă - "Suntem în situația în care aproape 100 de copii care au venit să facă fotbal la CS Câmpina riscă să nu mai aibă unde să joace. Noi am înțeles că toată povestea asta cu litigiul se bazează pe abuzuri foarte grave ale celor de la AJF. Am înțeles că reprezentanții clubului au făcut toate demersurile juridice pentru a contesta deciziile AJF. Dar nu s-a ajuns la niciun rezultat. Pe data de 2 mai urmează o nouă sancțiune, o altă depunctare sau chiar excluderea echipei din campionat. Aș vrea ca președintele clubului să ne spună ce se va întâmpla".
Președintele CS Câmpina, Adrian Stoican - "Pe data de 2 mai va fi următoarea sancțiune, depunctarea cu încă două puncte. După această depunctare vor fi alte depunctări până se epuizează punctele (!). Apoi excluderea echipei din campionat. Noi considerăm în continuare că s-au făcut abuzuri grave împotriva noastră și vom merge pe plângere penală".
Consilierul local Monica Clinciu - "Următoarea sancțiune nu este depunctarea, pentru că nu așa se procedează, din două în două săptămâni să-ți mai ia niște puncte cum spune domnul Stoican, până le epuizezi pe toate. Următoarea sancțiune este excluderea. A fost întâi amenda, apoi depunctarea, iar a treia sancțiune este excluderea".
Consilierul local Ion Dragomir - "Înțeleg că există un contract încheiat cu clubul lui Hagianu, respectiv HM Junior, care el nu l-a respectat și acum ne solicită bani și fotbaliști înapoi. Dar noi respectăm contractul și îl lăsăm pe ăla moca pe stadion. Adică, suntem aici 19 consilieri plus Executivul și nu putem lua decizia să-l dăm afara?! Din luna mai, când expiră contractul, Hagianu ce va face? Că nu-i mai dăm voie nici cu plată să intre pe teren. Și apoi, să ne ierte Dumnezeu, dar toate autoritățile din municipiul Câmpina asistă la acest om care face bani negri utilizând domeniul public, luând bani de la sute de copii de-a lungul anilor, neînregistrați. Ba mai mult, pe Legea 350 îi dădeam și bani de la buget să plece în cantonament cu copiii, dar lua bani și de la părinți. Asistăm neputincioși să vedem cum un om își bate joc de noi în acest municipiu!"
Consilierul local Elena Albu - "Dacă acel contract dintre CS și HM ar fi fost supus aprobării Consiliului Local, nu se ajungea aici, pentru că ar fi fost un contract bine făcut. Văd că acum, unii dintre noi, care au susținut că e contractul perfect și nu avem nicio problemă, se spală pe mâini ca Pilat din Pont. Așa, avem un contract prost făcut, neaprobat de Consiliul Local și de aici au plecat toate!"

Primarul Horia Tiseanu - "Aș vrea să vă reamintesc că v-am atras atenția după alegerile din 2016 că acest contract este ilegal. Contractul a fost semnat în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016, nu știu de cine a fost discutat, dar v-am atras atenția că este ilegal. După părerea mea, de vreme ce Consiliul Local hotărâse ca de gratuități pe terenul sintetic să beneficieze doar unitățile școlare, nu și cluburile private, care iau bani de la părinți, contractul este ilegal pentru că a fost semnat fără a se ține cont de hotărârea CL. Dacă se dorea acest contract, trebuia adus, discutat și aprobat de către Consiliul Local. La fel și cu echipa de fotbal. Noi, administrația locală, avem o echipă de fotbal, dar nu ne-a spus nimeni că o avem și o finanțăm. S-au decontat cheltuielile pentru echipa de fotbal alături de alte cheltuieli pentru funcționarea CS Câmpina. Nu am nicio legătură cu aceste aranjamente. Eu cred că semnatarii contractului trebuie să răspundă în fața legii și dacă se cheltuie bani de la buget pentru aceste sentințe judecătorești, domnul președinte Stoican să dea bani din buzunar. Sau să plătească datoria din veniturile proprii ale clubului și apoi să recupereze banii".
Administratorul public Remus Bădulescu, membru în Comitetul Director al CS Câmpina - "Noi, membrii Comitetului Director, vom depune la Poliția Municipală Câmpina decizia noastră privind rezilierea contractului cu HM Junior. La Poliția Municipală există și două plângeri penale împotriva Hm Junior. Vom depune decizia noastră pentru că, din câte am înțeles, Poliția consideră că acest contract este încă valabil și HM Junior poate intra pe teren la antrenamente. HM Junior a încălcat o clauză a contractului, respectiv predarea celei de-a doua echipe către CS Câmpina, și de aceea am reziliat unilateral acest contract, după ce i-am trimis în prealabil o notificare".
Consilierul local Monica Clinciu - "Domnul Bădulescu are cunoștință despre faptul că în contract există o clauză care spune că respectivul contract nu se reziliază decât prin acordul părților sau de către instanță?"
Directorul Direcției Juridice Iulian Anton, membru în Comitetul Director al CS Câmpina - "Da, contractul conține această clauză, dar în temeiul Art. 1550 din Codul Civil, pentru neexecutarea culpabilă a obligațiilor contractuale, o parte are dreptul să denunțe unilateral contractul. Noi nu mai puteam tolera ca HM Junior să intre și să folosească gratuit terenul în timp ce nu-și respecta obligațiile față de CS Câmpina."

De discutat, s-a discutat mult, dar nu s-a decis nimic cu privire la punerea în aplicare a hotărârii definitive și executorii a Comisiei de Recurs a FRF, iar aici este principala problemă. Termenul limită pentru achitarea datoriei către HM Junior, stabilit inițial pentru 2 mai, a fost prelungit până la 16 mai 2018.

6072 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irina 03.05.2018 15:45 Domnul Dragomir, nu confundati persoana fizica cu un club. Dragi consilieri, ce vina au copiii ca dvs nu sunteti capabili sa luati o hotarare si tot tergiversati aceasta situatie. Este un contract semnat de cativa ani si acum datoria voastra este sa rezolvati acest conflict, privind situatia copiilor si nu a celor care conduc cluburile. Sunt copiii municipiului! De la acest club au plecat copii la nationala si la alte echipe de fotbal. In acest club Hm , copiii sunt invatati si educati. Ce se intampla mai departe nu este treaba voastra, a consilierilor. Iar un contract nu se poate rezilia unilateral decat prin instanta! Asa ca, respectati copiii si antrenorul care ii indruma spre un viitor ! Ce considerati dvs, domnul presedinte CSC nu e legal! Trebuia sa va adresati instantei! DOAR INSTANTA POATE REZILIA UN CONTRACT !
  • Gery 03.05.2018 20:17 Am vazut filmul, am ras cu lacrimi! Nu se poate atat penibil! Stoican incerca sa ii convinga pe consilieri ca se depuncteaza cate doua puncte si iar doua puncte si iar doua puncte pana se termina punctele!!! Ha ha ha !!! Iar Badulescu, penibil asbolut, mai avea putin si isi lua angajamentul ca face cincinalul in patru ani si jumatate. Cine a prins vremurile dinainte de 89 intelege. Concluzia PENBILI!
  • Dobre I. 03.05.2018 22:22 Are dreptate și primăria , sa se termine odată cu mafia din fotbal , când eram copil erau cluburile sportive școlare CSS, erau adevărate pepiniere , acum toți pungașii antrenează copii , sub oblăduirea AJFP și FRF și securistului de Burleanu
  • Dreptu’ 03.05.2018 23:37 Ce aveți cu băieții aia din primarie , știți ce afacerist e Hagianu ? Am înțeles ca de 5 ani folosește terenul ăla fără sa plătească si el încasa bani de la copii . Hagianu s-a discreditat in fata tuturor când s-a asociat cu Baronu , un om care a făcut bani ... din Campina
  • Tudor 04.05.2018 12:37 Să urmăriți cu atenție că toate problemele prezentate în consiliul local au un numitor comun: trioul Frățilă - Anton - Bădulescu (ca om al lui Pițigoi).
  • Paul 05.05.2018 00:30 Eu zic ca Pitigoi e omul lui Badulescu si Fratila omul lui Anton, ce aveti bai fratilor cu Stoican, un baiat care vrea sa faca ceva la Clubul ala. Mai bine vedeti ca sunt consilieri in consiliu de pe vremea lui Mihai Viteazu si primar de cand era Burebista. Lasati locurile si altora ca sa schimbam mentalitatile.
  • Gigi 05.05.2018 17:09 Dar ce se intampla? Unde e directorul Poliției Locale? Nu e si Visan in comitetul director? Dragă administrator, am rugămintea sa mai prezinți intr-un articol urmatoarele aspecte: componenta Comitetului Director al Clubului Sportiv, cine a semnat olograf pe contractul cu Hagianu sau in urma carei decizii s-a semnat contractul? In baza deciziei luate in cadrul clubului? Multumesc. Va rog sa faceti aceste precizari, pt a nu fi intr-o gravă eroare...

Actualitate

692 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

917 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1805 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1566 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.