Mâine începe prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din Câmpina. Cu finanțare din Germania și fără sprijinul administrației locale

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de persoane și-au înscris animalul de companie pe lista Asociației "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina) în vederea sterilizării. Inițial s-a stabilit programarea a 30 de câini pe zi, timp de două zile, însă având în vedere numărul destul de mare de solicitări venite de la persoane cu venituri reduse, s-a luat decizia prelungirii campaniei cu încă două zile, mai exact în perioada 14-17 mai 2018. Este prima campanie de acest gen, dar nu și ultima.

Campania de sterilizare a câinilor cu stăpân din Câmpina este organizată de Asociația "Arca lui Norocel" în parteneriat cu Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov) și cu Asociația Wave e.v. din Germania, care finanțează această campanie. Stăpânii nu plătesc absolut nimic, finanțarea pentru transport, sterilizare și orice alt cost fiind suportată de asociația din Germania. Operațiile vor avea loc la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca, unde animalele vor fi transportate cu mașini speciale. Apoi vor fi aduse înapoi și predate stăpânilor.
Din păcate, în Câmpina nu a fost găsit un spațiu adecvat unei astfel e campanii. Medicii veterinari pot veni cu cabinetul mobil și pot efectua sterilizările, dar este nevoie de un spațiu mai mare și curat unde animalele să poată fi ținute înainte și după operație, până la revenirea completă din anestezie. Ei bine, în Câmpina nu s-a găsit un astfel de spațiu și, după cum spuneam și cu altă ocazie, administrația locală a refuzat să dea o mână de ajutor 
Asociației "Arca lui Norocel" chiar dacă, până la urmă, este vorba despre o acțiune comunitară menită să reducă fenomenul de abandonare a puilor pe domeniul public. Pentru că, este cunoscut faptul, majoritatea puilor aruncați în Câmpina provin de la cățele cu stăpân.
Vă reamintim faptul că, anul trecut, peste 4.500 de câmpineni au semnat pentru sterilizarea gratuită a animalelor, ca o soluție civilizată de stopare a înmulțirii necontrolate a animalelor. Sunt multe administrații locale în țară, inclusiv în județul Prahova, care organizează și finanțează astfel de campanii, în parteneriat cu asociațiile pentru protecția animalelor. La Câmpina, din păcate, administrația locală ignoră în continuare această problemă.
Trebuie să știți că următoarea campanie de sterilizare gratuită a animalelor (câini și pisici) din Câmpina și împrejurimi va avea loc în perioada 27-28 mai. Va fi finanțată tot de asociația din Germania și ar fi extraordinar dacă până atunci organizatorilor le-ar putea fi pus la dispoziție spațiul necesar aici, în Câmpina, sau măcar în împrejurimi.

3144 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 13.05.2018 22:02 Nici o administrație locala nu dorește sa eradicheze câinii fără stăpân! La Brebu am încercat și eu, primarul e interesat, NU! Corupția e prea înrădăcinat la noi, iar mentalitățile și ușurința de manipulare își spun cuvântul!
  • Marilena 14.05.2018 09:51 Primarul din Campina are multa "treaba" cu Chirobocea, ala de aduna cainii din Campina si satele invecinate, ia bani de la primarie si omoara cainii prin infometare. Daca s-ar castra toate animalele cu stapan si s-ar eradica fenomenul abandonului ce motiv ar mai avea primaru si Chirobocea sa fure din banii nostri?
  • Mihaela 16.05.2018 09:32 Vă rog frumos sa mi spuneți și mie cum pot lua legătura cu aceasta asociație.Va mulțumesc
  • Admin 16.05.2018 13:15 Intrați pe pagina de Facebook a Asociației ''Arca lui Norocel'' și găsiți acolo toate datele necesare de contact.

Social

494 vizualizari
23 iul. 2018 10:06

Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

7740 vizualizari
22 iul. 2018 15:10

DN1 este blocat complet din cauza unui accident produs la Nistorești și a aluviunilor aduse de ploaie pe carosabil, la Comarnic

UPDATE - La ora 17.15, partea carosabilă a fost complet curățată de aluviuni, la Comarnic. Pe DN1, s-au format coloane de mașini de la limita cu județul Brașov, până la ieșirea din Bușteni și de la ieșirea din Sinaia până la Comarnic - pe sensul de mers spre București, iar pe sensul de mers spre Brașov - de la km 103 până la ieșirea din Comarnic.
UPDATE - La ora 16.00, IJP Prahova anunță că la Comarnic s-a reluat circulația pe DN1, dar traficul este îngreunat. În zonă sunt ehipaje de poliție care dirijează circulația. De asemenea, echipe de la Secția Drumuri Naționale se află pe DN1, la Comarnic, unde intervin la degajarea carosabilului de aluviuni.
UPDATE - Poliția Prahova recomandă conducătorilor auto să folosească rute ocolitoare: DN1A Vălenii de Munte - Cheia și DN71 Sinaia - Pucioasa - Târgoviște.

În jurul orei 14.45, pe DN1, la Nistorești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o dubiță care transporta brânză și un autoturism. Șase persoane se aflau în aceste vehicule, două dintre ele fiind rănite și transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Alte stiri recente

0 vizualizari
23 iul. 2018 12:19

Încep reparațiile la scările de pe Strada Lt.Col. Oprescu Adrian

În câteva zile vor începe lucrările de reparații la scările de pe Strada Lt.Col Oprescu Adrian, lucrări care vor fi executate de firma Ortisar SRL Câmpina, câștigătoarea selecției de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrărilor este de 58.193 lei (fără TVA), adică aproximativ 12.500 euro.

463 vizualizari
23 iul. 2018 11:46

Primăria Câmpina a demarat licitația pentru reabilitarea Străzii Bobâlna

Anunțul privind repararea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost publicat pe SEAP, zilele trecute, iar termnul limită de depunere a ofertelor este 3 august 2018. După cum a anunțat primarul Horia Tiseanu la conferința de presă de la începutul acestei luni, va fi o lucrare de reabilitare a trotuarelor și carosabilului până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării de către HidroPrahova.