Mâine începe prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din Câmpina. Cu finanțare din Germania și fără sprijinul administrației locale

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de persoane și-au înscris animalul de companie pe lista Asociației "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina) în vederea sterilizării. Inițial s-a stabilit programarea a 30 de câini pe zi, timp de două zile, însă având în vedere numărul destul de mare de solicitări venite de la persoane cu venituri reduse, s-a luat decizia prelungirii campaniei cu încă două zile, mai exact în perioada 14-17 mai 2018. Este prima campanie de acest gen, dar nu și ultima.

Campania de sterilizare a câinilor cu stăpân din Câmpina este organizată de Asociația "Arca lui Norocel" în parteneriat cu Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov) și cu Asociația Wave e.v. din Germania, care finanțează această campanie. Stăpânii nu plătesc absolut nimic, finanțarea pentru transport, sterilizare și orice alt cost fiind suportată de asociația din Germania. Operațiile vor avea loc la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca, unde animalele vor fi transportate cu mașini speciale. Apoi vor fi aduse înapoi și predate stăpânilor.
Din păcate, în Câmpina nu a fost găsit un spațiu adecvat unei astfel e campanii. Medicii veterinari pot veni cu cabinetul mobil și pot efectua sterilizările, dar este nevoie de un spațiu mai mare și curat unde animalele să poată fi ținute înainte și după operație, până la revenirea completă din anestezie. Ei bine, în Câmpina nu s-a găsit un astfel de spațiu și, după cum spuneam și cu altă ocazie, administrația locală a refuzat să dea o mână de ajutor 
Asociației "Arca lui Norocel" chiar dacă, până la urmă, este vorba despre o acțiune comunitară menită să reducă fenomenul de abandonare a puilor pe domeniul public. Pentru că, este cunoscut faptul, majoritatea puilor aruncați în Câmpina provin de la cățele cu stăpân.
Vă reamintim faptul că, anul trecut, peste 4.500 de câmpineni au semnat pentru sterilizarea gratuită a animalelor, ca o soluție civilizată de stopare a înmulțirii necontrolate a animalelor. Sunt multe administrații locale în țară, inclusiv în județul Prahova, care organizează și finanțează astfel de campanii, în parteneriat cu asociațiile pentru protecția animalelor. La Câmpina, din păcate, administrația locală ignoră în continuare această problemă.
Trebuie să știți că următoarea campanie de sterilizare gratuită a animalelor (câini și pisici) din Câmpina și împrejurimi va avea loc în perioada 27-28 mai. Va fi finanțată tot de asociația din Germania și ar fi extraordinar dacă până atunci organizatorilor le-ar putea fi pus la dispoziție spațiul necesar aici, în Câmpina, sau măcar în împrejurimi.

3227 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 13.05.2018 22:02 Nici o administrație locala nu dorește sa eradicheze câinii fără stăpân! La Brebu am încercat și eu, primarul e interesat, NU! Corupția e prea înrădăcinat la noi, iar mentalitățile și ușurința de manipulare își spun cuvântul!
  • Marilena 14.05.2018 09:51 Primarul din Campina are multa "treaba" cu Chirobocea, ala de aduna cainii din Campina si satele invecinate, ia bani de la primarie si omoara cainii prin infometare. Daca s-ar castra toate animalele cu stapan si s-ar eradica fenomenul abandonului ce motiv ar mai avea primaru si Chirobocea sa fure din banii nostri?
  • Mihaela 16.05.2018 09:32 Vă rog frumos sa mi spuneți și mie cum pot lua legătura cu aceasta asociație.Va mulțumesc
  • Admin 16.05.2018 13:15 Intrați pe pagina de Facebook a Asociației ''Arca lui Norocel'' și găsiți acolo toate datele necesare de contact.

Social

2652 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al câmpinenilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1879 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

2145 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2626 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.