Mâine începe prima campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din Câmpina. Cu finanțare din Germania și fără sprijinul administrației locale

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de persoane și-au înscris animalul de companie pe lista Asociației "Arca lui Norocel" (singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina) în vederea sterilizării. Inițial s-a stabilit programarea a 30 de câini pe zi, timp de două zile, însă având în vedere numărul destul de mare de solicitări venite de la persoane cu venituri reduse, s-a luat decizia prelungirii campaniei cu încă două zile, mai exact în perioada 14-17 mai 2018. Este prima campanie de acest gen, dar nu și ultima.

Campania de sterilizare a câinilor cu stăpân din Câmpina este organizată de Asociația "Arca lui Norocel" în parteneriat cu Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca (Ilfov) și cu Asociația Wave e.v. din Germania, care finanțează această campanie. Stăpânii nu plătesc absolut nimic, finanțarea pentru transport, sterilizare și orice alt cost fiind suportată de asociația din Germania. Operațiile vor avea loc la Clinica Veterinară "Center of Hope" din Piteasca, unde animalele vor fi transportate cu mașini speciale. Apoi vor fi aduse înapoi și predate stăpânilor.
Din păcate, în Câmpina nu a fost găsit un spațiu adecvat unei astfel e campanii. Medicii veterinari pot veni cu cabinetul mobil și pot efectua sterilizările, dar este nevoie de un spațiu mai mare și curat unde animalele să poată fi ținute înainte și după operație, până la revenirea completă din anestezie. Ei bine, în Câmpina nu s-a găsit un astfel de spațiu și, după cum spuneam și cu altă ocazie, administrația locală a refuzat să dea o mână de ajutor 
Asociației "Arca lui Norocel" chiar dacă, până la urmă, este vorba despre o acțiune comunitară menită să reducă fenomenul de abandonare a puilor pe domeniul public. Pentru că, este cunoscut faptul, majoritatea puilor aruncați în Câmpina provin de la cățele cu stăpân.
Vă reamintim faptul că, anul trecut, peste 4.500 de câmpineni au semnat pentru sterilizarea gratuită a animalelor, ca o soluție civilizată de stopare a înmulțirii necontrolate a animalelor. Sunt multe administrații locale în țară, inclusiv în județul Prahova, care organizează și finanțează astfel de campanii, în parteneriat cu asociațiile pentru protecția animalelor. La Câmpina, din păcate, administrația locală ignoră în continuare această problemă.
Trebuie să știți că următoarea campanie de sterilizare gratuită a animalelor (câini și pisici) din Câmpina și împrejurimi va avea loc în perioada 27-28 mai. Va fi finanțată tot de asociația din Germania și ar fi extraordinar dacă până atunci organizatorilor le-ar putea fi pus la dispoziție spațiul necesar aici, în Câmpina, sau măcar în împrejurimi.

3040 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 13.05.2018 22:02 Nici o administrație locala nu dorește sa eradicheze câinii fără stăpân! La Brebu am încercat și eu, primarul e interesat, NU! Corupția e prea înrădăcinat la noi, iar mentalitățile și ușurința de manipulare își spun cuvântul!
  • Marilena 14.05.2018 09:51 Primarul din Campina are multa "treaba" cu Chirobocea, ala de aduna cainii din Campina si satele invecinate, ia bani de la primarie si omoara cainii prin infometare. Daca s-ar castra toate animalele cu stapan si s-ar eradica fenomenul abandonului ce motiv ar mai avea primaru si Chirobocea sa fure din banii nostri?
  • Mihaela 16.05.2018 09:32 Vă rog frumos sa mi spuneți și mie cum pot lua legătura cu aceasta asociație.Va mulțumesc
  • Admin 16.05.2018 13:15 Intrați pe pagina de Facebook a Asociației ''Arca lui Norocel'' și găsiți acolo toate datele necesare de contact.

Social

2104 vizualizari
23 mai. 2018 10:22

Pieton accidentat mortal în timp ce traversa DN1, în zona Bisericii Călătorului

Accidentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe DN1, la km 81+400m, în zona Bisericii Călătorului, pe sensul de mers Câmpina - Ploiești. Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Florești, a încercat să traverseze drumul național și a fost lovit de un autoturism.

1955 vizualizari
23 mai. 2018 09:12

Programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii și 1 Iunie, la Câmpina, Breaza, Băicoi, Brebu și Comarnic

Operatorul de salubritate Floricon Salub anunță unele modificări care intervin în programul de ridicare a gunoiului menajer de la populație și agenți economici în cele două zile nelucrătoare - luni, 28 mai (a doua zi de Rusalii) și vineri, 1 Iunie (Ziua Internațională a Copilului).

Alte stiri recente

619 vizualizari
23 mai. 2018 16:21

Liga A, etapa a 28-a. Avancronici

Eşalonul de elită al fotbalului judeţean şi-a desemnat deja campioana, inclusiv din punct de vedere matematic, iar la finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 28-a, una fără miză. Iată programul şi avancronicile:

2013 vizualizari
23 mai. 2018 11:56

Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Un proces mai puțin obișnuit se află pe rolul Secției civile de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Prahova. O fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al Primăriei Câmpina, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.