Primăria Câmpina le trimite cetățenilor scrisori la adrese care nu mai există de zeci de ani

Actualitate (Categoria articolului)

Poate părea un lucru minor, dar spune multe despre harababura din Primăria Câmpina. În iulie 2018, Primăria trimite scrisori pe Strada Plopilor, o stradă care nu mai poartă această denumire de mai bine de 20 de ani. Practic, Plopilor s-a transformat în Constantin Stere la câțiva ani după revoluție, prin decizie a administrației locale, desigur. Noroc că mai există și factori poștali care își mai amintesc vechile denumiri ale străzilor. Totuși, o instituție publică precum Primăria nu are voie să facă asemenea gafe, mai ales într-o comunicare oficială către cetățeni.

Pe lângă surpriza de pe plic, unii dintre locuitorii de pe Constantin Stere au avut parte de o surpriză și în plic. Prin respectiva scrisoare, Primăria le recomanda să meargă la Floricon Salub pentru a-și actualiza contractele de salubritate și pentru a declara corect numărul de membri ai familiei. În caz contrar, sunt pasibili de plata taxei speciale de salubritate. Înțelegem demersul, dar sunt câteva lucruri de precizat. Locuitorii de pe Strada Constantin Stere au contracte pentru salubritate, iar pe contractele lor este adresa corectă, pentru că, la Floricon, Strada Plopilor nu mai există. În al doilea rând, unii dintre oameni au aflat de la Primărie că în familia lor sunt patru sau cinci membri, lucru care între timp s-a cam schimbat. Asta era situația de pe vreme când Constantin Stere se numea Plopilor, dar între timp unii dintre copii au cam crescut, s-au căsătorit, s-au mutat la casele lor în Câmpina sau în alte localități. Iar la domiciliul respectiv au rămas doar parinții. Unul dintre câmpinenii de pe Constatin Stere ne spunea că fiica lui s-a căsătorit și s-a mutat în București de mai bine de cinci ani, lucru pe care l-a anunțat, la momentul respectiv, peste tot pe unde era nevoie, inclusiv la Floricon, unde a și fost reactualizat contractul.
Prin urmare, constatăm încă o dată că baza de date a Primăriei este complet depășită. Vă amintiți probabil și de situația din 2016, când aproape o treime din scrisorile trimise de primar câmpinenilor, la început de an, s-au întors la Primărie pentru că printre destinatari se aflau multe persoane decedate sau familii care nu mai locuiesc de ani buni în municipiu, asta pe lângă faptul că, în destule cazuri, adresele erau greșite.

4220 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petre 26.07.2018 10:18 Unele lucruri sunt cam „prăfuite” pe la primărie. Lucruri și .... persoane.
  • Razvan 26.07.2018 11:04 Tot sistemul din Romania este depasit! ANAF are servere vechi si calculatoare de acum 10 ani fara o baza de date comuna la nivel national, Posta Romana inca mai foloseste imprimante cu ace din 1990, iar primariile habar n-au numarul real al locuitorilor si aparent nici macar numele actual al strazilor. Pe nimeni nu intereseaza cat sufera cetatenii din cauza incompetentei lor.

Actualitate

1099 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1145 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1306 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1006 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.