Apa de pe Muscel, direcționată spre pârâul Câmpinița - o lucrare pentru care Primăria caută fonduri la următoarea rectificare

Social (Categoria articolului)

Colectarea apelor pluviale din zona intersecției străzilor Ion Heliade Rădulescu și Drumul Taberei, plus capătul Străzii Muscel, este una dintre investițiile incluse pe lista aprobată de municipalitatea câmpineană în acest an. Deocamdată, se află în procedură de achiziție publică proiectarea acestei lucrări, iar ulterior, dacă vor exista banii necesari, se va organiza și licitația pentru executarea lucrării. 

"În funcție de fondurile pe care le avem, la rectificarea bugetară din luna iulie vom vedea dacă putem transfera niște bani și pentru execuția lucrării în acest an. Eu sper să găsim fondurile necesare pentru a realiza măcar parțial această lucrare în 2018, pentru că în timpul ploilor abundente, sistematic, canalizarea pluvială de pe Strada I.H. Rădulescu se umple de apă, asta chiar dacă ea este proiectată la un debit foarte mare. După cum știți, în zona Lacului Bisericii, canalizarea nu face față și refulează și asta pentru că o mare parte din apele care ajung în această canalizare vin de pe Dealul Muscel. Toate apele pluviale de pe Muscel ar trebui dirijate spre pârâul Câmpina pentru a nu mai ajunge în canalizarea pluvială de pe I.H Rădulescu și în asta constă lucrarea pe care dorim să o realizăm", a declarat primarul Horia Tiseanu într-o conferință de presă organizată vineri la Primăria Câmpina. (video)
Nu este pentru prima dată când se discută depre această investiție. Direcționarea apelor pluviale de pe Muscel spre pârâul Câmpinița este un subiect mai vechi, de prin 2010, dar a fost readus în actualitate în ultimii ani și din cauza perioadelor tot mai dese cu ploi abundente, care creează probleme în mai multe zone ale municipiului, printre care și zona menționată.

3488 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2086 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

10311 vizualizari
14 iul. 2018 11:30

A încetat din viață dr. Dan Bohâlțea, unul dintre cei mai reputați medici câmpineni

Un om deosebit, un medic prețuit și îndrăgit de pacienții săi, un mare iubitor al sportului, un prieten tonic și plin de energie, cu un extraordinar simț al umorului. Așa va rămâne dr. Dan Bohâlțea în memoria celor care l-au cunoscut. A plecat liniștit, într-o lume mai bună, după o lungă suferință.

Alte stiri recente

1076 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2378 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.