Apa de pe Muscel, direcționată spre pârâul Câmpinița - o lucrare pentru care Primăria caută fonduri la următoarea rectificare

Social (Categoria articolului)

Colectarea apelor pluviale din zona intersecției străzilor Ion Heliade Rădulescu și Drumul Taberei, plus capătul Străzii Muscel, este una dintre investițiile incluse pe lista aprobată de municipalitatea câmpineană în acest an. Deocamdată, se află în procedură de achiziție publică proiectarea acestei lucrări, iar ulterior, dacă vor exista banii necesari, se va organiza și licitația pentru executarea lucrării. 

"În funcție de fondurile pe care le avem, la rectificarea bugetară din luna iulie vom vedea dacă putem transfera niște bani și pentru execuția lucrării în acest an. Eu sper să găsim fondurile necesare pentru a realiza măcar parțial această lucrare în 2018, pentru că în timpul ploilor abundente, sistematic, canalizarea pluvială de pe Strada I.H. Rădulescu se umple de apă, asta chiar dacă ea este proiectată la un debit foarte mare. După cum știți, în zona Lacului Bisericii, canalizarea nu face față și refulează și asta pentru că o mare parte din apele care ajung în această canalizare vin de pe Dealul Muscel. Toate apele pluviale de pe Muscel ar trebui dirijate spre pârâul Câmpina pentru a nu mai ajunge în canalizarea pluvială de pe I.H Rădulescu și în asta constă lucrarea pe care dorim să o realizăm", a declarat primarul Horia Tiseanu într-o conferință de presă organizată vineri la Primăria Câmpina. (video)
Nu este pentru prima dată când se discută depre această investiție. Direcționarea apelor pluviale de pe Muscel spre pârâul Câmpinița este un subiect mai vechi, de prin 2010, dar a fost readus în actualitate în ultimii ani și din cauza perioadelor tot mai dese cu ploi abundente, care creează probleme în mai multe zone ale municipiului, printre care și zona menționată.

3614 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

680 vizualizari
15 nov. 2018 12:45

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități ale României din prima jumătate a secolului trecut. O personalitate care a avut multiple legături cu Câmpina.

1572 vizualizari
15 nov. 2018 12:21

Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

3 comentarii

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.

Alte stiri recente

164 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

2417 vizualizari
14 nov. 2018 21:21

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy Câmpina lansează o campanie gratuită de infiltrații cu ozon

1 comentarii

O adevărată premieră pe piața serviciilor medicale din Câmpina a fost lansată de Centrul Medical Ozon Clinic Therapy, situat pe Strada 1 Mai, nr. 31, și care, de la 1 noiembrie 2018, desfășoară o campanie gratuită de infiltrații cu ozon.