Apa de pe Muscel, direcționată spre pârâul Câmpinița - o lucrare pentru care Primăria caută fonduri la următoarea rectificare

Social (Categoria articolului)

Colectarea apelor pluviale din zona intersecției străzilor Ion Heliade Rădulescu și Drumul Taberei, plus capătul Străzii Muscel, este una dintre investițiile incluse pe lista aprobată de municipalitatea câmpineană în acest an. Deocamdată, se află în procedură de achiziție publică proiectarea acestei lucrări, iar ulterior, dacă vor exista banii necesari, se va organiza și licitația pentru executarea lucrării. 

"În funcție de fondurile pe care le avem, la rectificarea bugetară din luna iulie vom vedea dacă putem transfera niște bani și pentru execuția lucrării în acest an. Eu sper să găsim fondurile necesare pentru a realiza măcar parțial această lucrare în 2018, pentru că în timpul ploilor abundente, sistematic, canalizarea pluvială de pe Strada I.H. Rădulescu se umple de apă, asta chiar dacă ea este proiectată la un debit foarte mare. După cum știți, în zona Lacului Bisericii, canalizarea nu face față și refulează și asta pentru că o mare parte din apele care ajung în această canalizare vin de pe Dealul Muscel. Toate apele pluviale de pe Muscel ar trebui dirijate spre pârâul Câmpina pentru a nu mai ajunge în canalizarea pluvială de pe I.H Rădulescu și în asta constă lucrarea pe care dorim să o realizăm", a declarat primarul Horia Tiseanu într-o conferință de presă organizată vineri la Primăria Câmpina. (video)
Nu este pentru prima dată când se discută depre această investiție. Direcționarea apelor pluviale de pe Muscel spre pârâul Câmpinița este un subiect mai vechi, de prin 2010, dar a fost readus în actualitate în ultimii ani și din cauza perioadelor tot mai dese cu ploi abundente, care creează probleme în mai multe zone ale municipiului, printre care și zona menționată.

3571 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1842 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii, din Câmpina, a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al localnicilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1356 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

1939 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2077 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.