CONTACT
reclama
https://www.hidroprahova.ro/
https://www.soceram.ro/
reclama

Câmpina, România 100. Casa Carcalechi, de ieri, primul sediu al Primăriei Câmpina, aceeaşi zonă în zilele noastre

- Social -

Câmpina, România 100. Casa Carcalechi, de ieri, primul sediu al Primăriei Câmpina, aceeaşi zonă în zilele noastre

Una dintre clădirile semnificative în istoria Câmpinei, primul sediu al Primăriei, Casa Carcalechi, se afla la intersecţia bulevardului central al urbei noastre cu Calea Telegii, denumită apoi Strada I.C Brătianu, actuala Calea Doftanei.

Casa ziaristului Zaharia Carcalechi a fost construită în anii 1850, fusese proiectată și realizată de arhitectul Nicolae G. Socolescu (unul dintre primii arhitecți români din a doua jumătate a secolului al IX-lea), tatăl lui Toma N. Socolescu și bunicul mult mai celebrului arhitect Toma T. Socolescu. În anul 1877, atunci când s-a construit şi şoseaua spre Valea Prahovei, care traversa Câmpina, administraţia locală a decis să cumpere casa defunctului Carcalechi, cu suma de 10.695 lei şi s-o transforme în primărie. Casa Carcalechi avea o arhitectură specifică zonei muntenești. La trei ani după achiziţionarea clădirii de către administraţia locală, este expropriat şi terenul din spatele clădirii, care era proprietatea lui Anghel Marişca, şi se realizează aici o grădină publică. Astăzi, pe locul Casei Carcalechi, familie care a dat şi un primar al urbei, pe avocatul Al. Carcalechi, se află un bloc ce are la parter şi primul etaj o serie de spaţii comerciale. Casa Carcalechi a fost demolată, iar pe locul ei s-a construit în 1922 noul sediu al Primăriei.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi: Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Câmpina, România 100. Rondul de pe Bulevard, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Direcția Tehnică "Astra Română" de ieri, Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice de astăzi


14 Oct 2018 22:56 3886 vizualizari



Comentarii






852 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2928 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1789 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1909 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://cleopatra-esthetics.ro/
https://dentfamily.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV