La Poiana Câmpina se introduce canalizare în toată zona din spatele gării

Actualitate (Categoria articolului)

La Poiana Câmpina se desfășoară în prezent una dintre cele mai importante investiții din ultimii ani, care se derulează cu fonduri extrabugetare. Este vorba despre introducerea sistemului de canalizare în toată zona gării, lucrare în valoare de aproximativ 2,48 milioane lei și pentru care Primăria a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Lucrările au început luna aceasta și constau în introducerea canalizării pe toate cele zece străzi din zona gării, precum și în zona de legătură cu stația de epurare. Practic, se vor realiza o rețea de colectare a apelor uzate, o stație de pompare a apelor uzate, cămine de canalizare și racorduri la toate proprietățile. Lucrările sunt executate de SC Integral Beton Prest SRL Cornu, societate care a câștigat licitația. 
'Canalizarea din zona gării reprezintă unul dintre cele patru mari proiecte de investiții pe care noi le-am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și primul proiect pentru care obținem finanțare. Valoarea investiției este mare, de aproape 25 miliarde lei vechi și nu ne-am fi putut permite să o realizăm din fonduri de la bugetul local. Mă bucur că insistențele noastre au dat rezultate și am obținut banii necesari pentru această investiție care va conduce la creșterea gradului de confort și civilizație în rândul populației din Poiana Câmpina. Va urma o perioadă mai dificilă pentru locuitorii din zona gării, pentru că va exista un anumit disconfort în timpul realizării lucrărilor, dar pe de altă parte știu că oamenii au așteptat foarte mult această investiție. Sper să primim vești la fel de bune și în legătură cu celelalte proiecte depuse pentru obținerea finanțării', ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

7603 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Fosa septica ecologica 03.08.2016 16:05 Avand in vedere ca mai putin de jumatate din populatia Romaniei este racordata la canalizare, trebuie ca autoritatile sa faca tot posibilul sa acceseze fonduri europene sau sa aloce de la bugetul local bani pentru modernizarea satelor. Oamenii au nevoie de apa si canalizare, nu mai pot trai ca in secolul trecut.

Actualitate

179 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

331 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

713 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1579 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.