Câmpina, România 100. Platoul Bucea, ieri și azi

Social (Categoria articolului)

Una dintre imaginile emblematice pentru Câmpina de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea înfățișează câmpul de sonde de pe platoul Bucea. Descoperirea și exploatarea petrolului aici aveau să contribuie decisiv la dezvoltarea localității și a întregii zone.

Vreme de zeci de ani, cât s-a exploatat petrolul pe aceste meleaguri, cam așa se prezenta intrarea în Câmpina dinspre sud. Astăzi, platoul Bucea ar corespunde unei zone delimitate de albiile râurilor Prahova și Doftana, la vest și est, de străzile Orizontului și Schelelor, la nord, și de Cartierul Slobozia la sud. Tot ceea ce există acum în acest perimetru se află pe locul fostelor sonde. De altfel, încă mai sunt guri de sonde, în zona blocurilor de la IRA, dar și incinta Căminului Petrol sau pe terenurile încă libere de pe Strada Petrolistului, guri de sondă care demonstrează existența exploatării petrolului în regiuneși care amintesc de o perioadă înfloritoare pentru Câmpina, din punct de vedere economic și social.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Farmacia Voiculescu de ieri, Parcul Regele Mihai I de azi
Câmpina, România 100. Bulevardul Elisabeta de ieri, Bulevardul Culturii de azi
Câmpina, România 100. Castelul Știrbei, de ieri, sediul administrativ al Spitalului Voila, de astăzi

2954 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

368 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

2132 vizualizari
16 nov. 2018 18:12

Tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina despre leadership și orientare profesională

"Discover yourself" s-a numit acțiunea desfășurată joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, acolo unde trei tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din municipiu despre leadership și despre orientarea profesională.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

3019 vizualizari
16 nov. 2018 12:12

Și a fost a XX-a ediție a Balului Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Ca în fiecare an, și asta de 20 de ani încoace, Balul Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina constituie o mare petrecere, un eveniment la care toată lumea râde, dansează și se distrează. Pentru anul școlar 2018-2019, școala patronată de Asociația AMUS France - Roumanie numără aproximativ 90 de boboci, la cele trei clase din anul I - două clase cu profil de asistenți medicali generaliști și o clasă cu profil de asistenți medicali farmacie.