Un câmpinean s-a trezit cu mașina blocată în garaj din cauza unei intervenții a HidroPrahova la rețeaua de canalizare

Social (Categoria articolului)

Pe Strada Maramureș, la numărul 22, în zona garajelor, HidroPrahova a avut o intervenție la rețeaua de canalizare. A fost o intervenție de urgență, după cum ne-au precizat reprezentanții societății. Problema este că în urma acestei intervenții, un câmpinean nu și-a mai putut scoate mașina din garaj: "Au venit fără să anunțe și s-au apucat de săpat. Nu m-a deranjat neapărat acest lucru, pentru că trebuia făcută lucrarea, înțeleg asta, dar mă deranjează în ce hal au lăsat porțiunea unde au intervenit. Acum eu nu mai pot scoate mașina din garaj!" (video)

Omul insistă că nu a fost anunțat din timp de lucrare, pentru a-și putea scoate mașina din garaj. A fost sunat de soție, la serviciu, după ce angajații de la HidroPrahova au început săpăturile. Când a ajuns acasă, a stat de vorbă cu muncitorii și a primit asigurări că lucrarea se va finaliza repede. Precizăm faptul că intervenția a avut loc miercuri, între orele 11.00 și 14.00, iar joi la prânz nu se schimbase nimic. Despre această situație a fost informată și Primăria Câmpina. Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, HidroPrahova a efectuat lucrarea fără aviz de la Primărie, lucru care contravine prevederilor HCL 111/2017 privind Normele referitoare la condițiile de execuție a lucrărilor tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public și la refacerea infrastructurii în urma intervențiilor. "Cine nu respectă regulamentul aprobat de Consiliul Local va fi amendat indiferent de numele lui. Există un regulament care trebuie respectat de toată lumea, iar cine nu-l respectă, este bun de plată. Trebuie să devină o practică și pentru noi urmărirea și sancționarea celor care încalcă prevederile acestui regulament. Pe domeniul public al Câmpinei nu poți face ce vrei și când vrei, atâta vreme cât există niște reguli clare", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi.

Pe de altă parte, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al HidroPrahova, Argentina Costache, a fost o intervenție de urgență la rețeaua de canalizare, iar în astfel de cazuri, în prima fază, nu este nevoie de avizul Primăriei. Se face un anunț prealabil (telefonic) la Poliția Locală, se execută lucrarea, iar societatea are 24 de ore la dispoziție pentru a obține avizul de la Primărie. De asemenea, potrivit HCL 111/2017, HidroPrahova are șapte zile la dispoziție pentru a aduce terenul/carosabilul, unde se execută lucrarea, la starea inițială. "În mod cert, după cum ne-au asigurat reprezentanții sucursalei de la Câmpina, nu se pune problema să dureze șapte zile refacerea zonei unde s-a lucrat. Se va întâmpla mult mai repede", ne-a mai precizat Argentina Costache. Reprezentanții HidroPrahova spun că proprietarii garajelor au fost anunțați în legătură cu această lucrare și rugați să scoată mașinile din garaj pentru o perioadă determinată.

Poliția Locală Câmpina neagă faptul că HidroPrahova ar fi anunțat telefonic executarea acestei lucrări. "HidroPrahova nu a respectat HCL 111/2017. Fiind o intervenție de urgență, în ziua respectivă ar fi trebuit să anunțe telefonic Dispeceratul Poliției Locale, lucru care nu s-a întâmplat. În plus, operatorul avea 24 de ore la dispoziție pentru a depune la Primărie documentația în vederea obținerii avizului necesar. Intervenția a avut loc miercuri la prânz, iar joi până la ora 15.00 nu a fost depusă nicio documentație. Astfel că, în conformitate cu Hotărârea 111/2017 a Consiliului Local Câmpina, s-a luat măsura amendării cu 1.000 de lei a societății HidroPrahova", ne-a declarat directorul Poliției Locale, Marius Vișan.
Mai precizăm un lucru, joi după-amiază, angajații HidroPrahova au revenit la locul intervenției și au acoperit cu pietriș locul unde s-a executat lucrarea. Urmează asfaltarea porțiunii respective, probabil la începutul săptămânii viitoare.

4573 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2086 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

10311 vizualizari
14 iul. 2018 11:30

A încetat din viață dr. Dan Bohâlțea, unul dintre cei mai reputați medici câmpineni

Un om deosebit, un medic prețuit și îndrăgit de pacienții săi, un mare iubitor al sportului, un prieten tonic și plin de energie, cu un extraordinar simț al umorului. Așa va rămâne dr. Dan Bohâlțea în memoria celor care l-au cunoscut. A plecat liniștit, într-o lume mai bună, după o lungă suferință.

Alte stiri recente

1076 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2378 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.