Un câmpinean s-a trezit cu mașina blocată în garaj din cauza unei intervenții a HidroPrahova la rețeaua de canalizare

Social (Categoria articolului)

Pe Strada Maramureș, la numărul 22, în zona garajelor, HidroPrahova a avut o intervenție la rețeaua de canalizare. A fost o intervenție de urgență, după cum ne-au precizat reprezentanții societății. Problema este că în urma acestei intervenții, un câmpinean nu și-a mai putut scoate mașina din garaj: "Au venit fără să anunțe și s-au apucat de săpat. Nu m-a deranjat neapărat acest lucru, pentru că trebuia făcută lucrarea, înțeleg asta, dar mă deranjează în ce hal au lăsat porțiunea unde au intervenit. Acum eu nu mai pot scoate mașina din garaj!" (video)

Omul insistă că nu a fost anunțat din timp de lucrare, pentru a-și putea scoate mașina din garaj. A fost sunat de soție, la serviciu, după ce angajații de la HidroPrahova au început săpăturile. Când a ajuns acasă, a stat de vorbă cu muncitorii și a primit asigurări că lucrarea se va finaliza repede. Precizăm faptul că intervenția a avut loc miercuri, între orele 11.00 și 14.00, iar joi la prânz nu se schimbase nimic. Despre această situație a fost informată și Primăria Câmpina. Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, HidroPrahova a efectuat lucrarea fără aviz de la Primărie, lucru care contravine prevederilor HCL 111/2017 privind Normele referitoare la condițiile de execuție a lucrărilor tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public și la refacerea infrastructurii în urma intervențiilor. "Cine nu respectă regulamentul aprobat de Consiliul Local va fi amendat indiferent de numele lui. Există un regulament care trebuie respectat de toată lumea, iar cine nu-l respectă, este bun de plată. Trebuie să devină o practică și pentru noi urmărirea și sancționarea celor care încalcă prevederile acestui regulament. Pe domeniul public al Câmpinei nu poți face ce vrei și când vrei, atâta vreme cât există niște reguli clare", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi.

Pe de altă parte, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al HidroPrahova, Argentina Costache, a fost o intervenție de urgență la rețeaua de canalizare, iar în astfel de cazuri, în prima fază, nu este nevoie de avizul Primăriei. Se face un anunț prealabil (telefonic) la Poliția Locală, se execută lucrarea, iar societatea are 24 de ore la dispoziție pentru a obține avizul de la Primărie. De asemenea, potrivit HCL 111/2017, HidroPrahova are șapte zile la dispoziție pentru a aduce terenul/carosabilul, unde se execută lucrarea, la starea inițială. "În mod cert, după cum ne-au asigurat reprezentanții sucursalei de la Câmpina, nu se pune problema să dureze șapte zile refacerea zonei unde s-a lucrat. Se va întâmpla mult mai repede", ne-a mai precizat Argentina Costache. Reprezentanții HidroPrahova spun că proprietarii garajelor au fost anunțați în legătură cu această lucrare și rugați să scoată mașinile din garaj pentru o perioadă determinată.

Poliția Locală Câmpina neagă faptul că HidroPrahova ar fi anunțat telefonic executarea acestei lucrări. "HidroPrahova nu a respectat HCL 111/2017. Fiind o intervenție de urgență, în ziua respectivă ar fi trebuit să anunțe telefonic Dispeceratul Poliției Locale, lucru care nu s-a întâmplat. În plus, operatorul avea 24 de ore la dispoziție pentru a depune la Primărie documentația în vederea obținerii avizului necesar. Intervenția a avut loc miercuri la prânz, iar joi până la ora 15.00 nu a fost depusă nicio documentație. Astfel că, în conformitate cu Hotărârea 111/2017 a Consiliului Local Câmpina, s-a luat măsura amendării cu 1.000 de lei a societății HidroPrahova", ne-a declarat directorul Poliției Locale, Marius Vișan.
Mai precizăm un lucru, joi după-amiază, angajații HidroPrahova au revenit la locul intervenției și au acoperit cu pietriș locul unde s-a executat lucrarea. Urmează asfaltarea porțiunii respective, probabil la începutul săptămânii viitoare.

4684 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1096 vizualizari
13 nov. 2018 18:54

Câmpina, România 100, la final. La mulți ani și sărbători fericite!

Am ajuns la final cu serialul nostru prin care v-am prezentat imagini din Câmpina de ieri și Câmpina de astăzi. A fost o experiență interesantă pentru noi și, având în vedere numeroasele mesaje și comentarii primite, suntem convinși că v-a plăcut acest serial dedicat tuturor câmpinenilor, de acasă și de pretutindeni, în Anul Centenarului.

8789 vizualizari
13 nov. 2018 17:50

Vrem să dăruim Câmpinei un album cu serialul "Câmpina, România 100". Cine dorește să susțină acest demers?

1 comentarii

Serialul nostru "Câmpina, România 100", cu imagini din Câmpina de ieri și de azi, se bucură de mare succes în rândul cititorilor noștri și nu puțini sunt cei care ne-au sugerat să realizăm un album cu toate cele 100 de episoade ale acestui serial. O idee frumoasă, un proiect la care ne-am gândit și noi, dar pe care nu-l putem pune în practică singuri. Avem nevoie de sprijinul câmpinenilor, fie ei persoane fizice sau agenți economici.  

Alte stiri recente

1139 vizualizari
13 nov. 2018 19:43

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 13 noiembrie 2018

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Cmpina, telefon 0244.376.001.

3887 vizualizari
13 nov. 2018 10:49

Opt mașini, printre care și o ambulanță, implicate într-un accident pe DN1, la Bănești

1 comentarii

UPDATE - În jurul orei 12.45, traficul a revenit la normal pe DN1, la Bănești. Potrivit IJP Prahova, cauza preliminară a accidentului din această dimineață a fost nepăstrarea distanței de siguranță între mașini.
UPDATE - Inspectoratul Județean de Poliție a luat decizia devierii traficului rutier spre Ploiești prin Urleta și Băicoi. Pe DN1, sensul de mers spre Ploiești este complet blocat.

Un accident rutier în care sunt implicate nu mai puțin de opt mașini s-a produs pe DN1, în comuna Bănești, în jurul orei 10.20. Detașamentul de la Câmpina al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență intervine cu o autospecială cu apă și spumă și trei ambulanțe Smurd. În total sunt 15 persoane care se aflau în cele opt vehicule, potrivit informațiilor furnizate de ISU.