Dr. Cristian Deciu (SanConfind), despre afecțiunile tiroidei

Sănătate (Categoria articolului)

Tiroida este una dintre cele mai importante glande ale corpului, iar atunci când nu funcționează corect, întregul organism este afectat. "Tiroida doare foarte rar, dar există alte simptome în baza cărora putem să ne dăm seama care ar putea fi problema. Apoi, prin analize hormonale sau ecografie de tiroidă, putem stabili exact dacă este o boală tiroidiană", ne-a precizat dr. Cristian Deciu, medic specialist endocrinolog în cadrul SanConfind Poiana Câmpina. (video)

În general, afecțiunile tiroidiene au cauze autoimune. Practic, în organism apar niște anticorpi îndreptați împotriva tiroidei. "Uneori, acești anticorpi distrug țesutul tiroidian, alteori îl stimulează. Prezentarea la medic și efectuarea analizelor specifice sunt foarte importante. Numai așa se poate stabili un diagnostic precis și se poate urma tratamentul necesar", a mai afirmat dr. Cristian Deciu. Printre simptomele afecțiunilor tiroidiene se numără oboseala, nervozitatea, depresia, pierderea sau creșterea ponderală, probleme de memorie, modificarea fluxului menstrual, ritm cardiac scăzut, colesterol crescut, dureri musculare etc.
Cu tiroida chiar nu este de glumă. Cazuri de tulburări tiroidiene apar tot mai frecvent, iar diagnosticarea și tratarea la timp sunt esențiale. Vă puteți adresa Cabinetului de Endocrinologie din cadrul Spitalului SanConfind pentru analize, investigații sau chiar pentru mai multe informații (telefon 0372.327.450).

14219 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1688 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2171 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

311 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

444 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.