Eveniment de excepție - vernisajul Salonului Internațional de Fotografie de la Câmpina, ediția a II-a

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 13 ianuarie 2018, la ora 14.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" are loc vernisajul celei de-a doua ediții a Salonului Internațional de Fotografie - Câmpina, International Exhibition of Photography, eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al Societății Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society International. Inițiatorul și directorul acestui salon de fotografie este Răzvan Băleanu, un tânăr câmpinean care a decis să pună localitatea sa natală pe harta mondială a fotografiei.

562 de artiști fotografi din 62 de țări s-au înscris la Salonul Internațional Câmpina 2017, fiind trimise în total 7.157 de lucrări pentru cele cinci secțiuni - color open, monochrome open, travel, photojournalism și nature. Vernisajul din 13 ianuarie va consta într-o proiecție video, ilustrată muzical, a fotografiilor premiate și a unei părți din fotografiile acceptate în concurs. De asemenea, va fi realizată o expoziție cu o selecție a fotografiilor premiate. 
"Ediția a II-a a Salonului Internațional de Fotografie Câmpina 2017 ne-a oferit o imensă bucurie datorită unei participări foarte mari și, totodată, deosebit de valoroasă. Am primit lucrări de excepție din 62 de țări ale lumii, de la 562 de autori. Peste 7.000 de lucrări. Această statistică uluitoare ne-a conferit titlul de cel mai mare Salon de Artă Fotografică organizat vreodată în România. Câmpina își consolidează, astfel, poziția pe harta mondială a fotografiei, dovedind că suntem un tradițional punct de întâlnire al marilor artiști fotografi din întreaga lume. Vă așteptăm cu drag la vernisajul nostru de la Câmpina, dar vă invităm și pe site-ul nostru - http://www.campinaexhibitions.net/ pentru a vedea toate fotografiile de la această ediție și de la ediția anterioară, dar și pentru a afla informații despre noi, ne-a declarat Răzvan Băleanu. 

Răzvan Băleanu are 33 de ani, a absolvit UNATC - specializarea Imagine de film și televiziune și este membru al Societății Americane de Fotografie, Federației Internaționale de Artă Fotografică, Uniunii Globale a Fotografilor, Image Colleague Society International și Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are peste 90 de medalii, premii și mențiuni de onoare și peste 800 de lucrări acceptate la saloanele internaționale de artă fotografică. Lucrările sale au fost expuse în peste 30 de țări din întreaga lume. Pasiunea pentru arta fotografică a moștenit-o de la bunicul său, Constantin Brăilov, un pionier al fotografiei în anii 1920-1940. Răzvan este fiul lui Șerban Băleanu, unul dintre autorii albumului monografic "Câmpina 500".

5661 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • pro foto 08.01.2018 15:34 interesant amestecul de romana cu engleza, sa nu mai vorbim de site care este exclusiv in engleza. felicitari pentru proiect! o bila neagra pentru site si afis

Eveniment

1440 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2755 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

285 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

464 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.