Poliția Locală Câmpina a aplicat 35 de sancțiuni pentru proprietarii care nu curăță în urma animalelor de companie, pe domeniul public

Social (Categoria articolului)

Prin Hotărârea nr. 108 din iulie 2013 a Consiliului Local Câmpina a fost aprobat Regulamentul privind creșterea și deținerea câinilor, document care prevede obligațiile pe care le au proprietarii animalelor atunci când le scot la plimbare pe domeniul public. După o perioadă în care s-a derulat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie, Poliția Locală a început să acorde și sancțiuni.

În sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă. După ce, în perioada august - septembrie 2018, Poliția Locală a derulat o campanie de informare privind obligațiile posesorilor de animale de companie în timpul plimbării acestora pe domeniul public, în octombrie s-a trecut la sancțiuni. Într-un interval de aproximativ trei săptămâni, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale posesorilor de animale de companie, care nu au respectat prevederile regulamentului aprobat de Consiliul Local - nu au strâns dejecțiile de pe domeniul public; nu au avut asupra lor materialele necesare pentru a strânge în urma câinilor; animalele nu erau ținute cu lesa, iar cele de talie mare nu aveau botniță. Conducerea Poliției Locale Câmpina a dat asigurări că astfel de acțiuni vor continua.

4139 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Eva 04.11.2018 09:51 Apreciem actiunea,,dar pentru cainii fara stapan cine este sanctionat?
  • Burloiu Iulia 04.11.2018 10:14 Nu au voie în spațiul verde, nu au voie în parcuri, dar cu toate astea, nu văd să fie înființat niciun parc pentru animale, așa cum se regăsesc în cele mai multe orașe din țară.
  • Ion Petre 04.11.2018 17:29 Unii nu mai știu cu ce sa mai iasă în fata. Au ajuns sa se laude cu '' c... ati" la câini. Alte probleme importante nu le rezolvați.
  • Iulia Gaina 04.11.2018 17:32 Problema câinilor fără stăpân nu sunteți în stare sa o rezolvați. Degeaba sunam și reclamam.
  • coco stiri 05.11.2018 00:40 Bravo... La mai mare !!!
  • Petre 06.11.2018 00:01 Felicitări Poliției Locale , ar trebui mai multe amenzi ; sa scăpăm de mizeria din oraș și sa civilizăm oamenii la care educația lipsește

Social

368 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

2133 vizualizari
16 nov. 2018 18:12

Tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina despre leadership și orientare profesională

"Discover yourself" s-a numit acțiunea desfășurată joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, acolo unde trei tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din municipiu despre leadership și despre orientarea profesională.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

3021 vizualizari
16 nov. 2018 12:12

Și a fost a XX-a ediție a Balului Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Ca în fiecare an, și asta de 20 de ani încoace, Balul Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina constituie o mare petrecere, un eveniment la care toată lumea râde, dansează și se distrează. Pentru anul școlar 2018-2019, școala patronată de Asociația AMUS France - Roumanie numără aproximativ 90 de boboci, la cele trei clase din anul I - două clase cu profil de asistenți medicali generaliști și o clasă cu profil de asistenți medicali farmacie.