PMP Câmpina susține demersul polițiștilor rutieri care cer eliminarea prevederii privind presemnalizarea aparatelor radar

Actualitate (Categoria articolului)

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat, luna aceasta, mai multe modificări la Codul Rutier. Una dintre ele se referă la obligativitatea administratorilor drumurilor de a presemnaliza aparatele radar prin panouri amplasate cu 500 - 2.000 metri înainte de acestea. Grupul Polițiștilor Rutieri din România i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, prin care îi cere să nu promulge noul act normativ deoarece "numărul accidentelor rutiere având drept cauză viteza excesivă va crește alarmant". 

"Nu este normal să presemnalizezi o acţiune de control, care are caracter inopinat, iar după aceea să creezi premisele unor piste de curse pentru conducătorii auto care au un comportament disimulat în prezenţa Poliţiei şi disconsiderant în absenţa acesteia", se menționează în scrisoarea Grupului Polițiștilor Rutieri din România. Demersul polițiștilor rutieri este susținut de PMP care, la rândul său, solicită președintelui Iohannis să nu promulge noile reglementări în materie de presemnalizare a mașinilor radar.
"
Dacă aceste modificări la Codul Rutier vor intra în vigoare, numărul victimelor accidentelor de circulație provocate de excesul de viteză va crește exponențial. Practic, această nouă lege îi avantajează doar pe vitezomani, pe maniacii care înțeleg să-și arate bărbăția călcând până la podea pedala de accelerație și cărora nu le pasă de viața și de integritatea fizică a semenilor lor. În același timp, cred că, înainte de a se ocupa de favorizarea vitezomanilor, legiuitorul, factorul politic național în general, are datoria să rezolve problema infrastructurii rutiere care să permită deplasarea mai rapidă pe drumurile publice. Faceți, domnilor, autostrăzi și drumuri expres și, în acest fel, le faceți un mare bine și oamenilor care-și conduc autoturismele cu respect pentru lege și pentru viața celorlalți, nu doar maniacilor vitezei!", este punctul de vedere al președintelui PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, secretar executiv al partidului la nivel național.
Preciză, că Ministerul Afacerilor Interne nu a avizat favorabil proiectul legislativ adoptat de Camera Deputaților.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3879 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1945 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1942 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

771 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

159 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.