DNA a finalizat cercetările. Primarul Horia Tiseanu va fi trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție

Actualitate (Categoria articolului)

Procurorii DNA Ploiești au finalizat cercetările în cazul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu. Surse judiciare ne-au declarat că Horia Tiseanu a fost chemat ieri de procurori, i s-a comunicat finalizarea cercetării, i-a fost prezentat materialul de urmărire penală și a fost anunțat că va fi trimis în fața instanței. Aceasta este ultima fază înainte de întocmirea rechizitoriului și trimiterea efectivă în judecată. 

Interesant este faptul că din dosarul mare de urmărire penală pe care primarul Câmpinei îl avea la DNA, cel în care era acuzat de abuz în serviciu, delapidare și luare de mită, pentru fiecare cauză în parte s-a făcut dosar separat, iar potrivit surselor noastre, cercetările au fost finalizate în primele două cauze - abuzul în serviciu și delapidarea. În privința luării de mită, cercetările continuă și chiar au fost extinse. Trimiterea în judecată se face cu inculpatul aflat sub control judiciar, iar instanța va decide dacă menține această măsură și pe perioada procesului.
Înainte de judecata pe fond, se va ajunge mai întâi la judecătorul de cameră preliminară, care, conform legii, va verifica legalitatea sesizării instanței și a administrării probelor. Abia apoi se va ajunge la judecata pe fond. Cel mai probabil, procesul va începe după vacanța judecătorescă, deci undeva spre toamna acestui an.

Vă reamintim că procurorii DNA l-au acuzat pe primarul Câmpinei de abuz în serviciu - pentru că a dispus achiziționarea unei mașini (Opel Insignia) de aproape 30.000 euro "în scopul folosirii personale și exclusive, cu încălcarea dispozițiilor legale" și de delapidare - din cauza unei mari cantități de carburant, cumpărată din bani publici de Primărie, dar pentru care nu există justificare cum și unde a fost folosită. În ceea ce privește luarea de mită, unde cercetările continuă, potrivit DNA este vorba despre implicarea primarului în licitația pentru montarea de termopane la Casa Tineretului, Horia Tiseanu primind 10% din valoarea contractului de la firma care a executat lucrările.

14170 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3219 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

2260 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

153 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

294 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.