270 de concurenți la ediția a V-a a Crosului comunei Cornu

Social (Categoria articolului)

Este cea mai numeroasă participare de până acum. 270 de concurenți, printre aceștia numărându-se și 18 echipe formate din părinte și copil, la proba "family run". Surpriza organizatorilor a constituit-o înscrierea la cros a 120 de elevi de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Crosul comunei Cornu urmărește promovarea sportului pentru toţi, a unei educații prin mișcare și a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor, tinerilor și adulților. De asemenea, ediția de anul acesta a avut și un scop caritabil: strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui aparat de monitorizare a glicemiei pentru o fetiță de 7 ani, din Cornu, diagnosticată cu diabet de tip 1. 
"Noi ne dorim, prin această competiție, să aducem oamenii pe terenul de sport pentru a se bucura de beneficiile mișcării, ale sportului în general, în viața noastră. De asemenea, am mobilizat comunitatea pentru a fi alături de Daria în lupta ei cu această boală teribilă - diabetul. Am reușit să strângem suma de 1.400 de lei la care s-au adăugat și cei 450 de lei strânși de preoții din Parohia Cornu de Jos și care ni s-au alăturat în această campanie umanitară", a declarat Flavian Grădeanu, președintele Clubului Sportiv Kokki, organizatorul evenimentului. 
Donațiile pentru acest caz continuă. Suma de care are nevoie Daria, fetița de 7 ani, bolnavă de diabet, este de 4.000 de euro anual, bani care reprezintă contravaloarea aparatului de măsurare a glicemiei (1.200 euro) și senzorii acestuia (o singură cutie cu senzori costa 280 de euro și sunt valabili doar o lună). Toți cei care doresc și au posibilitatea pot dona bani în contul RO 58 RNCB 0208 0731 1897 0001 – deschis la BCR, Sucursala Câmpina, titular de cont: Nedelcu Lavinia (mama Dariei).

Revenind la concurs, trebuie menționat faptul că totul a decurs fără probleme și a fost o nouă ediție reușită. "Câștigătorii locurilor I, II și III au primit medalii, diplome și premii de la sponsorii evenimentului: Liderfan Electric, Ribalpin Prest Serv SRL, Legrand G&G SRL, Avon Cosmetics, Petro Construct SA, Librăria Diverta din Câmpina, Domeniile Panciu și Kidibul. Fiecare concurent a beneficiat, la sfârşitul cursei, de sucuri de la Kidibul, apă şi ciocolată, spre bucuria celor mici, în special. De asemenea, dorim să le mulţumim paramedicilor de la ISU Prahova, care şi în acest an au asigurat asistenţa medicală pe parcursul competiției", a mai declarat Flavian Grădeanu.

3999 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1436 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

686 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

319 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

449 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

1 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.