Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Vă reamintim că o fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati", Elena Mihăilescu, a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public Remus Bădulescu. 
Pentru postul respectiv, Primăria a organizat concurs în data de 10 ianuarie 2017, iar pentru acest concurs și-au depus dosarele Elena Mihăilescu, Georgiana Bădulescu și încă un candidat. Dosarul Elenei Mihăilescu a fost, însă, respins, motivul invocat de comisia de concurs fiind acela că postul este scos la concurs pentru a fi ocupat pe perioadă nedeterminată, iar un pensionar nu poate fi angajat, conform legii, decât pe perioadă determinată. A urmat proba scrisă, la care cele două candidate rămase în concurs au obținut note mari, dar ulterior, la proba orală, una dintre ele nu s-a mai prezentat, considerând că nu are nicio șansă să câștige acest concurs având în vedere cine este contracandidata. În aceste condiții, Georgiana Bădulescu a luat concursul și a ocupat postul respectiv. Elena Mihăilescu s-a adresat instanței, iar după mai multe termene și amânări, sentința a fost pronunțată pe 28 decembrie 2017. Instanța de fond a decis anularea procesului-verbal încheiat în urma respingerii dosarului Elenei Mihăilescu, anularea raportului final al concursului pentru ocuparea postului de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina și anularea concursului, dar și obligarea Primăriei la reorganizarea acestui concurs.
Primăria a făcut recurs, iar acum Curtea de Apel a decis să respingă doar aceată ultimă parte a sentinței Tribunalului, cea legată de obligativitatea organizării unui nou concurs. Asta o va face Primăria, dacă vrea sau nu. În rest, Curtea de Apel a menținut sentința inițială: anularea procesului-verbal, anularea raportului final al concursului și anularea concursului.
În aceste condinții, Georgiana Bădulescu va trebui să părăsească postul de la Biblioteca Municipală (instituție care face parte din aparatul de specialitate al primarului). Primăria va trebui să dispună încetarea raportului de muncă în termen de cel mult 30 de zile, potrivit Codului Muncii. Apoi, tot Primăria, în speță primarul, va decide dacă va mai organiza sau nu concurs pentru postul respectiv și va fi interesant de urmărit acest lucru. Adică, dacă va organiza și cine îl va câștiga.

Citiți și: Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

5746 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carmen 20.10.2018 08:19 Nu a mai fost o speță similara și acum câțiva ani când a fost ocupat postul la Politia Locala? Dosarul d-nei Gabi Barbu a fost respins și dl de la Direcția Economica a rămas singurul candidat pt ca ' asa trebuia'?
  • Alistar Emanoil 20.10.2018 09:09 Este o practică a Primăriei Câmpina. Un subiect tabu. Pentru angajarea unor persoane „apropiate”, concursurile sunt pregătite în așa fel încât să fie doar un dosar. Al celui care trebuie să câștige. Se pot verifica următoarele angajări: Baltac Bianca - consilier personal primar, Hinț Antonela - soție șofer primar, Ene Daniela - nașa viceprimarului, Georgiana Bădulescu - soție citymanager, Sorin Modrogan și Mihaela Modrogan - „rudele” primarului, etc. P.S. Cum să nu fie tolerați Anton și Iarca dacă sțiu atât de multe!?
  • Jorj 20.10.2018 10:20 Propun sa colectionati dupa 90 pliantele candidatilor si cei din spatele lor.Majoritatea sunt la loc caldut si incep sa ascuta sabiile unii la altii.Doar fiica lui D.T sa se simta bine la primarie? Hai sa ne bagam in politica sa numaram banii...
  • Viorel 20.10.2018 14:21 Ce studii are doamna , poate cunoaște cineva. In alta ordine de idei dacă ești pensionar lasă și pe alții sa muncească.
  • George 20.10.2018 16:17 la prima vedere pare imoral. Toată lumea are dreptul sa muncească, soți , soții sau rude. Poate chiar sunt oameni capabili, ne repezim sa calificam negativ ! Iar dacă își câștiga salariul cinstit e foarte bine și normal. Decât o singura ruda angajata și incapabila mai bine așa. Cât despre pensionari, sa ne ierte Dumnezeu, vor și tinerii sa muncească.
  • Ionut 20.10.2018 20:30 Frate și justiția face jocul PSD, dă dreptate la pensionari ca sa voteze marele partid. Ai ieșit la pensie pleaca acasa sa muncim și noi nu sa ne chinuim prin Anglia

Actualitate

174 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1093 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

88 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

952 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.