"Sistemul public este cangrenat. Funcționarii vânează numai poziții și se vânează unii pe alții"

Actualitate (Categoria articolului)

Că există funcționari publici care nu-și fac datoria, o știm cu toții. Dar când acest lucru este spus de un ministru, deja este altceva, având în vedere faptul că se întâmplă foarte rar ca o oficialitate de acest rang să vorbească deschis despre "cangrena" din sistemul public. Despre cine este vorba? Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, care a făcut afirmații foarte dure despre angajații din ministerul pe care îl conduce.

“Este un sistem cangrenat, nu îmbâcsit, ci cangrenat, în care normal că nu avem niciun fel de rezultate. Nu din cauza mea sau a secretarilor de stat instituția nu funcționează, ci din cauza lor. Pentru că ei vânează numai poziții, se vânează unii pe alții, au orgolii, au polițe de plătit, au frustrări. Se pierd documente, se pierde timp apoi pentru a le cauta, fiecare aruncă vina pe celălalt, nu le este teamă de nimic. Nu este vorba de incompetență, cât de delasare și dezinteres”, a declarat Mircea Titus Dobre la Adunarea Generală a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. (declarație preluată de pe Digi24.ro). Ministrul a mai afirmat că, în cele câteva luni de când se află la conducerea ministerului, a observat că există angajați care lipsesc de la birou nemotivat sau vin cu întârziere de două-trei ore după începerea programului, lucru care îngreunează activitatea instituției. 
“Ministerul Turismului are doar 15 companii de stat în subordine, care nu reprezintă nici 1% din ceea ce înseamnă turismul în România. Este un domeniu dinamic. Gândiţi-vă că suntem 202 persoane în minister, cu tot cu mine. 99% sunt funcționari publici, care trebuie să avizeze documente, să-şi asume, trebuie să le analizeze, să se mişte mai repede, nu trebuie să mai ţină documente atât de mult pe circuitul de avizare. Trebuie să ne mişcăm repede pentru că lumea are aşteptări. Ei trebuie să înţeleagă că sunt plătiţi din banii publici şi să depună toate eforturile pentru aceste activități”, a mai afirmat ministrul Turismului, o persoană care provine din sistemul privat, are un alt stil de lucru și refuză să se adapteze "delăsării și dezinteresului" din sistemul public.  

(Sursă foto - Mediafax)

3791 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigi 02.04.2017 09:53 M-am speriat! Citisem numai titlul si am crezut ca se refera la Primaria Campina. Se potriveste perfect! Si am intrat repede sa vad cine are curajul sa zica asta. Nu era nimeni din Primaria Campina, mosia lui Tiseanu. La Primaria Campina nu are nimeni curajul sa zica asa ceva. Poate doar cand o pleca Tiseanu.
  • Diana 02.04.2017 09:55 Îl curata sistemul imediat. Nu ii dau mai mult de două-trei luni. 😀😀😀😀

Actualitate

2018 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

334 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

117 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

475 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: