Veste proastă de la Primăria Câmpina: Strada Dealului NU va fi asfaltată!

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, consilierul local Adrian Dochia a readus în atenția colegilor săi și reprezentanților Primăriei situația dezastruoasă a Străzii Dealului, cea despre care noi scriem de mai bine de un an. Este una dintre străzile lăsate de izbeliște după finalizarea lucrărilor de canalizare. O stradă care, pe alocuri, efectiv se rupe în două.

„Eu am răspuns în campania electorală de zona respectivă, am fost acolo de mai multe ori, chiar și recent. Oamenii ne întreabă ce facem cu strada lor, pentru că în scurt timp chiar va deveni impracticabilă. Locuitorii au trimis memorii inclusiv la Primărie, dar nu au primit răspuns. Eu sunt convins că ştim cu toţii situaţia acestei străzi. Întrebarea este ce facem pentru a rezolva această problemă înainte ca situația să devină și mai gravă?”, a spus consilierul Adrian Dochia. 
Răspunsul primarului Horia Tiseanu nu poate reprezenta în niciun caz o veste bună, din contra: „Dacă am interveni pe Strada Dealului, atunci am risca să avem o lucrare cu dublă finanţare, ceea ce este ilegal. Reparaţiile pe Strada Dealului, după lucrarea de canalizare, trebuie realizate de HidroPrahova. Din păcate, după cum se ştie, există o problemă din cauza rezilierii contractului de către firma executantă, dar directorul HiroPrahova, Adrian Semcu, a afirmat că în luna septembrie a acestui an va fi organizată o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor de canalizare, inclusiv la Câmpina, precum şi pentru aducerea carosabilului la stadiul iniţial în urma acestor lucrări. Aşa că, în aceste condiţii, nu asfaltăm Strada Dealului pentru că eu vreau să dorm pe perna mea! Singura intervenţie pe care am putea-o face ar fi să încercăm să mai aducem nişte pietriş sau balastru cu care să completăm locurile unde apa a creat șanțuri”. 

Prin urmare, locuitorii de pe Dealului mai au destul de așteptat până când strada lor va fi reabilitată. Noi avem, totuși, un semn de întrebare în privința problemei legate de dubla finanțare, pe care a menționat-o primarul Horia Tiseanu. Înțelegem la ce s-a referit. Primăria nu poate plăti o lucrare inclusă în contractul dintre HidroPrahova și un constructor. Practic, după introducerea canalizării, firma executantă avea obligația să repare și strada, ceea ce nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, acel contract nu mai există, a fost reziliat de Cast Bănești. Da, va exista altul după ce HidroPrahova va organiza o nouă licitație și va veni o altă firmă să continue lucrările. Dar în momentul de față noi nu credem că se pune problema unei duble finanțări de vreme ce nu mai există niciun contract pentru executarea acestei lucrări.

6996 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • virgil iohan 01.09.2016 15:15 Cei au votat in schimbul unor promisiuni mincinoase, asteapta solutii si rezolvari nu tiganie in Consiliu,trebuiau sa discute in sediul lor nu public se stie clar ce mizerie a facut Hidro P.si cum se minunau cei din Primarie de executie sau D-l Consilier a fost pe LUNA si parasutat in CAMPANIA MINCINOASA, de ce nu se intereseaza daca se poate trece la executie si plati de la buget ,doar Tiseanu are legislatia incuiata in Primarie ?sau e mai usor sa iesi public, te speli pe maini si dai vina pe altul si altfel te scuzi de INCOMPETENTA.
  • mitica 30.08.2018 17:32 Nu este bani....
  • DRAGOMIR STEFAN 21.12.2018 13:01 LASATI-O ASA PANA SE VA DUCE CU TOTUL IN CALEA DOFTANEI.

Actualitate

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

747 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.