Sărbătoare la Poiana Câmpina, de Ziua Școlii "Ion Mateescu"

Eveniment (Categoria articolului)

Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina împlinește anul acesta 86 de ani de existență. Ziua Școlii este pe 1 noiembrie, dar a fost sărbătorită vineri, în sala de festivități a instituției, iar la eveniment au participat copii, părinți, actuali și foști profesori, reprezentanți ai administrației locale, reprezentanți ai Bisericii. A fost sărbătoare mare la Poiana, parcă mai mare și mai frumoasă ca oricând. 

"Școala cea mai bună este aceea în care vezi alături de tine suflete care-și sunt ca frații și surorile. Iar noi aici, la școala noastră, suntem o mare și frumoasă familie", a afirmat directorul instituției, profesor Elena Nițu, parafrazându-l pe Nicolae Iorga. "La mulți ani, școală minunată, oameni minunați, copii dragi și profesori dedicați acestei meserii extraordinare!", a spus și primarul Alin Moldoveanu, care le-a oferit diplome de excelență tuturor cadrelor didactice, pentru calitatea activității didactice și pentru implicarea în promovarea și susținerea activităților tradiționale în comuna Poiana Câmpina.
Manifestările de Ziua Școlii au inclus un spectacol susținut, bineînțeles, de elevii unității; o prezentare de modă, la care modele au fost șapte fetițe, ele prezentând creații vestimentare realizate de directorul școlii, Elena Nițu, profesor de arte plastice; o expoziție de pictură cu tema "Emoție de tomnă"; o expoziție de artă fotografică - "Zâmbetul toamnei"; o expoziție cu vânzare de obiecte confecționate din materiale naturale, specifice acestui anotimp. Și a mai existat un târg de prăjituri de casă, oaspeții putând cumpăra produsele realizate de mămici și bunici, iar cu banii strânși copiii doresc să achiziționeze un brad mare pentru serbarea de Crăciun, pe care să-l împodobească în așteptarea Moșului.
În cursul dimineții, înainte de sosirea oaspeților și spectacolul dedicat Zilei Școlii, toți copii au vizionat (în sala de festivități) filmul 3D "Berzele". Așadar acțiuni multe și variate, pentru a marca o aniversare frumoasă.

Școala de la Poiana Câmpina a fost dată în folosință în anul 1931. Până la acea dată, cursurile școlare s-au desfășurat la biserică (1860-1864), apoi într-o casă particulară (1864 - 1911) pe un teren unde, ulterior a fost amenajată o magazie de materiale a fostei Uzine Poiana. În 1911, în centrul comunei, acolo unde astăzi se află o hală a uzinei, a fost construită prima clădire destinată școlii. Avea două săli de clasă și o cancelarie. În 1923 a început construcția la actuala clădire a școlii, dată în folosință în 1931. Școala poartă numele învățătorului Ion Mateescu, primul director al școlii, cel care a condus instituția de la înființare și până în anul 1959, desfășurând în paralel și o bogată activitate cultural-științifică.

5153 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1249 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2069 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

118 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

343 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.