Fibec vinde Club As și toată baza sportivă. Oare administrația locală ar fi sau nu interesată de aceste bunuri?

Actualitate (Categoria articolului)

Societatea Fibec SA este în insolvență, iar prin administratorul său judiciar a scos la vânzare restaurantul Club As, terenurile de tenis și terenul de minifotbal. Este vorba despre o vânzare în bloc, printr-o licitație publică aflată în derulare, prețul de pornire fiind de 575.600 euro (aproximativ 2,55 milioane lei), la care se adaugă TVA. 

Practic, este vorba despre o clădire (suprafață construită 339 mp), teren în suprafață de 6.690 mp - împreună cu terenul de minifotbal, șase terenuri de tenis, ziduri de sprijin, platformă din asfalt, gard din plasă, parapet metalic, instalație electrică, instalație nocturnă. Toate acestea sunt situate pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu din municipiul Câmpina.
Din păcate, de când societatea a intrat în insolvență, de aceste bunuri nu s-a mai ocupat nimeni. Baza sportivă Fibec, altădată o bijuterie, este acum năpădită de buruieni și gunoaie. Una dintre porțile metalice de la terenul sintetic de minifotbal a fost forțată, intră cine vrea și când vrea și nu neapărat pentru a juca fotbal. Fotografiile vorbesc de la sine, așa cum vorbesc și în cazul terenurilor de tenis, considerate cânva printre cele mai bune din țară. Sunt imagini triste, de-a dreptul deprimante, ale unor terenuri pe care s-au desfășurat numeroase competiții de-a lungul timpului și pe care s-au antrenat numeroși copii pasionați de tenisul de câmp.

Ar fi fost frumos, poate, dacă această bază sportivă, cu tot cu clădire, ar fi intrat în patrimoniul localității. Mai bine spus, dacă administrația locală ar fi cumpărat aceste bunuri. Sigur, suma este considerabilă, dar nu e bătută în cuie, probabil că se poate negocia cu administratorul judiciar. De la jumătatea lunii mai, de când au fost scoase la vânzare clădirea (căreia îi poți păstra sau îi poți schimba actuala destinație) și terenurile, până în prezent, nu s-au găsit cumpăratori. Interesul proprietarului este să vândă și probabil că ar accepta o negociere. Nu știm, este doar o idee. Dar ar trebui să fie o idee interesantă pentru o administrație locală cu viziune, cu proiecte de dezvoltare, cu proiecte pentru copii și tineri. Sigur, nu e cazul administrației noastre, care vrea să bage un miliard de lei vechi în amenajarea unui skatepark pe Strada Podului, sau care nu e în stare să asfalteze niște străzi importante, deși s-au alocat bani, dar s-au greșit proiectele. Sau care face un bloc de necesitate fără utilități, sau care re-reactualizează niște indicatori tehnico-economici pentru un parc despre a cărei modernizare vorbim de vreo doi ani. Și tot așa.

8448 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 13.07.2017 12:52 Acolo se poate face un mic local pentru cei care vin langa lacul Curiacul, care sa cuprinda si acele terenuri de sport care merg refacute. Ar merge multe acolo...dar sa vedem ce vrea primaria :)
  • campineanu 13.07.2017 18:47 Banii care se vor cheltui cu plimbarile din august - septembrie cu alesii locali si salariatii primariei. ASF nu are datorii la impozitele locale ?!?
  • Miha 13.07.2017 21:36 Uite asa se duc milionarii de carton ai Campinii.
  • Dumitru Dumitru 16.07.2017 12:01 Campina noastra are un potential fantastic de dezvoltare pentru SPORT.Problema este in alta parte, adica la Primarie,este un HAOS TOTAL ,nu exista un CONCEPT de Oras pe termen mai lung,se face o lista de lucrari asa zise Investitii culese din CAMPANIE apoi cernute si filtrate in functie de alte CRITERII si asa apare un tablou de tip "Khich"incepute toate si terminate foarte putine ,o viziune haotica .ce pune amprenta de oras incontrolabil.Se incerca in toate domeniile, ba Parc Industrial unde s-a reusit doar scutirea de la IMPOZIT al terenului ,proces cu Calea Dacia(9 mil ron),pierderea de fond european de 4mil euro,intentia de cumparare al Stadionului Rafinaria,masina de 30 mii euro etc.ce rezulta un mare HAOS si ... pe bani publici .Acum ei se pregatesc de VACANTA .Ce este de facut pe mai departe asta este problema de FOND,se mentine la conducerea orasului un grup de INCOMPETENTI pe fondul unor smecherii ieftine.Viitorul PNL-ului a fost omorat prin alegerea vechilor FOSILE ce pare un grup Infractional pe bani publici.RESPONSABIL PT. ACEST DEZASTRU NU ESTE VINOVAT DOAR PNL ,ce face PSD-UL ?DOARME SI ESTE MARTOR LA DEZASTRU.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

Actualitate

2325 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2331 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

83 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

229 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.