"Povestea iei" la Provița de Jos, o sărbătoare menită să readucă la viață portul tradițional românesc

Eveniment (Categoria articolului)

Un eveniment foarte frumos va avea loc duminică, 11 noiembrie 2018, de la ora 13.00, la Căminul Cultural din comuna Provița de Jos. Este vorba despre o sărbătoare a costumului popular românesc, organizată de Primăria Provița de Jos în parteneriat cu Asociația La Blouse Roumaine și Platforma educațională Romania EduCaB.

În anul Centenarului Marii Uniri, comunitatea din Provița de Jos și invitații săi se reunesc pentru a readuce la viață portul tradițional românesc printr-o expoziție de costume populare specifice zonei, puse la dispoziție de locuitorii comunei. Scopul evenimentului este acela de a deschide calea în redescoperirea portului și tradițiilor populare prin întâlnirea comunității locale cu specialiști din zona comunicarii culturale, pentru a discuta despre cum poate fi pusă mai bine în valoare moștenirea culturală locală. Toată lumea este binevenită la această sărbătoare. Evenimentul va fi organizat sub forma unei șezători, pentru a cunoaște poveștile femeilor care au învățat arta cusutului fir cu fir, pentru a descifra și explica simbolurile de pe iile tradiționale din Provița de Jos, pentru a vorbi despre ce înseamnă identitatea culturală a comunei din perspectiva artei și a meșteșugurilor tradiționale. 
Invitați speciali la acest eveniment sunt Iraida Florea - fotograf și designer vestimentar și Andreea Tănăsescu - fondatoarea "La Blouse Roumaine" (cea mai amplă comunitate online dedicată cămășii tradiționale românești) și inițiatoarea Zilei Universale a Iei.

4466 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1557 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2787 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

174 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

611 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: