Consiliul Local a aprobat degeaba taxa specială de salubrizare, pentru că Primăria Câmpina nu s-a ocupat de încasarea ei

Actualitate (Categoria articolului)

În noiembrie 2015, în baza Legii 99 care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților, Consiliul Local Câmpina a aprobat taxa specială de salubrizare în cuantum de 20,64 lei de persoană pe lună, cu tot cu TVA. Taxa a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 și ar fi trebuit plătită de persoanele fizice din municipiul Câmpina, care nu au contract cu operatorul de salubritate și refuză să încheie un astfel de contract.

De fapt, scopul introducerii acestei taxe speciale a fost tocmai acela de a-i determina pe cetățeni să încheie contract pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer. Jumătate din valoarea taxei rămânea la Floricon Salub, iar jumătate se încasa la bugetul local. Au existat unele zvonuri că anul trecut, la nivelul municipiului Câmpina, taxa de salubrizare nu a fost încasată de Direcția Economică din cauza unor "recomandări" ale conducerii Primăriei, asta având în vedere că 2016 era an electoral și o astfel de taxă ar fi dăunat la vot. Acum aflăm că zvonurile au fost adevărate, mai exact, că în 2016 taxa de salubrizare nu a fost încasată, lucru menționat în raportul Curții de Conturi, raport finalizat recent, în urma controlului efectuat la Primăria Câmpina. (facsimil)
Inspectorii Curții de Conturi au stabilit ca termen de conformare pentru în legalitate 11 decembrie 2017. Cu alte cuvinte, până la finalul acestui an, Primăria Câmpina trebuie să identifice persoanele fără contract de salubritate, să revizuiească modul de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare, să ia măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în privința colectării selective a deșeurilor.

3830 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gica 07.09.2017 19:22 Pentru ce aceasta taxa cand nu sunt in stare sa colecteze selectiv deseurile? cantitatea de deseuri se reduce sub 50 % daca se colecteaza selectiv si recicleaza...halal management de mediu mai avem....doar bani pentru Floricon.....
  • Dan 08.09.2017 07:23 Să îl întrebați pe domnul City manager ce face. Este treaba lui, o are in Fișa postului. Bădulescu sta toată ziua pe Facebook și înjură DNA, SRI, ambasada americană. Bălăriile sunt cât casa, jeg pretutindeni, spațiile verzi sunt "neverzi". O ... de colo-colo in loc sa se ocupe de curățenie. Super echipa: pițigoi, Bădulescu.
  • miha 08.09.2017 11:45 Cred ca este o taxa ilegala. S-a dorit o pleasca in plus pentru Floricon, o sperietoare pentru populatie ca sa se faca mai multe contracte cu aceasta firma cu venituri fantastice, punem in medie 20 de lei de familie pe luna rezulta pe an suma ....de 20x12=240 lei cam mare pentru nici 20kg de gunoi pe luna pentru o familie de la bloc.. hei primarie tot dormi, cine sa faca un calcul economic sau o analiza economica????? Nu mai spun ca in zonele limitrofe, gen turnatorie, sunt gunoaie pe strazi si buruieni pe carosabil acolo unde au functionat diverse firme care acum sunt inchise. Bine ca e curat si flori in fata primariei restu ce conteaza....

Actualitate

1828 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1840 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

654 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

141 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.