"Avem viaţa în sânge", a şasea ediţie, un nou succes

Social (Categoria articolului)

Casa Tineretului a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, cea de-a şasea ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge" organizată de Asociaţia "Roata de Foc" din Câmpina, în colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

S-au înscris 144 de persoane care au dorit să doneze sânge, acestora alăturându-li-se 20 de angajaţi şi voluntari de la ISU, precum şi câmpineni care au venit direct la Casa Tineretului. În total, au fost aproximativ 200 de persoane care au donat sânge astăzi, un lucru pe care dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Prahova, îl consideră extrem de important.
"Este foarte importantă şi preţioasă pentru noi acţiunea organizată astăzi la Câmpina, de băieţii de la Roata de Foc, în condiţiile în care, din păcate, numărul donatorilor de sânge a scăzut la nivelul judeţului, de la o medie zilnică de 70 persoane la aproximativ 50 de persoane. Am spus-o de mai multe ori și o repet, este cea mai bine organizată campanie dintre toate cele care au loc la nivelul judeţului şi noi ne dorim ca şi alte asociaţii sau organizații să realizeze astfel de acţiuni", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu (video).
La rândul său, Adrian Dobrea, responsabil cu relațiile publice în cadrul Asociaţiei "Roata de Foc" din Câmpina, a afirmat: "Ne bucură interesul tot mai ridicat arătat de oameni pentru campaniile noastre, dar, din păcate, capacitatea de a stoca sângele donat este limitată. Vom continua să organizăm astfel de acţiuni şi ne dorim ca lumea să fie în continuare alături de noi" (video).
Fiecare persoană care a donat sânge astăzi, în cadrul campaniei "Avem viaţa în sânge", a primit tichete de masă. Cei care au dorit au donat aceste tichete (toate sau o parte dintre ele) pentru copiii din centrele de plasament, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la toate edițiile campaniei organizate de "Roata de Foc". 

4054 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1999 vizualizari
19 nov. 2017 19:43

Un bătrân din Poiana Câmpina, găsit decedat într-o fosă septică

Tragedia s-a întâmplat duminică seara, pe Strada Tulburii din comuna Poiana Câmpina. Bătrânul de 73 de ani a fost descoperit de rude în fosa septică din curtea proprie, o fosă cu o adâncime de aproximativ doi metri.

2460 vizualizari
16 nov. 2017 18:21

Preselecții pentru a XII-a ediție a Festivalului Tineretului, Câmpina 2017

Fundația Zamolxes organizează, în perioada 27-29 noiembrie 2017, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans destinat elevilor de la școlile câmpinene, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Este un concurs cu premii în bani, evenimentul fiind susținut financiar de administrația locală, în baza Legii 350/2005.

Alte stiri recente

3445 vizualizari
19 nov. 2017 12:52

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul joc din cadrul etapei a 14-a din Liga. Sâmbătă dimineaţă a avut loc un alt joc, derby-ul de la Văleni. Trei partide au avut loc sâmbătă după-amiază, iar ultimele meciuri au fost programate duminică. S-au înscris 22 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale gazdelor, două remize şi o victorie a oaspeţilor, chiar a liderului.

1852 vizualizari
19 nov. 2017 11:16

Holter pentru ECG și tensiune arterială, la Medis Câmpina

Holterul este un mic dispozitiv cu ajutorul căruia medicul poate monitoriza 24 de ore din 24 activitatea inimii, în cazul pacienților cardiaci, precum și variațiile de tensiune, în cazul pacienților hipertensivi. Acum, aceste dispozitive există și la Medis Câmpina, iar cu ajutorul lor pacienții pot fi monitorizați în mediul lor, în timpul activităților cotidiene.