"Avem viaţa în sânge", a şasea ediţie, un nou succes

Social (Categoria articolului)

Casa Tineretului a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, cea de-a şasea ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge" organizată de Asociaţia "Roata de Foc" din Câmpina, în colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

S-au înscris 144 de persoane care au dorit să doneze sânge, acestora alăturându-li-se 20 de angajaţi şi voluntari de la ISU, precum şi câmpineni care au venit direct la Casa Tineretului. În total, au fost aproximativ 200 de persoane care au donat sânge astăzi, un lucru pe care dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Prahova, îl consideră extrem de important.
"Este foarte importantă şi preţioasă pentru noi acţiunea organizată astăzi la Câmpina, de băieţii de la Roata de Foc, în condiţiile în care, din păcate, numărul donatorilor de sânge a scăzut la nivelul judeţului, de la o medie zilnică de 70 persoane la aproximativ 50 de persoane. Am spus-o de mai multe ori și o repet, este cea mai bine organizată campanie dintre toate cele care au loc la nivelul judeţului şi noi ne dorim ca şi alte asociaţii sau organizații să realizeze astfel de acţiuni", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu (video).
La rândul său, Adrian Dobrea, responsabil cu relațiile publice în cadrul Asociaţiei "Roata de Foc" din Câmpina, a afirmat: "Ne bucură interesul tot mai ridicat arătat de oameni pentru campaniile noastre, dar, din păcate, capacitatea de a stoca sângele donat este limitată. Vom continua să organizăm astfel de acţiuni şi ne dorim ca lumea să fie în continuare alături de noi" (video).
Fiecare persoană care a donat sânge astăzi, în cadrul campaniei "Avem viaţa în sânge", a primit tichete de masă. Cei care au dorit au donat aceste tichete (toate sau o parte dintre ele) pentru copiii din centrele de plasament, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la toate edițiile campaniei organizate de "Roata de Foc". 

4355 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

485 vizualizari
23 iul. 2018 10:06

Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

7728 vizualizari
22 iul. 2018 15:10

DN1 este blocat complet din cauza unui accident produs la Nistorești și a aluviunilor aduse de ploaie pe carosabil, la Comarnic

UPDATE - La ora 17.15, partea carosabilă a fost complet curățată de aluviuni, la Comarnic. Pe DN1, s-au format coloane de mașini de la limita cu județul Brașov, până la ieșirea din Bușteni și de la ieșirea din Sinaia până la Comarnic - pe sensul de mers spre București, iar pe sensul de mers spre Brașov - de la km 103 până la ieșirea din Comarnic.
UPDATE - La ora 16.00, IJP Prahova anunță că la Comarnic s-a reluat circulația pe DN1, dar traficul este îngreunat. În zonă sunt ehipaje de poliție care dirijează circulația. De asemenea, echipe de la Secția Drumuri Naționale se află pe DN1, la Comarnic, unde intervin la degajarea carosabilului de aluviuni.
UPDATE - Poliția Prahova recomandă conducătorilor auto să folosească rute ocolitoare: DN1A Vălenii de Munte - Cheia și DN71 Sinaia - Pucioasa - Târgoviște.

În jurul orei 14.45, pe DN1, la Nistorești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o dubiță care transporta brânză și un autoturism. Șase persoane se aflau în aceste vehicule, două dintre ele fiind rănite și transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Alte stiri recente

447 vizualizari
23 iul. 2018 11:46

Primăria Câmpina a demarat licitația pentru reabilitarea Străzii Bobâlna

Anunțul privind repararea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost publicat pe SEAP, zilele trecute, iar termnul limită de depunere a ofertelor este 3 august 2018. După cum a anunțat primarul Horia Tiseanu la conferința de presă de la începutul acestei luni, va fi o lucrare de reabilitare a trotuarelor și carosabilului până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării de către HidroPrahova.

3059 vizualizari
22 iul. 2018 14:05

Câmpina: strângere de semnături pentru campania "Fără penali în funcții publice"

În mai multe localități din Prahova s-au desfășurat, în acest week-end, acțiuni publice pentru strângerea de semnături în campania "Fără penali în funcții publice". La Câmpina, acțiunea a avut loc duminică, în pasajul de la Ceas din centrul localității, între orele 11.00-14.00.