"Avem viaţa în sânge", a şasea ediţie, un nou succes

Social (Categoria articolului)

Casa Tineretului a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, cea de-a şasea ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge" organizată de Asociaţia "Roata de Foc" din Câmpina, în colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

S-au înscris 144 de persoane care au dorit să doneze sânge, acestora alăturându-li-se 20 de angajaţi şi voluntari de la ISU, precum şi câmpineni care au venit direct la Casa Tineretului. În total, au fost aproximativ 200 de persoane care au donat sânge astăzi, un lucru pe care dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Prahova, îl consideră extrem de important.
"Este foarte importantă şi preţioasă pentru noi acţiunea organizată astăzi la Câmpina, de băieţii de la Roata de Foc, în condiţiile în care, din păcate, numărul donatorilor de sânge a scăzut la nivelul judeţului, de la o medie zilnică de 70 persoane la aproximativ 50 de persoane. Am spus-o de mai multe ori și o repet, este cea mai bine organizată campanie dintre toate cele care au loc la nivelul judeţului şi noi ne dorim ca şi alte asociaţii sau organizații să realizeze astfel de acţiuni", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu (video).
La rândul său, Adrian Dobrea, responsabil cu relațiile publice în cadrul Asociaţiei "Roata de Foc" din Câmpina, a afirmat: "Ne bucură interesul tot mai ridicat arătat de oameni pentru campaniile noastre, dar, din păcate, capacitatea de a stoca sângele donat este limitată. Vom continua să organizăm astfel de acţiuni şi ne dorim ca lumea să fie în continuare alături de noi" (video).
Fiecare persoană care a donat sânge astăzi, în cadrul campaniei "Avem viaţa în sânge", a primit tichete de masă. Cei care au dorit au donat aceste tichete (toate sau o parte dintre ele) pentru copiii din centrele de plasament, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la toate edițiile campaniei organizate de "Roata de Foc". 

4387 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1266 vizualizari
17 oct. 2018 21:16

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Eusebiu Ștefănescu

Cele mai multe dintre personalitățile românești pe care le vom evoca în acest serial nu sunt născute în Câmpina, dar s-au legat de urbea noastră în diverse împrejurări. Totuși, există și personalități care au copilărit aici, în Câmpina și care au revenit mereu cu drag acasă. Este cazul marelui actor Eusebiu Ștefănescu.

1443 vizualizari
17 oct. 2018 20:50

Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi

Câmpina a avut dintotdeauna o zonă rezidențială, acolo unde oamenii cu posibilități financiare peste medie își construiau case. Ieri era zona Bulevardului Elisabeta (actualmente Bulevardul Culturii), astăzi este zona Câmpinița - Muscel. Dar cu toate acestea, în perioada interbelică, chiar pe strada principală, Carol I, se afla o vilă impozantă, care atrăgea atenția tuturor - casa avocatului Costică Dușescu, un avocat de succes din acea perioadă.

Alte stiri recente

2106 vizualizari
17 oct. 2018 19:29

Rezultate excelente pentru sportivii câmpineni din lotul național, la Campionatul Mondial de Karate Shotokan

În perioada 12-14 octombrie, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate Shotokan și ediția a 11-a a Cupei Mondiale pentru Kohai. La ambele competiții au participat și sportivi de la AIKO Câmpina, componenți ai lotului național al României, alături de numeroși alți sportivi din 30 de țări de pe patru continente. Antrenați de Sensei Gabriel Timofte, sportivii câmpineni au reușit o serie de rezultate excelente.

1799 vizualizari
17 oct. 2018 14:48

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Avancronici

La finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 10-a, care marchează atingerea primei treimi a actualei ediții de campionat. Iată programul jocurilor și scurte avancronici, cu precizarea că joi seară vom adăuga și delegările arbitrilor și observatorilor.