Ziua Veteranilor de Război. Au fost mulți, au mai rămas 10...

Social (Categoria articolului)

Ziua Veteranilor este în fiecare an un prilej de emoție. Un anumit tip de emoție, generat de faptul că, de la un an la altul, numărul veteranilor de război din Câmpina este tot mai mic. În prezent, doar zece veterani mai sunt printre noi, iar dintre ei doar patru se mai pot deplasa. Ei au fost prezenți, ieri, la acțiunile dedicate acestei zile speciale.

Ziua Veteranilor se sărbătorește în fiecare an pe 29 aprilie. La Câmpina a fost marcată ieri printr-un concurs pe teme istorice la care au participat elevi de la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu", Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" și Școala Centrală, aceasta fiind și ordinea în care s-au clasat la final echipajele concurente.
Apoi, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina, col (r) Marian Dulă, a făcut "apelul de onoare" al veteranilor, iar viceprimarul Adrian Pițigoi a adresat câteva cuvinte celor prezenți, din partea administrației locale. (video)

După cum spuneam, în Câmpina mai avem zece veterani din cel de-al doilea război mondial. Iată numele lor, cu mențiunea că primii patru au participat la acțiunea desfășurată la Casa de Cultură "Geo Bogza". Alți veterani au fost reprezentați de membri ai familiei.
- Locotenent Sorian Ioan Oscar (97 ani)
- Colonel Vasile Mureșan (95 ani)
- Locotenent Tudor Rădoi (94 ani)
- Locotenent Ion Tache (93 ani)
- Locotenent Gheorghe Enache (95 ani)
- Locotenent Ioan Jurcă (94 ani)
- Locotenent Vasile Stănculescu (94 ani)
- Colonel Hariton Nicolau (93 ani)
- Locotenent Aurel Cârciu (93 ani)
- Locotenent Petru Purje (91 ani)

6008 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • GETUTA GHEORGHE 01.05.2017 15:59 mare respect pentru 10 veterani din al doilea razboi mondial + sute sau mii veterani din recentele operatiuni din irak, afganistan, fosta iugoslavie . spuneti lucrurilor pe nume. Nu sa dat o lege pentru 10 veterani ci pentru sute, mi care sunt si vor mai fii.

Social

1595 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

798 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1113 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

718 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.