Nu este o glumă, deși așa pare. Elevii de clasa a V-a vor avea manual și la educație fizică

Social (Categoria articolului)

Prin ordin al ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, ieri a fost aprobată forma finală a manualelor școlare de clasa a V-a, pentru șapte discipline școlare. Potrivit comunicatului de presă postat pe site-ul Ministerului Educației, la licitația pentru loturile de manuale de la cele șapte discipline nu au fost depuse contestații, astfel că au fost semnate acordurile-cadru cu editurile câștigătoare. Marea noutate pentru elevii de clasa a V-a este aceea că, din toamnă, vor avea manual și la disciplina educație fizică și sport.

Manualul de educație fizică și sport are 142 de pagini și este structurat pe șase mari capitole: I - Organizarea activităților motrice (Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri; Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia; Alinieri în linie și în coloană; Întoarceri de pe loc; Formarea coloanei de gimnastică; Pornire și oprire din mers etc), II - Dezvoltare fizică armonioasă, III - Capacitate motrică, IV - Discipline sportive, V - Igienă și protecție individuală, VI - Comportament și atitudini.

4786 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

738 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

534 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

221 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

613 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

1 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.