Liviu Luca, reținut 24 de ore de procurorii DIICOT. În același dosar a fost audiat și directorul EdilConst, Radu Florea

Actualitate (Categoria articolului)

Sindicalistul Liviu Luca (foto, sursă Incomodph.ro) a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. Alte șapte persoane au fost audiate ieri de procurori, în acest dosar, printre ele numărându-se Sorin Mihai - fostul director al Petrom Service și Radu Florea - directorul SC EdilConst SA Câmpina. Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin intermediul grupului infracțional organizat, firma PSV Company SA (fosta Petrom Service) a fost prejudiciată cu aproximativ 15 milioane lei. 

Procurorii DIICOT, în colaborare cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat ieri percheziții domiciliare la vila din Păulești a fostului sindicalist Liviu Luca și la domiciliul lui Sorin Mihai, fostul director al Petrom Service. Cei doi au fost conduși, apoi, la sediul DIICOT Ploiești, unde au mai fost audiate, în același dosar, alte șase persoane printre care, după cum spuneam, și Radu Florea.
"În urma cercetărilor efectuate, în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005 - 6 martie 2009, SC PSV Company SA (fosta Petrom Service) a virat în mod nelegal către SC EdilConst SA Câmpina, în interesul suspectului L.L., suma de 14.589.389 lei reprezentând lucrări de construcții executate la ansamblul - sediu social și anexe - Păulești, prin aceste activități frauduloase SC PSV Company fiind prejudiciată cu suma menționată", se arată în comunicatul de presă al DIICOT. Practic, potrivit procurorilor, persoanele în cauză s-ar fi folosit de funcțiile deținute în cadrul firmei în vederea deturnării de fonduri din patrimoniul acesteia, iar banii au fost folosiți pentru construirea domeniului de la Păulești al lui Liviu Luca.
Cercetările sunt continuate acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe grave, în formă continuată și spălare de bani. Liviu Luca a fost reținut pentru 24 de ore, iar Sorin Mihai a fost plasat sub control judiciar.

8900 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

256 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1150 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

243 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1314 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.