Din nou, despre haznaua numită Căminul Energetic

Actualitate (Categoria articolului)

De mai bine de doi ani scriem despre reabilitarea Căminului Energetic din Câmpina. Adică din perioada în care Primăria a preluat de la Ministerul Educației parterul și primul etaj (celelalte două etaje le deținea deja), iar primarul Horia Tiseanu a început să se laude cu cele 28 de locuințe sociale pe care le va realiza aici.

Suntem în primăvara anului 2017 și nu s-a făcut nimic. Vă spunem cu sinceritate că ne este rușine de rușinea Primăriei că în Câmpina există așa ceva. Un cămin pe care noi l-am numit hazna pentru că exact asta este - o hazna, iar cine nu ne crede poate merge să se convingă. La etajele doi și trei locuiesc 40 de familii de câmpineni. La primul etaj și la parter e un dezastru. În luna ianuarie s-a spart conducta principală de canalizare și spartă a rămas. Nu a intervenit nimeni. Oamenii s-au plâns degeaba, noi am scris degeaba. Mizeria continuă să curgă, mirosul este insuportabil. Parterul este practic inundat. Asta pe lângă vechile inflitrații, igrasie, mucegai și gunoaie. Și pe lângă oamenii străzii, care-și fac culcuș noaptea prin ungherele căminului.

Haideți să vedem acum cum stăm cu investiția. Cu reabilitarea parterului și primului etaj. Păi, stăm foarte prost. În prima jumătate a lunii ianuarie, Primăria Câmpina a demarat procedura de achiziție publică pentru "Proiectare instalații interioare - sanitare, termice și electrice și exterioare - apă și canal". Procedura s-a finalizat pe 8 mai, a câștigat firma Environment & Construction Consulting SRL București, prețul fiind de 17.650 lei fără TVA. Urmează semnarea contractului și realizarea proiectării instalațiilor respective. Iar acest lucru este necesar pentru că, din informațiile noastre, partea de instalații a fost omisă din proiectul inițial privind reabilitarea Căminului Energetic. Adică, s-a făcut un proiect fără să fie incluse și rețelele. Se repară acum greșeala pentru care nu răspunde nimeni.
După finalizarea proiectării instalațiilor, va trebui să fie din nou aprobați, de către Consiliul Local, indicatorii tehnico-economici pentru lucrarea de reabilitare. Apoi va trebui organizată licitația pentru executarea lucrărilor. Pe scurt, prin 2018 poate vor începe și lucrările. Prin urmare, va mai curge multă mizerie din conducta de canalizare în această hazna numită Căminul Energetic.

6277 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • VIORICA 17.05.2017 02:17 Buna dimineata eu locuiesc in acest camin de 13 ani sunt cea mai veche locatara dar asa ceva nu am vazut nu era atata nepasare mai ales ca eu am trei fete si una dintre ele este imobilizata la pat si cele doua sunt mici nici nu le pot lasa afara la ce se afla in fata caminului si in interiorul lui.MI A zis cand am fost in audienta ca ma va muta dar cand nu se stie ca nu pot cabora sa plec cu fata la recuperari sau analize ca stau la etaj nu am cu cine s o cobor ca sotul se duce la munca cu ziua,va multumesc pe aceasta cale pentru ceea ce ati facut,SANATATE MULTA VA DORIM.
  • Adrian Marinescu 26.05.2017 23:28 Nepasarea,dezinteresul,abordarea pt aceasta problema cu o aroganta nemaintalnita,sub nici o forma pe o cale amiabila toate aceste aspecte legate de acest imobil nu se vor rezolva,unul din motivele cele mai importante,este acela,ca problema acestui imobil,se vrea sa ramana asa tot timpul fiindca din 4 in 4 ani cand sunt alegeri acest imobil reprezinta o amagire electorala din partea celor care iubesc ciolanul.
  • alina dima 09.03.2019 19:12 Colac peste pupaza cand se vor suci ISJ Prahova si vor vrea "bijuteria" innapoi.Primarul care este profesor la Energetic .Ciolanu s-a jupuit de carne,primare,tic-tac

Actualitate

1936 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1151 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

142 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

237 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.