Procesul dintre Primăria Câmpina și Cast Bănești, pentru Calea Dacia, se va rejudeca la Tribunalul Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris de mai multe ori despre acest proces care a început în anul 2013 și care, iată, este departe de a se apropia de final. Cauza va fi rejudecată pe fond la Tribunalul Prahova, acolo unde dosarul se întoarce de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vă reamintim pe scurt "povestea". 
- La sfârșitul anului 2013, Cast Bănești a dat în judecată Primăria Câmpina pentru refuzul acestei instituții de a achita o factură de 8,9 milioane lei. Reprezentanții Cast susțin că această factură a fost emisă pentru o cantitate suplimentară de materiale necesare construcției pasajului suprateran de la ieșirea din municipiu în DN1.

- Din octombrie 2013 și până în octombrie 2015 procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova. Instanța a admis excepția formulată de Primăria Câmpina referitoare la faptul că SC Cast nu are calitate procesuală și nu poate emite pretenții financiare având în vedere că licitația a fost câștigată de o asociere de firme și nu de Cast individual, chiar dacă în contractul de execuție se menționa că firma din Bănești este reprezentanta asocierii.

- Cast a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, instanța a admis apelul, a decis că SC Cast are calitate procesuală și poate formula pretenții financiare și a dispus rejudecarea cauzei la prima instanță, adică la Tribunalul Prahova. 

- Primăria a decis să facă recurs, prin avocatul Elena Teodorescu, care reprezintă administrația locală în acest proces, iar recursul urma să se soluționeze la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ulterior, avocatul a trimis o adresă Primăriei și Consiliului Local prin care menționează faptul că nu se poate declara recurs, deoarece motivele nu s-ar număra printre cele prevăzute în Art. 488 din Codul de Procedură Civilă. Și cum nu există șanse ca recursul să fie admis, nu se justifică nici taxa de timbru de 46.410 lei care ar trebui achitată la Înalta Curte. "Ca urmare, recomandăm să nu se exercite calea de atac a recursului, urmând să susținem toate apărările pe fondul cauzei, la rejudecare", se precizează în adresa avocatului Elena Teodorescu. În aceste condiții, Consiliul Local Câmpina a decis să revoce HCL 182/decembrie 2016 prin care se aproba recursul și un onorariu de 10.000 lei pentru avocat.

- Dosarul se află pentru rejudecare la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahovași urmează să primească un prim termen.

5914 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Justitie Andrei 05.03.2017 10:25 Din prezentarea de mai sus se pare ca firma Cast are sanse mari sa castige jumate din bugetul orasului,asa ca doar povesti cu lucrari frumoase de investitii ,mai ales ca cineva a furat "scara" si nu poate sa mai urce proiecte pe SEAP.Numai SUCCESURI in continuare spre o lume mai dreapta .!! hahahahhahahhaaahaa

Actualitate

570 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

861 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1792 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1559 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.