Blocul de necesitate din Câmpina este gata de șase luni, dar încă nu are utilități

Actualitate (Categoria articolului)

Blocul de necesitate din municipiul Câmpina a fost construit în doi ani. A costat 9,5 milioane lei fără TVA, deci peste 95 miliarde lei vechi. O sumă importantă, asigurată printr-un credit bancar accesat de administrația locală la BRD, credit care va fi plătit de la bugetul Câmpinei.

Au trecut șase luni de la finalizarea blocului de necesitate și în continuare acesta nu are utilități (energie electrică, gaze, apă, canalizare). Introducerea utilităților este treaba Primăriei Câmpina. Constructorul a terminat ce avea de făcut. Logic ar fi fost ca, în paralel cu construirea blocului, cineva să se ocupe și de utilități, mai ales că timp a fost destul. Dar ce atâta grabă de vreme ce oricum nu vrea nimeni să se mute acolo? Probabil că aceasta a fost "gândirea" administrației locale, care a demarat cu întârziere demersurile pentru introducerea utilităților.
"Cea mai avansată lucrare este cea pentru introducerea gazelor, lucrarea va fi terminată într-o săptămână, maxim zece zile. Pentru energie electrică s-au obținut toate avizele necesare și este în curs procedura de achiziție publică pentru executarea lucrărilor. Cam aceeași este situația și în ceea ce privește apa și canalizarea, de care se ocupă HidroPrahova, dar după cum bine știți birocrația este mare și lucrurile merg destul de greu. Oricum, nici cetățenii din blocurile cu risc seismic ridicat, cei pentru care a fost construit blocul de necesitate, nu vor să se mute aici", ne-a declarat Marian Dulă, consilierul personal al primarului Câmpinei.
Pe scurt, avem un bloc de necesitate care a costat foarte mult. Nu are utilități, dar va avea, la un moment dat. Este destinat mutării temporare a locatarilor din blocurile care necesită consolidare. Numai că, oamenii nu vor să se mute. Ce se va întâmpla până la urmă, e greu de spus acum. Dar n-ar fi exclus ca acest bloc nou și frumos, cu 56 de apartamente cu două camere și 16 garsoniere, să capete o altă destinație.

4768 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bogdan 25.04.2017 13:30 Încă o mostra de ... marca Tiseanu! Oare mult îndrăgitul (mai ales de femei) nostru primar tot așa o fi procedat și la casa pe care și-o face lângă cimitirul nou? Întâi a construit și apoi a băgat apa, gaze etc?! Sau doar pentru prostii care îl voteaza intr-una de 20 de ani e tratamentul asta preferențial?!
  • pancu 25.04.2017 15:04 Si? Sa capete o alta destinatie, f bine. Si are dreptate si consilierul asta, e o birocratie imensa la baietii astia de la hidro..
  • Ion 25.04.2017 20:21 Cum sa fie birocratie imensa la Hidro?Va inselati amarnic,domnule.Stiti ce repede s-a rezolvat angajarea la HIDRO PRAHOVA a nepotului primarului,care ii poarta si numele?Imediat.Si nici nu a mai fost nevoie ca vreun ziar local sa publice anuntul de angajare.Culmea e ca l-au angajat la Statia Epurare Campina ,care e gata peste 1 an☺.
  • Victor 26.04.2017 07:27 Blocul ala este oribil. Acoperișul ala din ceaai de ... tabla zici ca a fost pusa de bețivi. Ca sa zici ca ala e un bloc frumos înseamnă că ai zero șimt estetic. Puteam sa inghit un sac de ciment și sa ... un bloc mai reușit.

Actualitate

297 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

671 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

1 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

38 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

284 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: