Primăria Câmpina vrea să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal și Colegiului "Constantin Istrati"

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt două proiecte importante, pentru care au fost întocmite documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții și au fost aprobați, de către Consiliul Local, indicatorii tehnico-economici. Valoarea lucrărilor este mare în ambele cazuri și de aceea proiectele au fost depuse pentru obținerea de fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, Axa 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Capitolul - Sprijinirea eficienței energetice la clădiri publice.

În cazul Spitalului Municipal, valoarea totală ar investiției s-ar ridica la 26,5 milioane lei cu tot cu TVA, fiind vorba despre o clădire veche (construită în 1979) și foarte mare (formată din cinci corpuri și mai multe etaje). În urma expertizării tehnice s-a concluzionat că toate cele cinci corpuri nu necesită intervenții de ordin structural, urmând să fie executate lucrările care țin de termoizolație și eficientizare energetică (facsimil). Durata lucrărilor este estimată la 30 de luni.
La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", valoarea investiției este de 8,4 milioane lei cu tot cu TVA, durata lucrărilor fiind estimată la 24 de luni. Clădirea este și mai veche (construită în anul 1927), dar din expertiza tehnică reiese că nu există probleme de tasări ori instabilitate a terenului, în schimb există infiltrații de apă și deficiențe în sistemul de colectare a apelor pluviale. Lucrările care se vor executa aici le aveți în facsimil.

4549 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cioco 04.10.2017 11:24 Ok ca repara liceul Istrati dar trebuie avut in vedere si spatiile ruina din complexul Balcescu.Este o zona verde sper sa nu o sugrume cu borduri

Actualitate

2206 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2198 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1028 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

218 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.