Câmpineanca Delia Lazăr, de la Festivalul Mondial al Modei din Dubai, la lansarea colecției "100 ROmantic" dedicată Centenarului României

Eveniment (Categoria articolului)

Delia Lazăr are în sânge creația vestimentară și... Câmpina. Este un designer de succes, fondatoarea Dahlia Couture - un brand care începe să fie tot mai cunoscut în țară și peste hotare. Câștigă premii importante și este invitată la evenimente de marcă. A urcat pas cu pas, cu mult curaj și multă muncă, într-un domeniu deloc ușor. Dar orice ar face și de oriunde s-ar duce, se întoarce acasă, aici, la Câmpina, unde continuă să locuiască și să creeze.

Delia Lazăr a câștigat trofeul de excelență pentru "Cel mai creativ designer de rochii de seară" la Creative Industries Awards 2017 (gală organizată de Asociația Culturală Internațională Kasta Morrely). Creațiile sale au fost prezentate și în cadrul Bucharest Fashion Week 2017 - cel mai important eveniment de modă din România. Recunoașterea internațională a venit în luna aprilie a acestui an, când Delia Lazăr a obținut premiul pentru "The Best Dress" la World Fashion Festival Awards, care a avut loc în Dubai. 
Pe 21 iunie, la București, în cadrul ROCAT (Romanian Century Art Tour, un proiect cultural al Galeriei Alexandra's), Delia Lazăr va lansa colecția "100 ROmantic". O colecție superbă, dedicată Centenarului Marii Uniri, dedicată fascinantei spiritualități românești. Prin proiectul ROCAT, Galeria Alexandra’s promoveaza pictori, sculptori, graficieni, scriitori, poeți, muzicieni, fotografi, cineaști, colecționari, bijutieri și designeri pentru a arăta românilor că au conaționali cu care se pot mândri, iar străinilor că evoluăm ca țară europeană fără să ne pierdem filonul de spiritualitate românească. Iar câmpineanca noastră, Delia Lazăr, este unul dintre tinerii români cu care ne putem mândri. Delia Lazăr va și prezenta acest eveniment dedicat Centenarului, alături de Marian Ionescu și formația Direcția 5. 
Dahlia Couture by Delia Lazăr va reprezenta pata de culoare a ROCAT, colecția "100 ROmantic" fiind un omagiu adus modei din anii '20, cu rochii romantice, decorate cu mărgele, dantelă, broderie, pene sau blană. Și nu va fi o prezentare obișnuită, rochiile urmând să fie purtate de doamne și domnișoare prezente la eveniment și nu d
e manechine. "Această colecție, realizată cu multă migală și pasiune, ne va purta într-o lume boemă, plină de melodie și vers. Vreau să reprezinte încununarea unui secol de Românie frumoasă și vreau să fie un omagiu adus modei acelor ani, o modă inocentă și romantică. În textura și aplicațiile fiecărei rochii sălășluiește o poveste", spune Delia Lazăr.

Unii dintre dvs. o știți pe Delia, alții o descoperiți, poate, odată cu noi. Este un om frumos, care a crescut într-o casă din care mașina de cusut nu lipsea, a crescut înconjurată de tipare, ațe, foarfeci și dantele. În familia sa au existat bunici și străbunici croitorese de rochii de ocazie și de mireasă. Cu moda a cochetat de mică, pasul decisiv l-a făcut, însă, mai târziu. Ca pregătire, este profesor de română - engleză, dar de șapte ani este... Dahlia Couture. Are și un idol, Coco Chanel, o femeie puternică, un model la care Delia Lazăr se raportează în fiecare zi.

10513 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1503 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2773 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

194 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

453 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.