Strada Bobâlna din Câmpina va fi asfaltată de SCDA Infrastructură București, firmă controlată de fostul patron al Tel Drum, Marian Fișcuci

Actualitate (Categoria articolului)

Noua licitație pentru repararea și reabilitarea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost câștigată de societatea SCDA Infrastructură SRL București, cu prețul de 2,2 milioane lei fără TVA. Perioada de depunere a contestațiilor s-a încheiat, iar săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul între Primăria Câmpina și firma care va executa lucrarea. Termenul de execuție este de patru luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Povestea este destul de interesantă în cazul procedurii de achiziție publică pentru asfaltarea Străzii Bobâlna. Prima licitație a fost demarată în cursul lunii iulie 2018, temenul limită de depunere a ofertelor fiind 3 august, iar valoarea estimată a lucrării - 3,25 milioane lei fără TVA. La ședința de la sfârșitul lunii august a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a spus că procedura s-a încheiat, licitația a fost câștigată de firma Roni Civil Interoute SRL și că urmează semnarea contractului. Un contract care nu a mai fost semnat, pentru că, lucru surprinzător, licitația a fost anulată. Motivul invocat - o greșeală de proiectare, care a dus la includerea unor cantități greșite de materiale, eroarea fiind trecută și în caietul de sarcini de la licitație. Nu și-a asumat nimeni greșeala, nu a comentat nimeni și, probabil, dacă nu am fi aflat noi și nu am fi scris la momentul respectiv, totul rămânea îngropat acolo, în curtea Primăriei Câmpina.
Pe 6 septembrie, pe SEAP a fost pus anunțul pentru organizarea unei noi licitații, cu termen limită de depunere a ofertelor 24 septembrie și aceeași valoare estimativă a lucrării - 3,25 milioane lei fără TVA. Licitația s-a finalizat și, după cum spuneam mai sus, săptămâna viitoare va fi semnat contractul cu firma câștigătoare - SCDA Infrastructură SRL București. Prețul oferit - 2,2 milioane lei fără TVA, cu mult sub cel rezultat din studiul de fezabilitate.

SCDA Infrastructură SRL București este o firmă care intră pentru prima dată pe piața câmpineană. O firmă interesantă, credem noi, având în vedere că în spatele ei se află un personaj despre care s-a vorbit mult în ultima vreme - Marian Fișcuci, fostul patron al Tel Drum (fosta societate de drumuri si poduri a Consiliului Județean Teleorman, vândută ulterior lui Fișcuci, un prieten apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea - fost președinte al CJ Teleorman). În Prahova, SCDA este una dintre firmele care are contract multianual de deszăpezire cu Consiliul Județean, dar asfaltarea Străzii Bobâlna este prima lucrare pe care o va efectua în Câmpina. Și prima lucrare pe care o va executa firma unui apropiat al lui Liviu Dragnea. Noi vom încerca să fim atenți la modul în care se va derula această lucrare pe care câmpinenii o așteaptă de mai multă vreme și mizăm inclusiv pe ajutorul cititorilor noștri, mai ales a celor care se pricep la astfel de lucrări, pentru că vrem să vedem dacă se respectă grosimea stratului de asfalt, calitatea compoziției și, bineînțeles, termenul de execuție de 4 luni, prevăzut în caietul de sarcini și în contract. Suntem convinși că nu există câmpinean care să dorească să se mai repete povestea cu Concivic Slobozia, firma care a creat numeroase probleme în timpul lucrărilor de canalizare gestionate de HidroPrahova. Cât despre Bobâlna, vă reamintim că vor fi reabilitate carosabilul și trotuarele până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării (când va fi să fie...).

3581 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irina 07.10.2018 15:29 A deschis PSD ul usile la toti pungasii? Pe Tiseanu il inteleg, isi joaca libertatea pe banii nostri, dar astia de la PSD nu au destui hoti, le mai trebuie unul?!
  • Lucian 07.10.2018 15:30 Foarte interesanta informatia! Practic, eu inteleg de aici ca la viitoarele alegeri locale Tiseanu va candida din partea PSD!
  • Mihaela N 07.10.2018 15:34 In-cre-di-bil!!! Macar din toata povestea asta de ne-am alege si noi cu strada facuta ca lumea... Mi-e teama ca vom fi si... si cu banii luati!
  • Nicoleta 07.10.2018 15:36 Doar "Teleormanul"; sa beneficieze de servicii de "calitate"?! Incet-incet se alege praful de tot in tara asta!

Actualitate

2899 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.

2818 vizualizari
19 oct. 2018 20:47

Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

2 comentarii

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Alte stiri recente

581 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

1344 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei.