Câmpineanul Ionuț Burloiu, "Fotograful anului 2018" în România

Eveniment (Categoria articolului)

Peste 5.000 de fotografii înscrise în concurs la 12 categorii, premii de peste 85.000 lei și un juriu format din profesioniști din țară și de peste hotare, juriu care l-a avut ca președinte pe Rogert Toth, membru al Societății Regale de Fotografie din Marea Britanie. Pe scurt, asta a însemnat concursul "Fotograful anului" (FAR) organizat de Bucharest Photofest (cel mai mare festival internațional de fotografie din România) și "Fotografia românească" (comunitatea online a fotografilor din România). Marele premiu a fost câștigat de un câmpinean - Ionuț Burloiu, cu o fotografie impresionantă înscrisă la categoria "Peisaj". Genul de fotografie pe care nu o faci doar cu aparatul, ci și cu sufletul.

Misiunea juriului a fost extrem de dificilă având în vedere numărul foarte mare de fotografii înscrise în concurs. Din cele peste 5.000 de fotografii trimise de fotografi din toată țara, au fost selectate 120 care au intrat în marea finală a FAR 2018. 120 de fotografii superbe printre care și cea a lui Ionuț Burloiu. Câștigătorii au fost anunțați pe 7 octombrie, în cadrul Galei Premiilor "Fotograful Anului în România", pentru fiecare categorie în parte: open, arhitectură, portret, fashion, natură, street, peisaj, fotografie documentară, fotojurnalism, eveniment, comercial & produs, fine art & creativ. Marele premiu de 30.000 lei și titlul de "Fotograful anului în România" i-au revenit lui Ionuț Burloiu (39 de ani), un tânăr excepțional de talentat și care nu se află la primul premiu din cariera sa. A făcut fotografii în multe țări și a câștigat multe premii, unele dintre fotografiile sale fiind publicate și în prestigioasa revistă "National Geographic". Dar premiul de la FAR 2018 este, cu siguranță, important pentru Ionuț Burloiu pentru că este câștigat la el acasă. Dar despre asta vom mai vorbi, chiar cu marele câștigător.
Vernisajul fotografiilor câștigătoare va avea loc sâmbătă, 13 octombrie 2018, ora 18.00, la H III, Strada Popa Nan 82, în București.

6605 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1241 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.