Elevii câmpineni au marcat Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase

Social (Categoria articolului)

Liceeni de la clasele de alimentație publică au organizat astăzi un simpozion prin care au dorit să marcheze Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. La baza acestei acțiuni stă un parteneriat între elevi câmpineni de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul Tehnic Forestier și elevi de la Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei.

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie și asta se întâmplă încă din anul 1981. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite este forul care a stabilit această dată, iar Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este marcată anual în 150 de țări. Liceenii câmpineni au dat o mare atenție semnificației acestei zile și, împreună cu profesorii coordonatori, au pregătit mai multe materiale (prezentări power-point, referate, planșe și desene) având ca tematică importanța alimentației sănătoase. Acțiunea lor a avut ca motto un citat din Hipocrate, cel mai vestit medic al Greciei antice, considerat părintele medicinei: "Hrana corespunzătoare este adevăratul tău medicament".
La finalul acțiunii a avut loc cel mai delicios moment, o 
expoziție cu degustare de produse de patiserie - cofetărie, toate produsele fiind realizate de elevi în laboratorul de industrie alimentară.
"Ne dorim ca elevii noștri să știe cât de importantă este o alimentație sănătoasă și care sunt beneficiile alimentelor sănătoase. Vrem să vorbească despre asta, să nu fie o simplă informație. De doi ani există acest parteneriat între licee și organizăm împreună diverse acțiuni", ne-a declarat Raluca Costache, profesor de comerț la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", coordonatorul simpozionului de astăzi. (video)

4365 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4726 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

312 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

377 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.