Câmpina, retrospectivă 2017. Top “terapie pentru suflet”

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina au fost și lucruri frumoase în 2017, evenimente deosebite, care au reprezentat o bucurie pentru ochi, suflet și minte. Nu ne referim la "Serbările Toamnei", "Hora Prahoveană" sau spectacolul de Revelion, care, desigur, își au rolul lor în viața socio-culturală a localității. Vom include în tot evenimente speciale, care au creat emoție, fiecare în parte constituind o adevărată terapie pentru suflet.

1. “Câmpina în culori”, un proiect inițiat de artistul plastic Amalia Suruceanu, președintele filialei locale a UAP. În cadrul acestui proiect, copii din municipiu au pictat zidul de sprijin de pe Strada Podului (zona Bulevardului Culturii), iar la Spitalul Municipal, Amalia Suruceanu a pictat singură, pro bono, holul mare, de la parter, iar anul acesta va continua cu secțiile spitalului.

2. “Vise în pași de dans”, un spectacol superb oferit de balerinele de la clubul de dans al profesoarei Dorina Popa. Fetițe frumoase și talentate, de la 3 la 13 ani, care visează să danseze pe cele mai mari scene ale lumii. Au obținut numeroase premii naționale, muncesc enorm, dar sunt ambițioase și iubesc ceea ce fac.

3. “Grigorescu și Câmpina”, un concurs de pictură la care au participat 50 de copii talentați de la școli din municipiu, concurs care s-a desfășurat chiar în curtea Muzeului Memorial “Nicolae Grigorescu”, pe 15 mai, în ziua în care s-au împlinit 179 de ani de la nașterea marelui pictor.

4. “Castelul Iulia Hasdeu”, un album în patru limbi, primul album despre castelul – templu construit la Câmpina de savantul B.P. Hasdeu în amintirea iubitei sale fiice, Iulia. A fost lansat cu câteva zile înainte de împlinirea a 148 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu, copil genial, plecat din această lume la doar 19 ani. Un album extraordinar, cu fotografii de azi și din arhivă, realizat de Jenica Tabacu, directorul Muzeului Memorial “B.P. Hasdeu”.

5. “Cu inima la teatru”, un turneu caritabil al trupei independente “Cuibul Artiștilor”. Cu banii strânși a fost cumpărată aparatură pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Câmpina. Spectacolul “O zi de vară”, o piesă superbă despre viața cu și fără noroc, a fost jucat în zece orașe din țară, inclusiv la Câmpina.  

6. Festivalul de Teatru “Mircea Albulescu”, ajuns la cea de-a V-a ediție, organizat la Casa de Cultură “Geo Bogza”. Chiar dacă ediția din 2017 a fost mai slabă calitativ decât cele din anii precedenți, acest festival rămâne un eveniment de suflet pentru iubitorii teatrului.

4449 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Florin Predescu 06.01.2018 12:56 Buna ziua! Stiu ca nu ati putut sa veniti la Festivalul Tineretului editia a XII-a, dar a fost un concurs reusit in care 62 de tineri din scolile si liceele campinene au avut ocazia sa-si arate talentele lor (teatru, muzica si dans)

Actualitate

1097 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1142 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1284 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

980 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.