Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

Actualitate (Categoria articolului)

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.

Contestaţia depusă de Horia Tiseanu s-a judecat la Curtea de Apel Prahova începând cu 11 iunie 2018. Au fost trei termene până la care s-a pronunţat Curtea de Apel. Mai întâi, pe 4 iulie şi apoi pe 21 august, s-a amânat cauza, dar astăzi, 18 septembrie, Curtea de Apel a decis respingerea contestaţiei formulată de primarul Horia Tiseanu ca nefondată. În plus, Horia Tiseanu este obligat la plata sumei de... 100 lei pentru cheltuieli judiciare.
Reamintim că primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în acelaşi dosar, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii. Singura excepţie – fostul şofer al primarului Tiseanu, Robert Hintz, căruia instanţa i-a respins acordul de recunoaştere. Acum, după ce decizia Curţii de Apel va ajunge la Tribunalul Prahova, se va stabili un prim termen în dosar și se va intra efectiv la judecarea pe fond.

4263 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oana M. 19.09.2018 08:16 De unde va plati saracul 100 lei?! Ca el munceste sa isi intretine familia, asa cum a zis la judecator cand DNA l-a suspendat din functia de primar! Mai mare rusinea! De aia l-a huiduit lumea la festival de nu a mai facut el numaratoarea inversa si a lasat-o pe ... aia care a prezentat!
  • Vlad P. 19.09.2018 14:00 Cu toata sictireala pe care o am pentru oamenii politici, indraznesc sa zic ca dosarul primarului Tiseanu e o frectie. Ce mi se pare extrem de interesant e cazul soferului..sa fi luat cumva soferul bani de la acest Costin Micu? Doar o parere....
  • diss 19.09.2018 15:02 E clar ca proverbul care spune ca "fiecare doarme asa cum isi asterne!" este valabil si in cazul primarului Tiseanu.Mai grav este ca dupa 12 ani de primar si 4 de viceprimar in urma lui nu ramane nimic pentru oraselul asta amarat.Probabil va veni un alt "politician" care va castiga primaria si care va face exact acelasi lucru! Adica nimic!In fapt asta e tragedia acestei tari in ultimii.30 de ani:degradarea societatii in absolut toate zonele ei.Iar situatia acestui orasel este situatia intregii tari.

Actualitate

2227 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

342 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

129 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

492 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: