În jurul pieţei din centrul Câmpinei au existat, mai ales în perioada interbelică şi chiar înaintea acesteia, tot felul de spaţii amenajate pentru diverse categorii de comercianţi.
Astfel, poate mai puţină lume ştie că pe locul unde acum este Strada Soarelui se afla o străduţă, paralelă cu Bulevardul Carol I, pe care erau halele măcelarilor. Acestea se aflau pe latura dinspre piaţă a acestei străduţe. În fotografia veche, în plan secund, se pot observa clădirile de pe locul pe care acum se află Pasajul de la Ceas. Clădirea cea mai înaltă marchează intrarea pe actuala Stradă Mihai Eminescu, cam în locul în care se află acum staţia de taxiuri.
Trebuie să facem o precizare. Din cauza lucrărilor de sistematizare de la începutul anilor '80, amplasarea străzilor s-a mai schimbat, unele s-au mai lărgit, aliniamentul blocurilor a schimbat în unele cazuri perspectiva. Noi nu ne-am propus şi nici nu ne dorim să punctăm la milimetru ceea ce exista fix pe un anume loc de astăzi, ci demersul nostru este unul jurnalistic şi de aducere aminte, mai importante decât alinimentul la milimetru considerând a fi amplasarea în zonă şi rememorarea unor locuri pe care unii dintre noi poate şi le mai aduc încă aminte.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Magazinul Agneta de ieri, un spațiu comercial gol, astăzi
Câmpina, România 100. Spitalul Lahovary de ieri, sediul Ocolului Silvic de azi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.