Program prelungit la Serviciul de Pașapoarte din Ploiești. Activitatea biroului de la Câmpina este suspendată

Actualitate (Categoria articolului)

Prefectura Prahova anunță suplimentarea orelor de program cu publicul la Serviciul Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (Ploiești, Strada Vasile Lupu, nr.60). S-a luat această decizie deoarece, în perioada verii, crește semnificativ numărul solicitărilor privind eliberarea pașapoartelor. Astfel, luni și joi se va lucra cu publicul de la 8.30 la 18.30, iar marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30.

Programările se pot face online la epasapoarte.ro sau se pot obține bonuri de ordine de la dispozitivul special, amplasat la sediul din Ploiești. Vă reamintim că activitatea Biroului de Pașapoarte de la Câmpina este suspendată până la 30 septembrie 2018, persoanele interesate fiind nevoite să meargă la Ploiești, la sediul Serviciului Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple.
Există și o veste bună referitoare la pașapoarte. Parlamentul României a adoptat o lege nouă (aflată acum la promulgare și care apoi va fi publicată în Monitorul Oficial), potrivit căreia termenul de valabilitate al pașaportului electronic se prelungește de la 5 la 10 ani. Pe de altă parte, pașapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de un an) se vor mai elibera în 3 zile doar în cazurile în care există o urgență, iar solicitantul demonstrează acest lucru. Altfel, termenul de eliberare va fi același ca în cazul pașaportului electronic. Autoritățile speră ca această modificare să determine un număr cât mai mare de cetățeni să opteze pentru un pașaport electronic, cu o durată mai mare de valabilitate, pentru a nu mai exista atât de multe solicitări an de an. Legea va intra în vigoare la 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial, cel mai probabil în a doua parte a verii.

4601 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

434 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

763 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.