De câteva nopți, o ursoaică și doi pui își fac apariția în nordul Câmpinei, până pe Strada Siretului

Social (Categoria articolului)

Sunt câteva nopți de când ursoaica și puii ei au fost văzuți în Cartierul Câmpinița, în zona Străzii Siretului, a grădinilor din spatele cimitirului și a bazinului de pe Bulevardul Carol I. Alarma o dădeau câinii locuitorilor din zonă, iar oamenii nu știau ce se întâmplă până când au văzut despre ce "vizitatori" este vorba și au intrat în panică.

Foarte rar s-a întâmplat ca urșii să coboare din pădure în Câmpina. Cu ani în urmă au mai fost cazuri de acest gen, dar la finalul unor ierni lungi și grele, când animalele umblau în căutare de hrană. În niciun caz în mijlocul verii. Se pare că animalele vin pe albia pârâului Câmpinița, dinspre Plaiul Câmpinii (Șotrile), acolo unde au fost tăieri masive de copaci din pădure.
Speriați fiind că ursoaica ar putea să se apropie de curțile lor și să devină agresivă având în vedere că are și pui, mai mulți câmpineni din zona menționată s-au adresat Poliției Locale, care a sesizat Inspectoratul Județean de Jandarmi și Asociația Pescarilor și Vânătorilor Sportivi. Aceiași locuitori ne-au anunțat și pe noi, pentru a face cunoscută situația, astfel încât zona să fie evitată. Potrivit directorului Poliției Locale, Marius Vișan, deși instituția sa nu are atribuții în astfel de cazuri, agenții săi vor monitoriza cu atenție zona, lucru pe care îl vor face și jandarmii. Totuși, populația este sfătuită să evite plimbările în nordul Câmpinei, mai ales în timpul serii. Pe măsură ce vom afla informații noi despre această situație, vă vom comunica.

(Foto cu caracter ilustrativ)

19951 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petcu Alina 15.07.2017 09:27 Si pe Voila,, pe strada Silvicultori, ursul a ''vizitat'' o prisaca, daramand un stup.
  • Jocker 15.07.2017 09:49 Poate ajunge si la casa lui Tiseanu!
  • Gica 15.07.2017 10:22 Bine ca este Politia Locala ca nu stiu ce ne faceam...pe nimeni nu intereseaza asa ceva pina se intampla ceva rau. Deci sa inteleg ca agentii locali sunt si inzestrati cu mijloace pentru a intervenii la intalnirea cu ursul respectiv ?
  • Anca Ene 15.07.2017 13:46 Treaba e că și la Banesti de întâlnesc oamenii cu ursii in ultimul timp,nu cred să fie aceiași.. văzusem un caz și în zona Telega bai...deci?

Social

3669 vizualizari
18 aug. 2017 15:44

Incendiu la Poiana Câmpina. O casă bătrânească, distrusă de foc

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la o casă din comuna Poiana Câmpina, în satul Pietrișu, la numărul 187. Fiind o casă veche, bătrânească, din lemn și paiantă, focul s-a extins repede. Două echipaje de pompieri au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului.

4165 vizualizari
18 aug. 2017 12:06

Cineva ne testează vigilența. Poftiți în stația de la "Compex Fibec"!

3 comentarii

Poate ați observat că în stațiile de maxi-taxi, cele pentru transportul public de persoane pe trasee județene (între două sau mai multe localități), au fost montate plăcuțe cu denumirea stațiilor respective. În toate localitățile plăcuțele au același model, stabilit de Consiliul Județean Prahova și trimis primăriilor.

Alte stiri recente

1718 vizualizari
20 aug. 2017 13:23

Pe Strada Tineretului din Câmpina... îmbătrânești în așteptarea asfaltului

Da, știm, nu doar pe Tineretului se întâmplă asta, ci și pe multe alte străzi din Câmpina. Dar Tineretului este un caz aparte, pentru că aici nu există probleme legate de lucrările de canalizare, așa cum există în alte locuri. Aici, în schimb, a fost reabilitată conducta de apă, lucrare care a durat mai bine de un an. Apoi locuitorii au rămas în așteptarea asfaltului, care n-a mai venit.

3013 vizualizari
20 aug. 2017 12:53

Liga A Prahova. Etapa 1. Rezultate

Vineri după-amiază a debutat o nouă ediţie a Ligii A Prahova la fotbal, o competiţie în care municipiul Câmpina nu este reprezentat. Primul meci al rundei a avut loc la Boldeşti. Sâmbătă după-amiază s-au desfăşurat alte trei partide, etapa încheindu-se duminică dimineaţă. S-au marcat 34 goluri şi s-au consemnat trei victorii ale oaspeţilor.