De câteva nopți, o ursoaică și doi pui își fac apariția în nordul Câmpinei, până pe Strada Siretului

Social (Categoria articolului)

Sunt câteva nopți de când ursoaica și puii ei au fost văzuți în Cartierul Câmpinița, în zona Străzii Siretului, a grădinilor din spatele cimitirului și a bazinului de pe Bulevardul Carol I. Alarma o dădeau câinii locuitorilor din zonă, iar oamenii nu știau ce se întâmplă până când au văzut despre ce "vizitatori" este vorba și au intrat în panică.

Foarte rar s-a întâmplat ca urșii să coboare din pădure în Câmpina. Cu ani în urmă au mai fost cazuri de acest gen, dar la finalul unor ierni lungi și grele, când animalele umblau în căutare de hrană. În niciun caz în mijlocul verii. Se pare că animalele vin pe albia pârâului Câmpinița, dinspre Plaiul Câmpinii (Șotrile), acolo unde au fost tăieri masive de copaci din pădure.
Speriați fiind că ursoaica ar putea să se apropie de curțile lor și să devină agresivă având în vedere că are și pui, mai mulți câmpineni din zona menționată s-au adresat Poliției Locale, care a sesizat Inspectoratul Județean de Jandarmi și Asociația Pescarilor și Vânătorilor Sportivi. Aceiași locuitori ne-au anunțat și pe noi, pentru a face cunoscută situația, astfel încât zona să fie evitată. Potrivit directorului Poliției Locale, Marius Vișan, deși instituția sa nu are atribuții în astfel de cazuri, agenții săi vor monitoriza cu atenție zona, lucru pe care îl vor face și jandarmii. Totuși, populația este sfătuită să evite plimbările în nordul Câmpinei, mai ales în timpul serii. Pe măsură ce vom afla informații noi despre această situație, vă vom comunica.

(Foto cu caracter ilustrativ)

20214 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petcu Alina 15.07.2017 09:27 Si pe Voila,, pe strada Silvicultori, ursul a ''vizitat'' o prisaca, daramand un stup.
  • Jocker 15.07.2017 09:49 Poate ajunge si la casa lui Tiseanu!
  • Gica 15.07.2017 10:22 Bine ca este Politia Locala ca nu stiu ce ne faceam...pe nimeni nu intereseaza asa ceva pina se intampla ceva rau. Deci sa inteleg ca agentii locali sunt si inzestrati cu mijloace pentru a intervenii la intalnirea cu ursul respectiv ?
  • Anca Ene 15.07.2017 13:46 Treaba e că și la Banesti de întâlnesc oamenii cu ursii in ultimul timp,nu cred să fie aceiași.. văzusem un caz și în zona Telega bai...deci?

Social

775 vizualizari
19 oct. 2017 10:14

Băncile din părculețul de la Ceas, distruse bucată cu bucată. Vrem ca autorii să fie identificați, sancționați și prezentați public!

Iată cum arată băncile din Parcul de la Ceas. În buricul târgului, în poate cea mai tranzitată zonă pietonală a Câmpinei, într-un loc pentru modernizarea căruia s-au investit foarte mulți bani de la bugetul local, iată ce se poate întâmpla, iată ce pot face niște persoane certate în primul rând cu bunul simț. Vrem să știm cine sunt acele persoane. Vrem ca ele să fie identificate, sancționate și prezentate public.

3220 vizualizari
18 oct. 2017 10:46

Dragi pietoni, atenție la bolovani!

2 comentarii

O nouă trecere de pietoni a fost trasată în apropierea supermarket-ului Lidl din Câmpina, pentru cei care vin dinspre oraș și vor să ajungă la unul dintre centrele comerciale din zonă. Numai că, această trecere de pietoni duce... direct în bolovanii amplasați în jurul spațiului verde (sau care se dorește a fi verde) de lângă parcarea Lidl.

Alte stiri recente

99 vizualizari
19 oct. 2017 12:33

A doua întâlnire pe tema proiectului privind modernizarea transportului public din Câmpina a adus multe întrebări și destul de puține clarificări

La Primăria Câmpina a avut loc, miercuri după-amiază, o nouă rundă de discuții pe tema accesării unor fonduri europene pentru modernizarea transportului public, mai exact pentru achiziționarea de autobuze ecologice, refacerea carosabilului și a trotuarelor de pe traseele locale de transport public, amenajarea stațiilor, realizarea de piste de biciclete și plantarea unor perdele de copaci.

1810 vizualizari
18 oct. 2017 12:49

14,3 milioane lei - suma încasată la bugetul Câmpinei, de la populație și firme, până la 30 septembrie 2017

În primele trei trimestre ale acestui an, suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, se ridică la 14.314.000 lei. Este vorba despre taxe și impozite plătite atât de populație, cât și de agenții economici, până la al doilea termen scadent - 30 septembrie 2017.