De câteva nopți, o ursoaică și doi pui își fac apariția în nordul Câmpinei, până pe Strada Siretului

Social (Categoria articolului)

Sunt câteva nopți de când ursoaica și puii ei au fost văzuți în Cartierul Câmpinița, în zona Străzii Siretului, a grădinilor din spatele cimitirului și a bazinului de pe Bulevardul Carol I. Alarma o dădeau câinii locuitorilor din zonă, iar oamenii nu știau ce se întâmplă până când au văzut despre ce "vizitatori" este vorba și au intrat în panică.

Foarte rar s-a întâmplat ca urșii să coboare din pădure în Câmpina. Cu ani în urmă au mai fost cazuri de acest gen, dar la finalul unor ierni lungi și grele, când animalele umblau în căutare de hrană. În niciun caz în mijlocul verii. Se pare că animalele vin pe albia pârâului Câmpinița, dinspre Plaiul Câmpinii (Șotrile), acolo unde au fost tăieri masive de copaci din pădure.
Speriați fiind că ursoaica ar putea să se apropie de curțile lor și să devină agresivă având în vedere că are și pui, mai mulți câmpineni din zona menționată s-au adresat Poliției Locale, care a sesizat Inspectoratul Județean de Jandarmi și Asociația Pescarilor și Vânătorilor Sportivi. Aceiași locuitori ne-au anunțat și pe noi, pentru a face cunoscută situația, astfel încât zona să fie evitată. Potrivit directorului Poliției Locale, Marius Vișan, deși instituția sa nu are atribuții în astfel de cazuri, agenții săi vor monitoriza cu atenție zona, lucru pe care îl vor face și jandarmii. Totuși, populația este sfătuită să evite plimbările în nordul Câmpinei, mai ales în timpul serii. Pe măsură ce vom afla informații noi despre această situație, vă vom comunica.

(Foto cu caracter ilustrativ)

20537 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petcu Alina 15.07.2017 09:27 Si pe Voila,, pe strada Silvicultori, ursul a ''vizitat'' o prisaca, daramand un stup.
  • Jocker 15.07.2017 09:49 Poate ajunge si la casa lui Tiseanu!
  • Gica 15.07.2017 10:22 Bine ca este Politia Locala ca nu stiu ce ne faceam...pe nimeni nu intereseaza asa ceva pina se intampla ceva rau. Deci sa inteleg ca agentii locali sunt si inzestrati cu mijloace pentru a intervenii la intalnirea cu ursul respectiv ?
  • Anca Ene 15.07.2017 13:46 Treaba e că și la Banesti de întâlnesc oamenii cu ursii in ultimul timp,nu cred să fie aceiași.. văzusem un caz și în zona Telega bai...deci?

Social

3255 vizualizari
17 mar. 2018 20:31

Infrastructură numai "bună" pentru întreprinzătorii câmpineni

În Câmpina nu există, din păcate, o practică unitară și nu există criterii clare privind intervențiile la rețeaua de infrastructură. Sunt străzi pe care nu locuiește nimeni, dar în care s-au investit miliarde în asfalt și canalizare, sunt alte străzi unde stau zeci de familii și care fie nu au fost asfaltate niciodată, fie mai au doar urme de asfalt. Și am mai descoperit o categorie, drumuri ale nimănui.

2920 vizualizari
17 mar. 2018 19:13

"Pas cu pas", un nou program de dezvoltare a antreprenoriatului finanțat de UE, a făcut primul... pas la Câmpina

Municipiul Câmpina a fost sâmbătă gazda lansării unui nou program de dezvoltare a antreprenoriatului din mediul urban. La evenimentul organizat la Colegiul Naţional "Nicole Grigorescu" au participat peste 30 de persoane interesate de şansa finanţării unei noi afaceri.

Alte stiri recente

1821 vizualizari
18 mar. 2018 18:39

În raportul privind activitatea din 2017, Poliţia Locală Câmpina se plânge de „colaborarea greoaie cu celelalte compartimente din cadrul Primăriei”

În cadrul ședinței din 22 martie a Consiliului Local Câmpina va fi prezentat și raportul de activitate al Poliției Locale pentru anul 2017, raport întocmit de directorul executiv Marius Vișan și aprobat de primarul Horia Tiseanu în subordinea căruia se află această instituție. Raportul are nouă pagini și cuprinde acțiunile desfășurate de polițiștii locali anul trecut, infracțiunile constatate și sancțiunile aplicate.

3852 vizualizari
18 mar. 2018 12:51

"Am fost acasă la primarul Horia Tiseanu şi soţul meu i-a dat plicul cu bani" - declarația unui martor din dosarul privind traficul de influență de care este acuzat primarul Câmpinei

3 comentarii

După cum știți deja primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, una dintre acuzațiile aduse fiind aceea de trafic de influență. Mai exact, potrivit procurorilor, primarul a cerut 10% din valoarea contractelor de execuție pentru lucrări ce urmau să fie încredințate unei firme anume și chiar a primit o parte din bani. Vă prezentăm, pe parcursul mai multor episoade, pasaje din rechizitoriul procurorilor, cu precizarea că Horia Tiseanu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Instanța va decide dacă este vinovat sau nu.