De câteva nopți, o ursoaică și doi pui își fac apariția în nordul Câmpinei, până pe Strada Siretului

Social (Categoria articolului)

Sunt câteva nopți de când ursoaica și puii ei au fost văzuți în Cartierul Câmpinița, în zona Străzii Siretului, a grădinilor din spatele cimitirului și a bazinului de pe Bulevardul Carol I. Alarma o dădeau câinii locuitorilor din zonă, iar oamenii nu știau ce se întâmplă până când au văzut despre ce "vizitatori" este vorba și au intrat în panică.

Foarte rar s-a întâmplat ca urșii să coboare din pădure în Câmpina. Cu ani în urmă au mai fost cazuri de acest gen, dar la finalul unor ierni lungi și grele, când animalele umblau în căutare de hrană. În niciun caz în mijlocul verii. Se pare că animalele vin pe albia pârâului Câmpinița, dinspre Plaiul Câmpinii (Șotrile), acolo unde au fost tăieri masive de copaci din pădure.
Speriați fiind că ursoaica ar putea să se apropie de curțile lor și să devină agresivă având în vedere că are și pui, mai mulți câmpineni din zona menționată s-au adresat Poliției Locale, care a sesizat Inspectoratul Județean de Jandarmi și Asociația Pescarilor și Vânătorilor Sportivi. Aceiași locuitori ne-au anunțat și pe noi, pentru a face cunoscută situația, astfel încât zona să fie evitată. Potrivit directorului Poliției Locale, Marius Vișan, deși instituția sa nu are atribuții în astfel de cazuri, agenții săi vor monitoriza cu atenție zona, lucru pe care îl vor face și jandarmii. Totuși, populația este sfătuită să evite plimbările în nordul Câmpinei, mai ales în timpul serii. Pe măsură ce vom afla informații noi despre această situație, vă vom comunica.

(Foto cu caracter ilustrativ)

20670 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petcu Alina 15.07.2017 09:27 Si pe Voila,, pe strada Silvicultori, ursul a ''vizitat'' o prisaca, daramand un stup.
  • Jocker 15.07.2017 09:49 Poate ajunge si la casa lui Tiseanu!
  • Gica 15.07.2017 10:22 Bine ca este Politia Locala ca nu stiu ce ne faceam...pe nimeni nu intereseaza asa ceva pina se intampla ceva rau. Deci sa inteleg ca agentii locali sunt si inzestrati cu mijloace pentru a intervenii la intalnirea cu ursul respectiv ?
  • Anca Ene 15.07.2017 13:46 Treaba e că și la Banesti de întâlnesc oamenii cu ursii in ultimul timp,nu cred să fie aceiași.. văzusem un caz și în zona Telega bai...deci?

Social

1922 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2418 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

Alte stiri recente

2251 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

3133 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.