De câteva nopți, o ursoaică și doi pui își fac apariția în nordul Câmpinei, până pe Strada Siretului

Social (Categoria articolului)

Sunt câteva nopți de când ursoaica și puii ei au fost văzuți în Cartierul Câmpinița, în zona Străzii Siretului, a grădinilor din spatele cimitirului și a bazinului de pe Bulevardul Carol I. Alarma o dădeau câinii locuitorilor din zonă, iar oamenii nu știau ce se întâmplă până când au văzut despre ce "vizitatori" este vorba și au intrat în panică.

Foarte rar s-a întâmplat ca urșii să coboare din pădure în Câmpina. Cu ani în urmă au mai fost cazuri de acest gen, dar la finalul unor ierni lungi și grele, când animalele umblau în căutare de hrană. În niciun caz în mijlocul verii. Se pare că animalele vin pe albia pârâului Câmpinița, dinspre Plaiul Câmpinii (Șotrile), acolo unde au fost tăieri masive de copaci din pădure.
Speriați fiind că ursoaica ar putea să se apropie de curțile lor și să devină agresivă având în vedere că are și pui, mai mulți câmpineni din zona menționată s-au adresat Poliției Locale, care a sesizat Inspectoratul Județean de Jandarmi și Asociația Pescarilor și Vânătorilor Sportivi. Aceiași locuitori ne-au anunțat și pe noi, pentru a face cunoscută situația, astfel încât zona să fie evitată. Potrivit directorului Poliției Locale, Marius Vișan, deși instituția sa nu are atribuții în astfel de cazuri, agenții săi vor monitoriza cu atenție zona, lucru pe care îl vor face și jandarmii. Totuși, populația este sfătuită să evite plimbările în nordul Câmpinei, mai ales în timpul serii. Pe măsură ce vom afla informații noi despre această situație, vă vom comunica.

(Foto cu caracter ilustrativ)

20386 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petcu Alina 15.07.2017 09:27 Si pe Voila,, pe strada Silvicultori, ursul a ''vizitat'' o prisaca, daramand un stup.
  • Jocker 15.07.2017 09:49 Poate ajunge si la casa lui Tiseanu!
  • Gica 15.07.2017 10:22 Bine ca este Politia Locala ca nu stiu ce ne faceam...pe nimeni nu intereseaza asa ceva pina se intampla ceva rau. Deci sa inteleg ca agentii locali sunt si inzestrati cu mijloace pentru a intervenii la intalnirea cu ursul respectiv ?
  • Anca Ene 15.07.2017 13:46 Treaba e că și la Banesti de întâlnesc oamenii cu ursii in ultimul timp,nu cred să fie aceiași.. văzusem un caz și în zona Telega bai...deci?

Social

1297 vizualizari
16 dec. 2017 09:46

Un tânăr câmpinean a fost găsit spânzurat în păduricea de lângă Strada Podului

Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, administratorul unei spălătorii auto din Câmpina, care a fost găsit spânzurat de un copac în păduricea adiacentă Bulevardului Culturii, undeva între străzile Podului și Oprescu Adrian. Bărbatul a fost găsit în această dimineață chiar de tatăl său, care a anunțat autoritățile.

3540 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

Alte stiri recente

2033 vizualizari
15 dec. 2017 21:30

Pentru prima dată de la înfiinţare, CS Câmpina își prezintă raportul de activitate. Pagini multe, răspunsuri puține

În scurta, dar zbuciumata sa existență, CS Câmpina nu a prezentat niciodată un raport de activitate, deși avea această obligație trimestrial, cel puțin în fața Consiliului Local. Conducerea CS Câmpina nu a excelat niciodată la capitolul comunicare, nu a existat transparență deși, vă reamintim, este un club finanțat din bani publici. Primul raport de activitate va fi prezentat în ședința de marți, 19 decembrie, a CL Câmpina. Lăsând la o parte lipsa de modestie, credem că avem partea noastră de "vină" în această poveste. Dacă nu scriam în mod repetat despre problemele de la CS Câmpina, oare mai cerea cineva clubului un raport de activitate?

3323 vizualizari
15 dec. 2017 20:38

Parcurile Milia și Soldat din municipiul Câmpina ar putea primi o unică denumire - "Regele Mihai I"

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 19 decembrie, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru acordarea unei denumiri unice parcurilor Milia și Soldat. Inițiatorii proiectului propun ca întreaga zonă să se numească "Regele Mihai I".