Virgil Guran, în top 10 al celor mai activi parlamentari din mandatul care se apropie de final

Politică (Categoria articolului)

Deputatul câmpinean Virgil Guran a fost cel mai activ parlamentar prahovean în mandatul 2012-2016 și între primii zece parlamentari din țară. A avut 151 luări de cuvânt (în 127 ședințe), 104 declarații publice la tribuna Camerei Deputaților, 119 propuneri legislative inițiate (din care 10 au devenit legi), 111 întrebări și interpelări și este semnatarul a trei moțiuni.

"Am fost întrebat de multe ori ce am făcut eu efectiv pentru oamenii care m-au ales? Eu cred că activitatea unui parlamentar trebuie judecată după ceea ce a făcut acolo, în Parlament. Iar eu consider că mi-am făcut treaba. Am inițiat legi, am tras numeroase semnale de alarmă cu privire la problemele din teritoriu, am făcut numeroase interpelări la adresa unor miniștri în legătură cu probleme punctuale ale Câmpinei și Prahovei, în general. Din păcate, rezolvarea efectivă a acestor probleme nu mai depinde de parlamentar, ci de Guvern și de structurile acestuia în teritoriu. Vă dau doar câteva exemple de probleme pentru care am făcut nu una, ci chiar mai multe interpelări către ministerele de resort: deblocarea fondurilor pentru Programul Național de Reabilitare Termică, urgentarea montării de separatoare de sens pe DN1 și a realizării unor sensuri giratorii în puncte cheie, cedarea de către Ministerul Educației către Primăria Câmpina a fostei tabere școlare de la Voila, cedarea de către MAI a fostei unități de jandarmi din Câmpina, alocarea de fonduri pentru construirea unor cămine culturale în mediul rural, probleme legate de subvențiile în agricultură, de stadiul lucrărilor pentru diferite investiții și multe altele, a declarat Virgil Guran. 
Deputatul PNL consideră că pentru alegători trebuie să fie important și ce votează un parlamentar, dar și ce nu votează, pentru că asta spune multe despre seriozitatea parlamentarului respectiv: “Eu sunt unul dintre cei care nu a votat în favoarea pensiei speciale pentru parlamentari și susțin eliminarea ei, așa cum susțin și eliminarea imunității parlamentare. O spun cu toată sinceritatea și cu toată responsabilitatea”.

(Publicitate electorală)

6314 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

936 vizualizari
14 apr. 2024 07:57

Listele candidaților la alegerile din România pentru Parlamentul European

3 comentarii

S-a încheiat depunerea listelor de candidați pentru alegerile din România, din 9 iunie, pentru Parlamentul European.

1523 vizualizari
09 apr. 2024 19:51

Aron Sabo, consilier local: ”PMP va participa la alegerile locale de unul singur, pe liste proprii”

Consilierul local al Partidului Mișcarea Populară, Aron Sabo, a fost invitatul nostru la o emisiune, prilej cu care am vorbit despre activitatea sa din acest mandat. Desigur, nu puteam rata și o discuție cu conotații politice, legată de viitoarele alegeri locale.

Alte stiri recente

187 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

357 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.