Camioanele Floricon au plecat să aducă la Câmpina sarea pentru deszăpezire. Salina Slănic și-a reluat activitatea

Actualitate (Categoria articolului)

După cum vă informam zilele trecute, Câmpina aproape că a rămas fără sare pentru deszăpezire. Iar greva muncitorilor de la Salina Slănic a complicat situația. Din fericire, minerii au renunțat la protest și nu pentru că au ajuns la vreo înțelegere cu patronatul în privința salariilor mici și a condițiilor grele în care lucrează, ci pentru că vremea s-a înrăutățit și multe localități au nevoie de sare. Prin urmare, a început încărcarea cu sare a camioanelor de la poarta salinei.

În această dimineață, la Salina Slănic au plecat și camioane de la Câmpina, care se vor întoarce cu sarea necesară activității de deszăpezire. Fix la timp, deoarece cantitatea existentă în depozitul Floricon era aproape epuizată. Precizăm că materialele necesare deszăpezirii (sare și nisip) sunt cumpărate de către Primăria Câmpina, nu de operatorul care asigură deszăpezirea. În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Câmpina a achiziționat de pe SEAP, de la Societatea Națională a Sării, 600 tone sare industrială, cu prețul de 218 lei/tonă, fără TVA. Conform contractului, sarea va fi livrată în două etape a câte 300 tone, în baza unei comenzi către Salina Slănic Prahova.
Prin urmare, astăzi va fi rezolvată problema sării pentru activitatea de deszăpezire, o problemă reală, dar a cărei apariție în presă i-a deranjat pe responsabilii cu deszăpezirea din cadrul Primăriei Câmpina. De ce să afle câmpinenii că în timpul codului portocaliu de ger și ninsoare Câmpina rămâne fără sare pentru deszăpezire?! Adică, de ce să afle câmpinenii că autoritățile locale nu s-au preocupat să asigure stoc de material antiderapant, în condițiile în care avertizările meteorologilor au fost date cu destulă vreme înainte?! Iar ca o paranteză, trebuie să știți că singura întrunire de anul acesta a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență a avut loc pe la începutul lunii ianuarie. Probabil s-a considerat că toată lumea știe ce are de făcut, de vreme ce nu a mai fost organizată nicio ședință, nici măcar atunci când s-au primit atenționările meteo.

În privința deszăpezirii, se intervine în ordinea priorităților: mai întâi pe arterele principale, pe pasajul suprateran, pe căile de acces în localitate, în principalele intersecții și în zonele adiacente spitalelor și școlilor. După aceea străzile laterale din centru și cartiere.
Vă reamintim că pentru orice problemă generată de temperaturile scăzute și ninsoare puteți suna la Poliția Locală Câmpina - 0800.800.922 (apel gratuit) sau la 0244.332.420. De asemenea, dacă întâlniți în scările blocurilor sau în alte locații persoane fără adăpost, sunați la Poliția Locală. Un echipaj va prelua persoanele respective și le va duce la Centrul de Asistență Socială.

4498 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Raul 28.02.2018 15:07 Iar au dormit functionarii ADPP-ului!Au uitat ca trebuie sa existe stoc de material pentru deszapezire?Salariile au uitat sa si le ia?

Actualitate

1686 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1416 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

447 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

99 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.