Donați pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", care se va derula în școlile din Câmpina!

Social (Categoria articolului)

"Copiii, câinii și educația" este unul din cele trei proiecte sociale selectate de Fundația Comunitară Prahova pentru ediția de vară a Cercului de Donatori Ploiești. Este proiectul Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina, care are ca scop realizarea unei campanii pilot de informare și educație în școli pentru promovarea responsabilității față de animale. Săptămâna trecută, la Ploiești, la întrunirea Cercului de Donatori, asociația din Câmpina a strâns 2.120 lei, dar donațiile continuă până la sfârșitul lunii în contul Fundației Comunitare Prahova - IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la BCR - Sucursala Prahova.

După cum bine știți, Asociația "Arca lui Norocel" este singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina. A fost înființată anul trecut, iar principalele sale obiective sunt, pe lângă campaniile gratuite de sterilizare a animalelor (în parteneriat cu o fundație din Germania), responsabilizarea comunității cu privire la problema câinilor comunitari și promovarea unor programe educaționale în școli. Problema câinilor comunitari este o problemă a comunității, generată de comunitate, pentru că mai mult de 80% dintre câini provin din abandon. Iar abandonarea puilor de câini și pisici pe domeniul public reprezintă un adevărat fenomen, care trebuie stopat. Acest lucru se poate face înainte de toate prin informarea populației și sensibilizarea acesteia, apoi prin campanii de sterilizare, o metodă civilizată de reducere a abandonului puilor. Prinderea și uciderea câinilor comunitari în adăposturile publice nu rezolvă problema înmulțirii animalelor.
Cu banii obținuți din donații, "Arca lui Norocel" dorește să desfășoare o campanie pilot de educație în școli pe un grup țintă de aproximativ 150 copii, cu posibilitatea extinderii proiectului. Pentru că, până la urmă, de la educație pleacă totul...

Precizăm faptul că la ediție de vară (2018) a Cercului de Donatori Ploiești au fost selectate trei proiecte, iar la întâlnirea de săptămâna trecută a donatorilor s-au strâns în total 15.340 lei, astfel:
- 10.000 lei pentru proiectul "Vreau să-mi aud viitorul" - povestea Mihaelei Stroescu, o adolescentă de 16 ani, elevă la Liceul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești, al cărei auz a fost grav afectat după un tratament medical eronat.
- 3.220 lei pentru proiectul "Te rog, mama, ai grijă de mine!", derulat în Prahova de Asociația Pacienților Oncologici din România, o campanie de profilaxie pentru leucemia la copii.
- 2.120 lei pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", derulat la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel", proiect despre care am scris mai sus.
Informații suplimentare despre aceste proiecte puteți afla de pe site-ul și pagina de facebook a Fundației Comunitare Prahova.

3921 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2106 vizualizari
15 aug. 2018 22:04

Câmpina, România 100. Biserica Catolică "Sfântul Anton de Padova", ieri și astăzi

Biserica Catolică din Câmpina este o superbă ctitorie a inginerului german Anton Raky. În anul 1903, Raky a cumpărat din banii săi un teren de 6.500 mp și a elaborat planurile bisericii. Construcția a început în anul 1904 și a durat până în 1906, fiind realizată doar cu meșteri germani. A fost dotată cu mobilier, cu obiecte de cult și trei clopote impresionante, toate costurile fiind suportate de Anton Raky. În aceeași perioadă au fost construite casa parohială și anexele.

2872 vizualizari
14 aug. 2018 23:43

Câmpina, România 100. Vila Gheorghiu de ieri, "Casa cu lei" de astăzi

O casă superbă, în centrul Câmpinei, chiar pe Bulevardul Carol I, la intersecția cu Aleea Rozelor. O casă care a scăpat, ca prin minune, de demolare în perioada în care a fost reconfigurată zona centrală a urbei, în acea perioadă de sistematizare urbană, cum a fost denumită oficial. Îi spunem de multă vreme "Casa cu lei", dar numele corect este "Vila Dr. Gheorghiu", așa cum i-a spus inclusiv cel care a proiectat-o și construit-o - celebrul arhitect Toma T. Socolescu.

Alte stiri recente

1943 vizualizari
15 aug. 2018 19:48

"BebeFest", primul târg din Prahova destinat viitoarelor mămici, organizat de SanConfind și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului

În perioada 24-26 august 2018, între orele 10.00 - 22.00, la Ploiești Shopping City, va avea loc "BebeFest", un primul târg organizat în Prahova și destinat părinților și bebelușilor. Practic, va fi o expoziție de profil, unde cei interesați vor putea găsi produsele necesare femeilor însărcinate, dar și nou-născuților. Și nu doar produse, ci și foarte multe informații legate de sarcină, de naștere, de alăptare, de creșterea copilului. Evenimentul este organizat de Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

3506 vizualizari
15 aug. 2018 18:44

Firma de detectivi a reziliat contractul cu Primăria Câmpina

Tactic Alert SRL Breaza a transmis Primăriei Câmpina o adresă prin care solicită rezilierea contractului încheiat luna trecută. Motivul - apariția în presă a informației legate de angajarea unei firme de detectivi, în condițiile în care, spun reprezentanții Primăriei, în astfel de domenii trebuie să existe confidențialitate. Cu alte cuvinte, Primăria și-ar fi dorit confidențialitate pe bani publici pentru o firmă privată plătită să păzească băncile, copacii, florile, coșurile de gunoi și câinii. Bun așa...