Donați pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", care se va derula în școlile din Câmpina!

Social (Categoria articolului)

"Copiii, câinii și educația" este unul din cele trei proiecte sociale selectate de Fundația Comunitară Prahova pentru ediția de vară a Cercului de Donatori Ploiești. Este proiectul Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina, care are ca scop realizarea unei campanii pilot de informare și educație în școli pentru promovarea responsabilității față de animale. Săptămâna trecută, la Ploiești, la întrunirea Cercului de Donatori, asociația din Câmpina a strâns 2.120 lei, dar donațiile continuă până la sfârșitul lunii în contul Fundației Comunitare Prahova - IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la BCR - Sucursala Prahova.

După cum bine știți, Asociația "Arca lui Norocel" este singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina. A fost înființată anul trecut, iar principalele sale obiective sunt, pe lângă campaniile gratuite de sterilizare a animalelor (în parteneriat cu o fundație din Germania), responsabilizarea comunității cu privire la problema câinilor comunitari și promovarea unor programe educaționale în școli. Problema câinilor comunitari este o problemă a comunității, generată de comunitate, pentru că mai mult de 80% dintre câini provin din abandon. Iar abandonarea puilor de câini și pisici pe domeniul public reprezintă un adevărat fenomen, care trebuie stopat. Acest lucru se poate face înainte de toate prin informarea populației și sensibilizarea acesteia, apoi prin campanii de sterilizare, o metodă civilizată de reducere a abandonului puilor. Prinderea și uciderea câinilor comunitari în adăposturile publice nu rezolvă problema înmulțirii animalelor.
Cu banii obținuți din donații, "Arca lui Norocel" dorește să desfășoare o campanie pilot de educație în școli pe un grup țintă de aproximativ 150 copii, cu posibilitatea extinderii proiectului. Pentru că, până la urmă, de la educație pleacă totul...

Precizăm faptul că la ediție de vară (2018) a Cercului de Donatori Ploiești au fost selectate trei proiecte, iar la întâlnirea de săptămâna trecută a donatorilor s-au strâns în total 15.340 lei, astfel:
- 10.000 lei pentru proiectul "Vreau să-mi aud viitorul" - povestea Mihaelei Stroescu, o adolescentă de 16 ani, elevă la Liceul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești, al cărei auz a fost grav afectat după un tratament medical eronat.
- 3.220 lei pentru proiectul "Te rog, mama, ai grijă de mine!", derulat în Prahova de Asociația Pacienților Oncologici din România, o campanie de profilaxie pentru leucemia la copii.
- 2.120 lei pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", derulat la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel", proiect despre care am scris mai sus.
Informații suplimentare despre aceste proiecte puteți afla de pe site-ul și pagina de facebook a Fundației Comunitare Prahova.

3986 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1264 vizualizari
17 oct. 2018 21:16

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Eusebiu Ștefănescu

Cele mai multe dintre personalitățile românești pe care le vom evoca în acest serial nu sunt născute în Câmpina, dar s-au legat de urbea noastră în diverse împrejurări. Totuși, există și personalități care au copilărit aici, în Câmpina și care au revenit mereu cu drag acasă. Este cazul marelui actor Eusebiu Ștefănescu.

1443 vizualizari
17 oct. 2018 20:50

Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi

Câmpina a avut dintotdeauna o zonă rezidențială, acolo unde oamenii cu posibilități financiare peste medie își construiau case. Ieri era zona Bulevardului Elisabeta (actualmente Bulevardul Culturii), astăzi este zona Câmpinița - Muscel. Dar cu toate acestea, în perioada interbelică, chiar pe strada principală, Carol I, se afla o vilă impozantă, care atrăgea atenția tuturor - casa avocatului Costică Dușescu, un avocat de succes din acea perioadă.

Alte stiri recente

2100 vizualizari
17 oct. 2018 19:29

Rezultate excelente pentru sportivii câmpineni din lotul național, la Campionatul Mondial de Karate Shotokan

În perioada 12-14 octombrie, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate Shotokan și ediția a 11-a a Cupei Mondiale pentru Kohai. La ambele competiții au participat și sportivi de la AIKO Câmpina, componenți ai lotului național al României, alături de numeroși alți sportivi din 30 de țări de pe patru continente. Antrenați de Sensei Gabriel Timofte, sportivii câmpineni au reușit o serie de rezultate excelente.

1796 vizualizari
17 oct. 2018 14:48

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Avancronici

La finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 10-a, care marchează atingerea primei treimi a actualei ediții de campionat. Iată programul jocurilor și scurte avancronici, cu precizarea că joi seară vom adăuga și delegările arbitrilor și observatorilor.