Donați pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", care se va derula în școlile din Câmpina!

Social (Categoria articolului)

"Copiii, câinii și educația" este unul din cele trei proiecte sociale selectate de Fundația Comunitară Prahova pentru ediția de vară a Cercului de Donatori Ploiești. Este proiectul Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina, care are ca scop realizarea unei campanii pilot de informare și educație în școli pentru promovarea responsabilității față de animale. Săptămâna trecută, la Ploiești, la întrunirea Cercului de Donatori, asociația din Câmpina a strâns 2.120 lei, dar donațiile continuă până la sfârșitul lunii în contul Fundației Comunitare Prahova - IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la BCR - Sucursala Prahova.

După cum bine știți, Asociația "Arca lui Norocel" este singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina. A fost înființată anul trecut, iar principalele sale obiective sunt, pe lângă campaniile gratuite de sterilizare a animalelor (în parteneriat cu o fundație din Germania), responsabilizarea comunității cu privire la problema câinilor comunitari și promovarea unor programe educaționale în școli. Problema câinilor comunitari este o problemă a comunității, generată de comunitate, pentru că mai mult de 80% dintre câini provin din abandon. Iar abandonarea puilor de câini și pisici pe domeniul public reprezintă un adevărat fenomen, care trebuie stopat. Acest lucru se poate face înainte de toate prin informarea populației și sensibilizarea acesteia, apoi prin campanii de sterilizare, o metodă civilizată de reducere a abandonului puilor. Prinderea și uciderea câinilor comunitari în adăposturile publice nu rezolvă problema înmulțirii animalelor.
Cu banii obținuți din donații, "Arca lui Norocel" dorește să desfășoare o campanie pilot de educație în școli pe un grup țintă de aproximativ 150 copii, cu posibilitatea extinderii proiectului. Pentru că, până la urmă, de la educație pleacă totul...

Precizăm faptul că la ediție de vară (2018) a Cercului de Donatori Ploiești au fost selectate trei proiecte, iar la întâlnirea de săptămâna trecută a donatorilor s-au strâns în total 15.340 lei, astfel:
- 10.000 lei pentru proiectul "Vreau să-mi aud viitorul" - povestea Mihaelei Stroescu, o adolescentă de 16 ani, elevă la Liceul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești, al cărei auz a fost grav afectat după un tratament medical eronat.
- 3.220 lei pentru proiectul "Te rog, mama, ai grijă de mine!", derulat în Prahova de Asociația Pacienților Oncologici din România, o campanie de profilaxie pentru leucemia la copii.
- 2.120 lei pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", derulat la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel", proiect despre care am scris mai sus.
Informații suplimentare despre aceste proiecte puteți afla de pe site-ul și pagina de facebook a Fundației Comunitare Prahova.

5041 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

808 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1297 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1004 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.