Donați pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", care se va derula în școlile din Câmpina!

Social (Categoria articolului)

"Copiii, câinii și educația" este unul din cele trei proiecte sociale selectate de Fundația Comunitară Prahova pentru ediția de vară a Cercului de Donatori Ploiești. Este proiectul Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina, care are ca scop realizarea unei campanii pilot de informare și educație în școli pentru promovarea responsabilității față de animale. Săptămâna trecută, la Ploiești, la întrunirea Cercului de Donatori, asociația din Câmpina a strâns 2.120 lei, dar donațiile continuă până la sfârșitul lunii în contul Fundației Comunitare Prahova - IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la BCR - Sucursala Prahova.

După cum bine știți, Asociația "Arca lui Norocel" este singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina. A fost înființată anul trecut, iar principalele sale obiective sunt, pe lângă campaniile gratuite de sterilizare a animalelor (în parteneriat cu o fundație din Germania), responsabilizarea comunității cu privire la problema câinilor comunitari și promovarea unor programe educaționale în școli. Problema câinilor comunitari este o problemă a comunității, generată de comunitate, pentru că mai mult de 80% dintre câini provin din abandon. Iar abandonarea puilor de câini și pisici pe domeniul public reprezintă un adevărat fenomen, care trebuie stopat. Acest lucru se poate face înainte de toate prin informarea populației și sensibilizarea acesteia, apoi prin campanii de sterilizare, o metodă civilizată de reducere a abandonului puilor. Prinderea și uciderea câinilor comunitari în adăposturile publice nu rezolvă problema înmulțirii animalelor.
Cu banii obținuți din donații, "Arca lui Norocel" dorește să desfășoare o campanie pilot de educație în școli pe un grup țintă de aproximativ 150 copii, cu posibilitatea extinderii proiectului. Pentru că, până la urmă, de la educație pleacă totul...

Precizăm faptul că la ediție de vară (2018) a Cercului de Donatori Ploiești au fost selectate trei proiecte, iar la întâlnirea de săptămâna trecută a donatorilor s-au strâns în total 15.340 lei, astfel:
- 10.000 lei pentru proiectul "Vreau să-mi aud viitorul" - povestea Mihaelei Stroescu, o adolescentă de 16 ani, elevă la Liceul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești, al cărei auz a fost grav afectat după un tratament medical eronat.
- 3.220 lei pentru proiectul "Te rog, mama, ai grijă de mine!", derulat în Prahova de Asociația Pacienților Oncologici din România, o campanie de profilaxie pentru leucemia la copii.
- 2.120 lei pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", derulat la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel", proiect despre care am scris mai sus.
Informații suplimentare despre aceste proiecte puteți afla de pe site-ul și pagina de facebook a Fundației Comunitare Prahova.

3852 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2337 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3435 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1775 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2931 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.