Răspunsul Primăriei Câmpina la întrebările adresate de cetățeni prin petiția pentru asfaltarea unor străzi din municipiu

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris de mai multe ori despre inițiativa unui grup de cetățeni de a formula o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea asfaltării străzilor Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului și Muscelului. În această petiție au fost incluse și câteva întrebări adresate Primăriei Câmpina, pe care noi le-am preluat și le-am transmis mai departe în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Întrebările cetățenilor și răspunsurile Primăriei vi le prezentăm în continuare.

1. Când au fost asfaltate complet următoarele străzi: Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului, Muscelului?
Calea Doftanei, Bobâlna și Orizontului nu au fost asfaltate complet în ultimii zece ani. Pe aceste străzi au fost efectuate anual lucrări de reparații prin plombare. Tronsoanele cele mai afectate sunt cele pe care au fost executate în ultimii doi ani lucrări de investiții, respectiv reabilitări de rețele de apă și gaze de către HidroPrahova și Distrigaz. În ceea ce privește strada Muscelului, tronsonul cuprins între Popa Șapcă și Aleea Parâng a fost reabilitat în anul 2013. La această dată, starea tehnică a acestui tronson este bună. Tronsonul cuprins între Popa Șapcă și Bobâlna a fost reabilitat în urmă cu aproximativ 17 ani. De asemenea, pe acest tronson au fost efectuate lucrări de reparații prin plombare. Acest tronson nu a putut fi reabilitat în totalitate deoarece a fost cuprins în programul de finanțare al HidroPrahova pentru execuția canalizării menajere.

2. Care a fost costul pentru asfaltarea acestor străzi?
Având în vedere că lucrările de reparații prin plombare au fost efectuate pe parcursul mai multor ani și pe pachete de străzi în tot municipiul, nu putem să estimăm sumele cheltuite pentru străzile solicitate.

3. Când preconizaţi că vor fi asfaltate străzile menţionate?
Pentru Calea Doftanei și Bobâlna, care sunt cuprinse în programul de finanțare pentru rețelele de canalizare, după mai multe runde de discuții și corespondență, în luna iulie am primit acordul de la HidroPrahova în vederea derulării procedurii de reabilitare. La această dată sunt în lucru procedurile de revizuire și actualizare a celor două proiecte, urmând ca în primăvara anului 2018 să înceapă lucrările de reabilitare.

4. Care va fi valoarea  costul estimativ la care se ridică această investiţie?
Valorile estimate sunt: Calea Doftanei - 8.148.802 lei (inclusiv TVA), Bobâlna - 2.818.634 lei (inclusiv TVA).
 

5. Care este modalitatea legală în care conducătorii auto, care şi-au distrus maşinile din cauza stării tehnice în care se află aceste străzi, pot recupera banii plătiţi pentru lucrările de reparaţie ale autoturismului? 
Din păcate, nu avem datele exacte cu privire la modalitatea legală prin care conducătorii auto își pot recupera banii plătiți pentru reparațiile autoturismelor, însă cu certitudine vor afla acest lucru de la firmele specializate în asigurări, la care fiecare dintre aceștia are încheiată o poliță valabilă de asigurare.

Citiți și Petiţie online pentru asfaltarea Căii Doftana și a altor străzi din Câmpina

4074 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rares 10.10.2017 15:37 Strada Grivitei este si ea intens circulata si arata cam rau,strada cu spitalul municipal este full uneori,la intersectia cu Grivitei nu se acorda prioritate,tineri teribilisti de la liceele Energetic si Istrati fac intreceri
  • Laura 10.10.2017 17:36 Eu am cumparat masina noua si am distrus-o pe strada Calea Doftanei. Locuiesc pe acea strada. Imi vine sa urlu! Primarul acesta, ... acesta, in frunte cu ... de vice-primar, care nu imi inspira nimic, decat ca are o mare aroganță,au terminat Campina.
  • Catalin 10.10.2017 22:43 Câtă impertinentă!Pai soferii au poliţa auto obligatorie care nu include si reparatiile cauzate de starea drumurilor.Aceea este o poliţa facultativă!Orasul asta a decăzut f.mult iar acest cercetat de DNA a contribuit cu brio că sa arate cum arata!
  • un om 11.10.2017 21:44 ce ..... Asta este raspuns la o petitie semnata de peste 200 de oameni?? rusine!!! Nu indeplineste nicio conditie..nici de forma nici fond... Rusine!!!!
  • Gabi Cretu 12.10.2017 08:28 Este inadmisibil cum suntem sfidati si luati la misto cu astfel de raspunsuri de cine, de un ...! Mie mi se pare incredibil ca ei practic recunosc ca oamenii isi rup masinile pe Calea Doftanei din cauza primariei! Este un autodenunt! Nu firmelor de asigurari trebuie sa se adreseze oamenii, cu Politiei si unui avocat bun! Iar cand va castiga cineva procesul impotriva Primariei Campina sa se indrepte personal impotriva ... Tiseanu, nu sa platim tot noi!
  • kata 12.10.2017 08:33 Daca nimeni din Primaria Campina nu stie cand a fost asfaltata ultima oara Calea Doftanei le spun eu. In 1987, inaintea vizitei celui mai iubit fiu al poporului la Neptun (... Tiseanu cred ca lucra acolo si ar fi trebui sa stie) si la Doftana. Asa ca ar trebui ca Johanis sa vina in vizita la noi poate asa va asfalta si Tiseanu strada asta unde iti faci masina praf. Raspunsul primariei la adresa celor peste 200 de semnatari ai petitiei este ca "ne doare in ... de voi", iar angajatilor din primarie le-a fost lene sa caute in arhive pana inainte de 1989 pentru a vedea cand a fost asfaltata Calea Doftanei! Asta este imaginea perfecta a felului in care sunt tratati campinenii in mandatul ... Tiseanu!
  • Denis 12.10.2017 10:05 Încă o mostra de bătaie de joc la adresa campinenilor! Oare cât vor mai înghiți oamenii asemenea mizerii din partea celor ii conduc?!
  • elDorado 15.10.2017 21:29 cata nesimtire! cum adica NU SE STIE CAT A COSTAT ASFALTAREA STRAZILOR PT CA S-A DERULAT PE MAI MULTI ANI SI S-A LICITAT PE PACHETE??? Nimeni din primarie nu poate sa faca elucideze cati bani s-au platit PENTRU FIECARE STRADA??? Chiar asa n-au idee pe ce (ne) cheltuiesc banii??

Actualitate

3144 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

2438 vizualizari
17 iul. 2018 20:45

Probleme cu iluminatul la Parcul Durbac. Recepția finală a fost amânată cu o săptămână

1 comentarii

O comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai firmei executante, proiectantului și dirigintelui de șantier a mers astăzi la Parcul Durbac din Cartierul Câmpinița pentru recepția finală a investiției. Recepția finală a unei lucrări se realizează atunci când se termină perioada de garanție, iar în cazul Parcului Durbac această perioadă a fost de doi ani.

Alte stiri recente

1938 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2267 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.