Răspunsul Primăriei Câmpina la întrebările adresate de cetățeni prin petiția pentru asfaltarea unor străzi din municipiu

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris de mai multe ori despre inițiativa unui grup de cetățeni de a formula o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea asfaltării străzilor Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului și Muscelului. În această petiție au fost incluse și câteva întrebări adresate Primăriei Câmpina, pe care noi le-am preluat și le-am transmis mai departe în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Întrebările cetățenilor și răspunsurile Primăriei vi le prezentăm în continuare.

1. Când au fost asfaltate complet următoarele străzi: Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului, Muscelului?
Calea Doftanei, Bobâlna și Orizontului nu au fost asfaltate complet în ultimii zece ani. Pe aceste străzi au fost efectuate anual lucrări de reparații prin plombare. Tronsoanele cele mai afectate sunt cele pe care au fost executate în ultimii doi ani lucrări de investiții, respectiv reabilitări de rețele de apă și gaze de către HidroPrahova și Distrigaz. În ceea ce privește strada Muscelului, tronsonul cuprins între Popa Șapcă și Aleea Parâng a fost reabilitat în anul 2013. La această dată, starea tehnică a acestui tronson este bună. Tronsonul cuprins între Popa Șapcă și Bobâlna a fost reabilitat în urmă cu aproximativ 17 ani. De asemenea, pe acest tronson au fost efectuate lucrări de reparații prin plombare. Acest tronson nu a putut fi reabilitat în totalitate deoarece a fost cuprins în programul de finanțare al HidroPrahova pentru execuția canalizării menajere.

2. Care a fost costul pentru asfaltarea acestor străzi?
Având în vedere că lucrările de reparații prin plombare au fost efectuate pe parcursul mai multor ani și pe pachete de străzi în tot municipiul, nu putem să estimăm sumele cheltuite pentru străzile solicitate.

3. Când preconizaţi că vor fi asfaltate străzile menţionate?
Pentru Calea Doftanei și Bobâlna, care sunt cuprinse în programul de finanțare pentru rețelele de canalizare, după mai multe runde de discuții și corespondență, în luna iulie am primit acordul de la HidroPrahova în vederea derulării procedurii de reabilitare. La această dată sunt în lucru procedurile de revizuire și actualizare a celor două proiecte, urmând ca în primăvara anului 2018 să înceapă lucrările de reabilitare.

4. Care va fi valoarea  costul estimativ la care se ridică această investiţie?
Valorile estimate sunt: Calea Doftanei - 8.148.802 lei (inclusiv TVA), Bobâlna - 2.818.634 lei (inclusiv TVA).
 

5. Care este modalitatea legală în care conducătorii auto, care şi-au distrus maşinile din cauza stării tehnice în care se află aceste străzi, pot recupera banii plătiţi pentru lucrările de reparaţie ale autoturismului? 
Din păcate, nu avem datele exacte cu privire la modalitatea legală prin care conducătorii auto își pot recupera banii plătiți pentru reparațiile autoturismelor, însă cu certitudine vor afla acest lucru de la firmele specializate în asigurări, la care fiecare dintre aceștia are încheiată o poliță valabilă de asigurare.

Citiți și Petiţie online pentru asfaltarea Căii Doftana și a altor străzi din Câmpina

3851 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rares 10.10.2017 15:37 Strada Grivitei este si ea intens circulata si arata cam rau,strada cu spitalul municipal este full uneori,la intersectia cu Grivitei nu se acorda prioritate,tineri teribilisti de la liceele Energetic si Istrati fac intreceri
  • Laura 10.10.2017 17:36 Eu am cumparat masina noua si am distrus-o pe strada Calea Doftanei. Locuiesc pe acea strada. Imi vine sa urlu! Primarul acesta, ... acesta, in frunte cu ... de vice-primar, care nu imi inspira nimic, decat ca are o mare aroganță,au terminat Campina.
  • Catalin 10.10.2017 22:43 Câtă impertinentă!Pai soferii au poliţa auto obligatorie care nu include si reparatiile cauzate de starea drumurilor.Aceea este o poliţa facultativă!Orasul asta a decăzut f.mult iar acest cercetat de DNA a contribuit cu brio că sa arate cum arata!
  • un om 11.10.2017 21:44 ce ..... Asta este raspuns la o petitie semnata de peste 200 de oameni?? rusine!!! Nu indeplineste nicio conditie..nici de forma nici fond... Rusine!!!!
  • Gabi Cretu 12.10.2017 08:28 Este inadmisibil cum suntem sfidati si luati la misto cu astfel de raspunsuri de cine, de un ...! Mie mi se pare incredibil ca ei practic recunosc ca oamenii isi rup masinile pe Calea Doftanei din cauza primariei! Este un autodenunt! Nu firmelor de asigurari trebuie sa se adreseze oamenii, cu Politiei si unui avocat bun! Iar cand va castiga cineva procesul impotriva Primariei Campina sa se indrepte personal impotriva ... Tiseanu, nu sa platim tot noi!
  • kata 12.10.2017 08:33 Daca nimeni din Primaria Campina nu stie cand a fost asfaltata ultima oara Calea Doftanei le spun eu. In 1987, inaintea vizitei celui mai iubit fiu al poporului la Neptun (... Tiseanu cred ca lucra acolo si ar fi trebui sa stie) si la Doftana. Asa ca ar trebui ca Johanis sa vina in vizita la noi poate asa va asfalta si Tiseanu strada asta unde iti faci masina praf. Raspunsul primariei la adresa celor peste 200 de semnatari ai petitiei este ca "ne doare in ... de voi", iar angajatilor din primarie le-a fost lene sa caute in arhive pana inainte de 1989 pentru a vedea cand a fost asfaltata Calea Doftanei! Asta este imaginea perfecta a felului in care sunt tratati campinenii in mandatul ... Tiseanu!
  • Denis 12.10.2017 10:05 Încă o mostra de bătaie de joc la adresa campinenilor! Oare cât vor mai înghiți oamenii asemenea mizerii din partea celor ii conduc?!
  • elDorado 15.10.2017 21:29 cata nesimtire! cum adica NU SE STIE CAT A COSTAT ASFALTAREA STRAZILOR PT CA S-A DERULAT PE MAI MULTI ANI SI S-A LICITAT PE PACHETE??? Nimeni din primarie nu poate sa faca elucideze cati bani s-au platit PENTRU FIECARE STRADA??? Chiar asa n-au idee pe ce (ne) cheltuiesc banii??

Actualitate

3408 vizualizari
15 dec. 2017 21:30

Pentru prima dată de la înfiinţare, CS Câmpina își prezintă raportul de activitate. Pagini multe, răspunsuri puține

1 comentarii

În scurta, dar zbuciumata sa existență, CS Câmpina nu a prezentat niciodată un raport de activitate, deși avea această obligație trimestrial, cel puțin în fața Consiliului Local. Conducerea CS Câmpina nu a excelat niciodată la capitolul comunicare, nu a existat transparență deși, vă reamintim, este un club finanțat din bani publici. Primul raport de activitate va fi prezentat în ședința de marți, 19 decembrie, a CL Câmpina. Lăsând la o parte lipsa de modestie, credem că avem partea noastră de "vină" în această poveste. Dacă nu scriam în mod repetat despre problemele de la CS Câmpina, oare mai cerea cineva clubului un raport de activitate?

5053 vizualizari
15 dec. 2017 20:38

Parcurile Milia și Soldat din municipiul Câmpina ar putea primi o unică denumire - "Regele Mihai I"

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 19 decembrie, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru acordarea unei denumiri unice parcurilor Milia și Soldat. Inițiatorii proiectului propun ca întreaga zonă să se numească "Regele Mihai I".

Alte stiri recente

7164 vizualizari
17 dec. 2017 07:43

Incendiu la Brebu. O casă, anexele acesteia și o mașină au luat foc în urma unui scurtcircuit electric

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută la o locuință din comuna Brebu. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea focului.

12565 vizualizari
16 dec. 2017 09:46

Un tânăr câmpinean a fost găsit spânzurat în păduricea de lângă Strada Podului

Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, administratorul unei spălătorii auto din Câmpina, care a fost găsit spânzurat de un copac în păduricea adiacentă Bulevardului Culturii, undeva între străzile Podului și Oprescu Adrian. Bărbatul a fost găsit în această dimineață chiar de tatăl său, care a anunțat autoritățile.