Hora Unirii, dansată de ansamblurile folclorice din Câmpina și Cimișlia la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Eveniment (Categoria articolului)

Spectacol de excepție pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara Mamă. Un spectacol superb, susținut de trei ansambluri foclorice, două din Câmpina și unul de la Cimișlia, Republica Moldova. Două localități înfrățite și ale căror administrații locale au semnat de curând "Declarația de Reunire".

Pe scenă a urcat mai întâi Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza", pregătit de instructorul coregraf Cristian Colezea. Apoi a dansat minunatul Ansamblu "La izvor" din Cimișlia, dansatorii moldoveni revenind la Câmpina pentru a încânta publicul cu dansurile lor ritmate și costumele frumoase. A cântat pentru publicul prezent Vasile Popovschi, directorul Casei de Cultură din Cimișlia, un artist deosebit, compozitor, interpret și mare iubitor al tradițiilor populare. După momentul artistic oferit de moldoveni, pe scenă a urcat Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor coregraf Nicolae Chiriță). Tinerii au fost extraordinari, au urcat pe scenă îmbrăcați în costume tradiționale tuturor provinciilor românești și au prezentat dansuri caracteristice zonelor respective. La final, toate cele trei ansambluri folclorice s-au unit pe scenă și în sală într-o mare Horă a Unirii, la Câmpina, în anul Centenarului. Un moment emoționant, răsplătit cu aplauze de publicul nu prea numeros, din păcate. (video dansurile tuturor ansamblurilor)
Ar mai trebui menționat că la începutul evenimentului cuvântul de salut a fost rostit de directorul Casei de Cultură Câmpina - Alexandra Ioniță, directorul Casei Tineretului - Florin Buda, împreună cu oaspetele de peste Prut, Vasile Popovschi. Spectacolul a fost prezentat de solista Elena Căciulă, profesor de canto la Casa de Cultură "Geo Bogza".

Mai multe imagini de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

4918 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pandele 02.04.2018 22:26 Foarte frumoasa interpretarea si melodiile cantate de directorul Casei de Cultura din Cimislia. Asta inseamna omul potrivit la locul potrivit. La noi, din pacate, directorul Casei de Cultura nu stie sa face nimic! Cum ar arata ... sa se produca pe scena Casei de Cultura?! De fapt, imi este greu sa imi dau seama cam ce calitati are doamna respectiva pentru a justifice ocuparea unei asemenea functii. Bine, in afara ca este sotia unui om politic - cel care "nu se vinde".

Eveniment

3191 vizualizari
02 iul. 2018 20:30

Oaspeți de la Cahul (Republica Moldova) la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", la Castelul Hasdeu

La Castelul "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina a avut loc astăzi "Sărbătoarea celor 2 Iulii", un eveniment cultural organizat pentru al 28-lea an consecutiv. Este sărbătoarea dedicată celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, soția și fiica. Este o sărbătoare frumoasă, care reunește personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice.

5717 vizualizari
01 iul. 2018 19:55

MEDI'S Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Centrul de Diagnostic și Tratament MEDI'S Câmpina împlinește în aceste zile 20 de ani de la înființare. Prima clinică privată din Câmpina s-a dezvoltat în timp, iar astăzi include și centrul de la Ploiești, dar și Fundația MEDI'S al cărei președinte este medicul chirurg Călin Tiu, doctor în științe medicale și membru al Societății Europene a Chirurgilor. Aniversarea MEDI'S a fost marcată printr-un simpozion care a avut ca temă principală "Hipertensiunea arterială" și o petrecere la care au participat medicii prezenți la simpozion, precum și echipa MEDI'S.

Alte stiri recente

1916 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2245 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.