Hora Unirii, dansată de ansamblurile folclorice din Câmpina și Cimișlia la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Eveniment (Categoria articolului)

Spectacol de excepție pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara Mamă. Un spectacol superb, susținut de trei ansambluri foclorice, două din Câmpina și unul de la Cimișlia, Republica Moldova. Două localități înfrățite și ale căror administrații locale au semnat de curând "Declarația de Reunire".

Pe scenă a urcat mai întâi Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza", pregătit de instructorul coregraf Cristian Colezea. Apoi a dansat minunatul Ansamblu "La izvor" din Cimișlia, dansatorii moldoveni revenind la Câmpina pentru a încânta publicul cu dansurile lor ritmate și costumele frumoase. A cântat pentru publicul prezent Vasile Popovschi, directorul Casei de Cultură din Cimișlia, un artist deosebit, compozitor, interpret și mare iubitor al tradițiilor populare. După momentul artistic oferit de moldoveni, pe scenă a urcat Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor coregraf Nicolae Chiriță). Tinerii au fost extraordinari, au urcat pe scenă îmbrăcați în costume tradiționale tuturor provinciilor românești și au prezentat dansuri caracteristice zonelor respective. La final, toate cele trei ansambluri folclorice s-au unit pe scenă și în sală într-o mare Horă a Unirii, la Câmpina, în anul Centenarului. Un moment emoționant, răsplătit cu aplauze de publicul nu prea numeros, din păcate. (video dansurile tuturor ansamblurilor)
Ar mai trebui menționat că la începutul evenimentului cuvântul de salut a fost rostit de directorul Casei de Cultură Câmpina - Alexandra Ioniță, directorul Casei Tineretului - Florin Buda, împreună cu oaspetele de peste Prut, Vasile Popovschi. Spectacolul a fost prezentat de solista Elena Căciulă, profesor de canto la Casa de Cultură "Geo Bogza".

Mai multe imagini de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

4999 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pandele 02.04.2018 22:26 Foarte frumoasa interpretarea si melodiile cantate de directorul Casei de Cultura din Cimislia. Asta inseamna omul potrivit la locul potrivit. La noi, din pacate, directorul Casei de Cultura nu stie sa face nimic! Cum ar arata ... sa se produca pe scena Casei de Cultura?! De fapt, imi este greu sa imi dau seama cam ce calitati are doamna respectiva pentru a justifice ocuparea unei asemenea functii. Bine, in afara ca este sotia unui om politic - cel care "nu se vinde".

Eveniment

4329 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

1 comentarii

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

4972 vizualizari
17 sep. 2018 20:56

Super spectacol folcloric la Câmpina, în cadrul "Serbărilor Toamnei" 2018

Spectacolul din prima seară a celei de-a XI-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei" de la Câmpina a fost dedicat exclusiv folclorului și asta datorită includerii în festival a "Horei prahovene", o manifestare tradițională pe plan local. Și au făcut spectacol pe scena din centrul municipiului Ansamblul Folcloric "Nufărul" de la Cahul (Republica Moldova), Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, Adriana Deaș și invitații de marcă - Maria Dragomiroiu, Doinița și Ionuț Dolănescu.

Alte stiri recente

1694 vizualizari
22 sep. 2018 18:51

Liga A Prahova, etapa a 6-a. Rezultate

Etapa a 6-a a început în această dimineaţă, a continuat după-amiază şi se va încheia duminică. Iată rezultatele partidelor de sâmbătă:

2333 vizualizari
22 sep. 2018 06:55

Câmpina, România 100. Vila Dumitrescu sau "Casa de zahăr" de ieri, vila care se construiește astăzi, pe același loc

Vila Dumitrescu se afla pe Bulevardul Culturii, aproape de intersecția cu Strada Plevnei (Cotul Donului de mai târziu). A fost construită la începutul secolului al XX-lea și-i aparținea lui Gheorghe Dumitrescu, mulți ani director al societății petrolifere Steaua Română. Pentru frumusețea ei, pentru albul imaculat, i se mai spunea "Casa de zahăr".