Menorah Winston: 'Vocea mi-a plutit singură în Castelul Iuliei Hasdeu'

Eveniment (Categoria articolului)

O soprană din Statele Unite ale Americii dorește să cânte la Castelul Hasdeu din Câmpina. Sună minunat, nu-i așa? Aproape ireal. Astăzi am înțeles și de ce. Pentru că în adâncul sufletului său, Menorah Winston rămâne foarte legată de România și de meleagurile noastre. S-a născut în România și și-a petrecut multe vacanțe pe Valea Prahovei.

Menorah Winston este de origine israeliană. De peste 30 de ani s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. A plecat de multă vreme din România, dar România nu a plecat din sufletul său. Reiese asta și din interviul pe care ni l-a acordat la finalul concertului susținut astăzi la Castelul Hasdeu. 'Am învățăt la școală despre Bogdan Petriceicu Hasdeu, dar foarte târziu am aflat povestea impresionantă a Iuliei. Și am vrut să-i văd castelul, am vrut să cânt în acest minunat castel. În timpul concertului, am simțit spiritul acestei copile, vocea parcă mi-a plutit singură!', ne-a spus Menorah Winston (video). 
Astăzi, la Castelul Hasdeu, Menorah Winston a susținut un concert în 15 limbi, cu arii de operă, operetă, lieduri și muzică ușoară. A interpretat și celebra melodie a compozitorului Vasile Veselovski - 'Cânta un matelot la prora'. Alături de ea s-au aflat Hermira Gjoni (pian) și Fiorela Miria (o tânără soprană de doar 11 ani). A fost un concert de excepție, într-o locație de excepție.

Citiți și 'Concert în 15 limbi' al sopranei Menorah Winston la Castelul Hasdeu din Câmpina

8808 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1253 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1285 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

123 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

261 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.